Mágnásfertály - blog- és programajánló

2009. február 15., 07:27 Módosítva: 2014.06.30 15:51

 

Kommentben és levélben hívta fel figyelmünket Percipán a Palotanegyedi Esték sorozat következő alkalmára, amely február 25-én lesz hatkor a Zappa Kávézóban. A rendezvény témája: a Palotanegyed köztisztasága és közterületeinek használata, biztonsága. További részeleteket mindeki a zseniális nevű Mágnásfertály blogon talál. Bevallom annyira megfeledkeztem már erről a szép, régi, pompás elnevezésről, hogy öröm volt olvasni (itt és most ünnepélyesen fogadom, hogy ezt fogjuk használni a továbbiakban). Olvasni pedig nem csak a címét, de magát a blogot is érdemes. Rajta leszünk!

Legyen a logód a fejed! Egy ingatlanos ott mosolyog minden hirdetése sarkában

2009. február 14., 10:52 Módosítva: 2014.06.30 15:51

Hogy szimpatikus-e vagy sem az döntse el mindenki maga. Mindenesetre Magyarországon meglehetősen eredeti eljárás, hogy valaki a fejét teszi logóra minden hirdetésére. (Ha jól emlékszem utoljára Torgyán doktor próbáálkozott ezzel, amikor meg akarta alapítani a Torgyán Pártot, melynek saját feje lett volna a címere, de aztán nem engedték neki.)

Tovább

Sétálóövezet lesz a Baross utca eleje? Meg egy csomó más rész a Józsefvárosban

2009. február 11., 13:18 Módosítva: 2014.06.30 15:51

Kedvenc kerületblogunk, a 8ker megszerezte a józsefvárosi Palotanegyed sétálósításának tervét. Az ábrán halvánnyal a már csökkentett forgalmú övezetek vannak feltűntetve, sötéttel a tervezett változtatások. A végleges eredmény persze még egy csomó mindentől függ, de nagyjából ilyesmire lehet számítani. (Nagyításért katt a képre!)

Túlélték a háborút a különös kupolák

2009. február 11., 09:30 Módosítva: 2014.06.30 15:51

Ritkán szoktunk egyetlen témára ennyiszer visszatérni, főleg ha ez a téma egyetlen tető története. Ám olvasóinknak szerencsére mindig van valami hozzáfűznivalója a Dohány utca és a Kiskörút sarkán álló épület kupoláihoz. Először csak azért került látóterünkbe, mert egy hatalmas Ford logót szereltek az angyalok fölé, ami szerintem akár Huxley Szép új világának borítója is lehetett volna. Erre a posztra aztán egy lelkes építész olvasónk reagált, aki épp ebből az épületből írta a diplomáját és küldött rengeteg régi fotót a különös kupolákkal koronázott sarokházról. Mint írta, a kupolák sajnos a II. világháborúban elpusztultak. BBP szerint azonban nem így történ. Ő a következőt kommentelte:

Tovább

Új uszoda épül Újpesten. Méretek, dátumok, látványtervek

2009. február 11., 09:10 Módosítva: 2014.06.30 15:51

 

"Több éves előkészítő munka után idén február-márciusban indulhat el Budapest IV. kerületében az a beruházás, melynek eredményeként jövő nyárra egy sportuszoda és egy négycsillagos, százszobás hotel épül fel." - írja a Napi Gazdaság. "A sportuszodában két, LEN- és FINA-szabványnak megfelelő versenymedence (egy 25x50 m-es és egy 20x33 m-es), egy tanmedence, egy meleg vizes kismedence (azaz brűgölő), torna- és konditerem, szaunák- és masszázshelyiségek lesznek, de helyet kap egy sportrehabilitációs részleg is."

Tovább

Budapest Butik: elindult az Urbanista boltos blogja!

2009. február 10., 17:00 Módosítva: 2014.06.30 15:51

 

Hölgyeim és Uraim! Meghatottságtól elfúló hangon jelenthetem be, hogy elindult a Budapest Butik, az Urbanista lánya (húga? szeretője? ángya?). A témája ennek is város lesz, de nem ingatlanokkal meg épületekkel foglalkozik majd, hanem kifejezetten boltokkal. Persze azért egy egy bevásárlóközpont, vicces kirakat vagy műemlékhomlokzatba fabrikált boltajtó erejéig keresztezi majd útját a két blog, de senki ne essen pánikba. Az Urbanista ezután sem fog kamuleárazásokkal, mesés akciókkal, végkiárusításokkal, goromba eladókkal, fővárosban felbukkanó új márkákkal és boltkritikákkal foglalkozni. Aki eddig is szeretett bennünket, az ezután is szerethet, aki mostanáig utált minket, az is megkönnyebbülhet. Viszont akit érdekel, mi történik budapest boltjaiban az szépen iratkozzék föl az új blog rss-ére!

