Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
0 °C
4 °C

Biztonságos Windowst ígér Gates

2003.11.17. 10:46
A Microsoft-elnök ígérete szerint az új operációs rendszer megszabadítja a felhasználókat a kéretlen reklámlevelektől, valamint biztonságos és könnyen használható lesz.
Bill Gates, a Microsoft elnöke idén huszadik alkalommal szerepelt a Los Angeles-i Comdex számítástechnikai vásár megnyitó előadójaként. Szavai szerint a vállalat kutatócsoportja által kifejlesztett szoftverek leszámolnak a spammel, biztonságosabbá teszik a hálózatokat és továbbfejlesztik a számítástechnikát.

Várhatóan 2004 közepén jelenik meg a "SmartScreen" névre keresztelt kiegészítő, amely a Microsoft levelezőprogramjait ruházza fel védelmi képességekkel, írta a San José Mercury News. A szűrőprogram többek között a fölösleges reklámlevelek és a kártékony programok terjedését fogja megakadályozni, ismertette Gates.

A vállalat az Internet Security and Acceleration (ISA) szerver legújabb változatát is bemutatta, amely a vállalatok hálózatán futó szoftverkódok védelmét látja el. Az új verzió tűzfalat, webes gyorsítótárat, fejlett biztonsági és virtuális magánhálózati (VPN) funkciókat tartalmaz. A Microsoft jövő év elején fogja kiadni a szerver próbaverzióját, a végleges változat megjelenése 2004 közepére várható.

Van min dolgozniuk

Bill Gates természetesen új microsoftos eszközöket is bemutatott, többek között karórákat és mobiltelefonokat. Mindebből jól látható, hogy a világ legnagyobb szoftvergyártó vállalata a csökkenő PC-eladások miatt más területeken is megpróbál terjeszkedni.

A Microsoft-elnök vasárnapi előadásában saját húsz évvel ezelőtti első nyitóbeszédéből is idézett. Mint mondta, akkoriban a Microsoft olyan szoftver fejlesztését tűzte ki célul, amely érthető és megbízható. Gates szerint ennek a munkának csak a felét végezték el, ezért még ma is ezekre a célkitűzésekre koncentrálnak.