Üvegezett autólift a medencéhez és dubaji lebegőház

A hónap legizgalmasabb hirdetései a legnagyobb brit ingatlanportálról

2016.08.01. 12:46

A Rightmove Nagy Britannia legnagyobb ingatlanportálja, amelyik havonta kidob egy válogatást blogjára a legérdekesebb ingatlanokból. Olyasmi mint nálunk az ingatlansaláta, csak ők céges blogként kizárólag a saját hirdetéseikből szemezgethetnek, onnan is csak a szépet-jót. A ma megjelent augusztusi merítésben van pár érdekes találat.

Sziklakertnek álcázott ház

unusual-property-aug-1
Fotó: RightMove

Első blikkre teljesen olyan, mintha a kőlapokkal fedett járda, a nyírt gyep és a leomló növényzet lenne a lényeg. Oké, Magyarországon is akad időnként eladó manóház, nem is egy, de ilyen klasszul parkosított ritkán. Belül ráadásul egy hatalmas medence van kis híddal, és a föld alatti elhelyezkedés ellenére csodálatos kilátás.

14156 26387689 IMG 03 0000
Fotó: RightMove
14156 26387689 IMG 21 0000
Fotó: RightMove

Négy szoba, 370 négyzetméter és 700 ezer font, ami nagyjából 260 millió forintnak felel meg. A hasra ütés szerűen árazott magyar luxuspiacon is nevetséges árnak számítana. Persze a fene se tudja, milyen környék az a Holme, amihez a legközelebbi nagyváros Leeds.

Üveges autólift a medencéhez

Amikor megláttam ezt a képet, azt hittem, egy olyan fickóé a ház, aki autókat gyűjt. Mármint úgy, mint más szép ásványokat: megveszi őket, aztán üvegbúra alatt kiállítja őket a szobájában. De nem!

unusual-property-aug-2
Fotó: RightMove

Ez egy teljesen beüvegezett lift, amivel egyenesen le lehet menni autóstul a pincébe, a medencéhez. Hogy ennek az-e az értelme, hogy egyből csobbanhassunk az út után, vagy hogy fürdőzés közben is szemmel tarthassuk-e a kocsinkat, azt nem tudom.

45629 BYVIRPG2N5522 IMG 00 0000
Fotó: RightMove

A hét hálószobás kastély természetesen tele van mindenféle extrákkal, de ami innen nézve a legérdekesebb, az az ára. POA, ami a price on asking rövidítése, vagyis "tessék kérem megkérdezni, mennyi". 

Amúgy elég logikus, a magyar portálokon is simán lehetne valami ilyen, és akkor nem kellene az ingatlanosoknak magyarázkodniuk a leírásban a kamunak megadott ár után. 

Víz alatti lebegő villa Dubajban

A látványterv mindent kibír, szóval ilyen és ehhez hasonló tervekkel Perzsa-öblöt lehetne rekeszteni, de azért ingatlanhirdetésben ritkán találkozni ennyire meredek elképzeléssel.

unusual-property-aug-7
Fotó: RightMove

A Floating Seahorse fantázianévre hallgató izét nyugodtan nevezhetnénk lakóhajónak, aminek még motorja vagy vitorlája sincs, bár akkor egyáltalán nem tűnne ennyire menőnek, és valószínűleg nem lehetne elkérni érte 1,4 millió fontot, ami úgy nagyjából félmilliárd forintnak felel meg. (Egyébként ismerve a budapesti villaárakat, ez nem is oylan sok.)

36333 FloatingSeahorse IMG 01 0000
Fotó: RightMove

A tömegközlekedés nem lehet túl jó, és szerintem bolt sincs sok a közelben, viszont a kilátás az tényleg izgalmas lehet két mindkét szinten. (Na meg az ablakpucolás is.)

Viszont, akik azon kezdenének nyavalyogni, hogy úgy sem lesz az egészből semmi, vagy ha igen, teljesen máshogy fog kinézni, azoknak érdemes végigpörgetni a hirdetésben az egész galériát. A végén ugyanis ott egy csomó fotó a dokkban készülő hajóházról.

36333 FloatingSeahorse IMG 20 0000
Fotó: RightMove

A blogposztban amúgy van még egy csomó más érdekes hirdetés, akit érdekel, kattintson ide. Aki pedig még több izgalmas ingatlanról szeretne olvasni, kövesse az Urbanistát a Facebookon!