Videón a szerb játékos hatalmas bakija, ami Eb-elődöntőt ért a magyar válogatottnak

2024.01.12. 21:02
Végletekig kiélezett mérkőzésen jutott az Európa-bajnokság legjobb négy csapata közé a magyar pólóválogatott péntek délután. Miután a rendes játékidőben 10–10 volt az állás, jöhettek az ötméteresek: a magyarok nem hibáztak, a szerbek viszont hatalmasat bakiztak, amiért súlyos árat fizettek.

Rendkívül izgalmas mérkőzést játszott egymással Magyarország és Szerbia a horvátországi férfi vízilabda-Európa-bajnokság negyeddöntőjében péntek délután. A két válogatott végig fej-fej mellett volt, Varga Zsolt csapata nem tudta lerázni magáról ellenfelét a négy negyed alatt, igaz, nem is hagyta meglógni a szerbeket.

A találkozó így 10–10-es döntetlennel zárult, ami azt jelentette, hogy jöhetett a lutri, vagyis az ötméteresek. A magyaroknál Bányai Márk kezdett a kapuban a találkozón, Varga Zsolt a szétlövésre váltott, és Gyapjas Viktort állította be a helyére. Bár Gyapjas egyetlen dobást sem védett, szomorkodni nem volt oka egyáltalán. Magyar oldalról ugyanis Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Tátrai Dávid, Vigvári Vince és Fekete Gergő sem hibázott, ellenben a szerb Marko Radulovics ritkán látott bakit követett el.

A játékos ugyanis a labdára tette jobb kezét, amely kicsúszott a kezéből, így nem tudta kiemelni teljesen a vízből. Csakhogy ez a szabályok értelmében érvényes kísérletnek számít, vagyis kihagyott ötméteresnek.

A szerencsétlen mozdulat a videón 5:06-nál látható.

A magyar válogatott így végül 15–14-re legyőzte Szerbiát, az elődöntőben pedig Horvátországgal találkozik vasárnap délután 16.30-kor.