Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Aranybánya lehet a Google Translate

2018.07.24. 15:51

A Google Translate lehet a Google következő nagy dobása, ami a reklámbevételeket illeti. A cég vezérigazgatója, Sundar Pichai a második pénzügyi negyedév végén tartott konferencián arról beszélt, hogy a Translate-tel naponta 143 milliárd szót fordítanak le, és ez a futball-világbajnokság idején még jobban megugrott.

A Google egyes termékei már most is mindennap termelnek pénzt: ilyen a kereső, a YouTube, a Google Docs és a Gmail is. A Translate ilyen szempontból még kiaknázatlan terület, pedig hatalmas potenciál van benne: több mint 100 nyelvre fordíthatunk le vele szavakat, mondatokat, sőt, egész cikkeket is. Az alkalmazás egy hajszálnyira van attól, hogy valós időben fordítsa le az élő beszédet, és a telefon kameráját aktiválva még az idegen nyelvű utcai feliratokat is lefordíthatja.

Ennek a hasznossága az oroszországi focivébé alatt mutatkozott meg igazán.

Hihetetlenül büszke voltam, amikor láttam a pozitív visszajelzéseket a Google Translate hasznosságáról, amit az Oroszországba utazó emberektől kaptunk. [...] Az ilyen hétköznapi helyzetek, mint amikor egy ismeretlen helyre utazol, és nem ismered a nyelvet, a Google mindig a rendelkezésedre áll a megfelelő információval a megfelelő időben.

– mondta Pichai.

 A Google még nem értékesít hirdetéseket a platformon, de elképzelhető, hogy a jövőben ez megváltozhat. Figyelembe véve, hogy utazás közben hányan használják a fordítóprogramot, nem lenne meglepő, ha helyi hoteleket, éttermeket és más, utazáshoz kapcsolódó hirdetéseket futtatnának rajta, de útikönyveket és nyelviskolákat is reklámozhatnának vele.

Az értekezleten Pichai nem említette, hogy pénzt csinálnának a Translate-ből, ugyanakkor megemlítette, hogy a Google Mapsben hatalmas hirdetési potenciál van. Viszont a Translate népszerűségét elnézve csak idő kérdése, hogy ebből is kicsavarjanak minden centet – főleg most, hogy az Európai Bizottság 4,3 milliárd eurós büntetést szabott ki a Google-re.

(Business Insider)