Könnyed győzelemmel kezdte BL-címvédő hadjáratát az FTC férfi pólócsapata

2024.10.08. 21:16
Győzelemmel kezdte szereplését a címvédő Ferencváros a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmei során: Nyéki Balázs együttese a B csoport keddi nyitányán házigazdaként 16–7-re nyert a grúz Dinamo Tbiliszi ellen – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

A Komjádi Uszodában a vendégek – akik a következő napokat még Magyarországon töltik, és a Ferencvárossal, valamint az OSC-vel is gyakorolnak – bátran és jó megoldásokkal kezdtek, de persze így is csak idő kérdése volt, hogy a házigazda zöld-fehérek mikor őrlik fel riválisukat.

A döntetlennel zárult első negyedet követően az FTC rálépett a gázpedálra, gyors akciókat értékesített, és a nagyszünetre négygólosra növelte a különbséget (9–5).

A vendégek a fordulást követően elkészültek erejükkel, és innentől kezdve már csak három gólra voltak képesek, míg a Ferencváros közönségszórakoztató játékkal szerezte meg első sikerét a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös kiírásában (16–7).

A szombaton az európai Szuperkupát megnyerő Ferencváros jövő héten, a holtszezonban öt olimpiai bajnokot igazoló szerb Radnicki otthonában ugrik medencébe.

A BL négy négycsapatos csoportjából az első kettő jut a negyeddöntős csoportkörbe.

VÍZILABDA
Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör
1. forduló, B csoport
FTC-Telekom Waterpolo–Dinamo Tbiliszi (grúz) 16–7 (4–4, 5–1, 4–0, 3–2)

Az FTC gólszerzői: Argiropulosz 5, Vigvári, 3, Mandic, Nagy, Lugosi 2-2, Fekete, Varga V. 1-1.