Windows Vista a mobilon is

2006.06.01. 11:00
Azt szeretné elérni a Microsoft, hogy a hardvergyártók nagyon sok pici kijelzőt készítsenek. Nem arról van szó, hogy a Windows Vista nem bírja a nagy felbontást, hanem arról, hogy lesz benne egy új funkció, amellyel a fontos információkat külső kijelzőkön is meg lehet jeleníteni.

Eredetileg azért fejlesztette ki a Microsoft az úgynevezett SideShow technológiát, hogy megkönnyítse a laptoppal rohangáló üzletemberek életét. Ne kelljen mindig kinyitniuk, elindítaniuk, majd újra kikapcsolniuk a számítógépüket, ha csak azt szeretnék megtudni, hogy kaptak-e új emailt. Ehhez azonban olyan laptopok kellenek, amelyeken van egy kis külső kijelző. A Microsoft ezért a windowsos hardvermérnöki konferencián, a WinHEC-en arra kérte az egybegyűlteket, hogy készülő eszközeikre rakjanak kicsiny kijelzőket, és támogassák a SideShow technológiát.

Kijelzőket mindenkinek, mindenhová!

Valamelyest megkönnyíti a herdveresek helyzetét, hogy a SideShow nem csak az üzleti felhasználóknak hasznos, a kijelzőkön ugyanis a digitális fényképektől az emlékeztetőkön át a médialjeátszók számlistájáig bármi megjeleníthető. Ráadásul a kijelző nem laptophoz kötött, lehet akár egy mobiltelefonban, távirányítón vagy bármilyen más kütyün.

A konferencián egy elektronikus fotómegjelenítőket gyártó cég máris jelezte, hogy támogatja a SideShow funkciót, és a Vistához köthető fényképmegjelenítő eszközöket az operációs rendszer megjelenésekor azonnal piacra dobja, írta a Cnet. Ezek a képlejátszók a SideShow segítségével extra információkat is meg tudnak majd jeleníteni.

Új logókat is bejelentett a Microsoft: a "Certified for Windows Vista" felirat azt jelzi majd, hogy az adott periféria kihasználja a Vista képességeit, a "Works with Windows Vista" azonban csak annyit jelent, hogy a termék kompatibilis az operációs rendszerrel. Az új logók az év folyamán megjelennek.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön