Ősszel jöhetnek az új Pixel telefonok

2018.05.31. 12:25

Iparági források szerint a Google már dolgozik a Pixel okostelefon felturbózott, harmadik generációs verzióján. Az új modellek, a Pixel 3 és a Pixel 3 XL ősztől lesznek megvásárolhatók.

A Pixel 3 XL hatalmas, az egész telefon elejét beterítő (edge-to-edge) képernyőt kap, a kijelző tetején egy kis kivágással. A fejlesztői alkalmazások biztosítják, hogy az Android P operációs rendszerrel a fejlesztők a nagyobb Pixel kis kamerakivágását figyelembe véve tervezhessék meg az alkalmazásaikat.

A Pixeleket a legjobb androidos telefonok közé sorolják, de a népszerűségük messze elmarad az Apple iPhone-jaitól és a Samsung termékeitől. 2017 óta a Google kevesebb mint négymilliót szállított le a Pixelekből, miközben – az IDC piacelemző cég adatai szerint – az iPhone-modellekből több mint 216 milliót vásároltak ugyanebben az időszakban.

A képernyőt védő borításról kiszivárgott fotó szerint kb ilyenek lesznek az új Google telefonok
A képernyőt védő borításról kiszivárgott fotó szerint kb ilyenek lesznek az új Google telefonok

A Google ugyanakkor törekszik rá, hogy évente megújítsa a termékskálát, mivel a vállalat hosszabb távú célkitűzéseiben a hardverfejlesztő részlegnek fontos szerepeket szánnak. Ha igazak a pletykák, az új Pixeleket októberben mutathatják be, nagyjából egy hónappal az új Apple-eszközök bejelentése után.

Amit eddig kiszivárogtattak:

  • Gyártó: a Foxconn. Az egyik forrás szerint a harmadik generációs Pixeleket a Hon Hai Precision Industry, ismertebb nevén a Foxconn gyárthatja  ugyanaz a cég, aki az iPhone-okat is szállítja az Apple-nek.
  • Új ötletek a HTC-től. A Google januárban fölvásárolta a HTC Corporation egy részét; állítólag az itteni mérnöki szaktudást is felhasználják az új eszközök hardver- és szoftverfejlesztéseinél.
  • Keret nélküli kijelző. A Pixel 3 nagyon hasonlít a most kapható Pixel 2-re; ennek nem lesz a teljes telefonfelületet beborító kijelzője  nyilatkozták a Bloombergnek a nevük elhallgatását kérő informátorok. A Google idővel teljesen eltüntetné az első keretet a Pixelekről, de a mostani modelleknél még megtartják, hogy a sztereó hangszórókat a telefon elején tarthassák.
  • Előlapi dupla kamera a nagyobb modellen. Az előlapi kamera kétlencsés lesz, a hátlapi viszont csak egylencsés. Az Apple a legújabb iPhone-modelleket kétlencsés hátlapi kamerával szerelte föl, hogy élesebb zoomolt képeket készíthessenek, amik jobban kiemelkednek az elmosódott háttérből. A Google ugyanezt a hatást egy lencsével, de javított szoftverekkel kívánja elérni.
  • Javított mesterséges intelligencia. Már készül az új Android operációs rendszer is, ami jövőre jelenhet meg, de jobban kihasználja a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket is. A Google azt szeretné, ha az eszközök felhasználói beavatkozás nélkül is több feladatot láthatnának el.

A Google szóvivője nem kommentálta az értesüléseket.

(Bloomberg)  • Hírek
  • Bankszámla