Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Személyesebb lett a Google

2007.05.02. 12:36
Megújult a Google személyre szabott portálja, mostantól nemcsak hírforrásokat lehet összegyűjteni, hanem akár személyes fotóinkat és videóinkat is megoszthatjuk ismerőseinkkel.

A keresőóriás félredobta a sután hangzó Google Personalized Homepage nevet, és helyette bevezette az iGoogle elnevezést, hátha így többen akarnak majd személyre szabott portálokat készíteni. A Personalized Homapage két évvel ezelőtt debütált. Szakértők szerint eme lépéssel a Google azt szeretné kihangsúlyozni, hogy fontosak számára a személyre szabható szolgáltatások. Ami persze érthető is, hiszen az internetes cég a célzott hirdetésekkel tud nagyot kaszálni.

A kedd éjféltől iGoogle néven elérhető szolgáltatás pont úgy működik, mint például a Microsoft Live.com vagy a Netvibes: a regisztrált felhasználók személyes portálokat hozhatnak létre, amelyen kedvenc hírforrásaikat, blogjaikat és mindenféle interaktív izét gyűjthetnek össze. Az utóbbiak közé tartoznak az online térképek, időjárás-előrejelzések, órák, naptárak, szótárak és a bugyuta játékok.

Portálszerkesztő

Újdonság, hogy magunk is szerkeszthetünk ilyen izéket (úgynevezett gadgeteket), és ehhez nem is kell érteni a programozáshoz. Csak rá kell klikkelni a lap alján lévő „Make your own gadget” linkre, és további néhány kattintással létrehozhatjuk a személyes YouTube-toplistánkat, vagy kedvenc képeink és zeneszámaink gyűjteményét. Személyes figyelmeztetést is készíthetünk, hogy mindenki tudja, mikor megyünk nyaralni.

Hiszen nem az a lényeg, hogy mindenki büszkén nézegethesse saját toplistáit. A személyes izéket vagy a globális közösséggel, vagy pedig a Gmail címjegyzékünkben szereplő ismerőseinkkel oszthatjuk meg. A személyes portál magyar nyelven is elérhető, az izészerkesztő azonban még nem.