Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Hollandia letiltotta a Pirate Bay-t

2009.07.31. 17:01
Egy amszterdami bíróság úgy döntött, hogy a Pirate Bay szervereit Hollandiából elérhetetlenné kell tenni. Ha nem így lesz, akkor a portál üzemeltetőjének büntetést kell fizetnie.

A holland kalózellenes szövetség (BREIN) pert nyert a fájlcserélőket segítő Pirate Bay portállal szemben. Az amszterdami bíróság ítélete szerint tíz napon belül Hollandiából elérhetetlenné kell tenni a portál szervereit, máskülönben felhasználónként napi 30 000 eurós büntetést szabnak ki rájuk. Most túlterheléses támadás miatt elérhetetlen a BREIN weboldala.

Svédországban korábban bűnösnek találták a Pirate Bay üzemeltetőit, akik egyébkánt azt állítják, hogy nem az övék a portál, hanem egy Seychelles-szigeteken bejegyzett cégé. Egyikük sem jelent meg a holland tárgyaláson, amiről az Ars Technica híroldal szerint nem is tudnak.

Peter Sunde, a Pirate Bay ismert vezetője azt írta a Twitteren, hogy egyiküknek sincs lehetőségük arra, hogy minden hozzáférést blokkoljanak, és sok szerencsét kívánt a holland jogvédőknek a próbálkozáshoz. Emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy jól jönne nekik egy ingyen dolgozó ügyvéd, mert egy árva vasuk sincs.  • Vennék
  • Hírek