A Sátán lakása. A világ legfélelmetesebb és legidétlenebb ingatlanhirdetése

2009. február 10., 15:35 Módosítva: 2014.06.30 15:51

Sokkoló lakáshirdetéssel már találkoztunk, félelmetessel még nem. Ennek is eljött az idej! Sadia kolléga akadt rá albikeresés közben. Mint írta:

ezt magyarázd meg nekem, mi van a képen? A Sátán?

Döbbenten állok a jelenség előtt. Csak erős idegzetűek kattintsanak a tovább gombra!

Tovább

Ilyenek lesznek az új McDonald's-ok

2009. február 9., 15:40 Módosítva: 2014.06.30 15:51
MG 3622

 

A világgazdasági válságot úgy próbálja túlélni szerkesztőségünk, hogy lehetőleg minél több sajtómeghívást elfogad az ingyen ebéd reményében. A múlt héten például Dunakeszi-Budapest határára mentünk az Aquaworld szomszédságába, mert ott mutatták be az új McDonald's-épülettípust Magyarországon először. A korábbi szabványdobozoknál tényleg jobban néz ki, belül pedig meglepően jópofa dolgok vannak.

 

Tovább

Kerékpárok a házak oldalán: díszek vagy járművek? - napi linkek

2009. február 9., 09:00 Módosítva: 2014.06.30 15:51

Elsőre valami hóbortos dizájner utcakép-bolondításának tűnik, pedig ez egy új kerékpár-tárolási technika, amit Londonban találtak ki. Mint a yatzer írja, miután a feltaláló bringáját is ellopták, megpróbált kitalálni valami forradalmian új eljárást. A lényege: a falra szerelt daru távirányítóval üzemeltethető, vagyis csak azzal lehet lecsalni a bicikilit. A megoldás nem csak helytakarékos, de jól is néz ki (legalábbis bizonyos környezetben - az Operaház oldalán például nem szívesen bámulnék bringákat). További érdekes linkek alább:

Tovább

Hofi és a galambember - a hét képei az Indafotóról

2009. február 8., 10:40 Módosítva: 2014.06.30 15:51
elpe: DSC02528

Az elmúlt héten Indafotóra került képekből válogattunk. Tatabánya és a Hősök tere fényei. Ablakmosó, szobor és a galambember. Régi lámpák és ablakok. No meg egy rejtélyes hely. Vagy tudja valaki kapásból, hol készült az alábbi misztikus hangulatú, remek felvétel? (Kattintás után a címkékből kitalálható.)

Tovább

Milyen a nagypolgári TV-állvány? - ingatlansaláta

2009. február 7., 09:30 Módosítva: 2014.06.30 15:51

Kittenberger? Széchenyi? Hubertusz? Nimród? Hunor? Magor? Stüszi? Vuk? Frakk? Esetleg a fickó, aki később feleségül vette Piroskát? Vagy valaki más árulja ezt a lakást a Nap-hegy aljában?

További érdekes ingatlanhirdetés-linkek alább:

Ufó a Rózsadombon

2009. február 6., 11:27 Módosítva: 2014.10.05 15:54
urbanista: ufo

Vajon kié lehet ez a remek űrjármű? Talán azé az ufonautáé, aki ebben az újlipótvárosi kecóban lakik? Vagy nem is űrjármű, hanem egy ízeltlábú robot? Nem tudjuk. Pontosan azt sem, hol van, de remek! A képet Tamás küldte egy kis levél kíséretében, hogy:

Tovább

Hova menjünk enni éjjel Budapesten?

2009. február 5., 17:50 Módosítva: 2014.06.30 15:51

Geramo: Várakozva

Az Urbanista olvasói a világ legjobb olvasói. Nem csak remek témákat vetnek fel, de ki is dolgozzák azokat! Ezúttal Áginak jár nagy köszönet, aki először az alábbi levelet küldte nekünk:

 

Helló!
Kisebb (és nagyobb) rendszerességgel olvasom az urbanista.blog.hu-t, és a Hová menjünk Budapesten...? mappák kapcsán felmerült bennem egy kérdés, ami már elég régen foglalkoztat.
Miközben elhiszem, hogy Budapest egy igazi világváros, meg tök jó, hogy ilyen modern sárga hernyók közlekednek a Körúton, miközben kedvenc városom megrendezi Kelet-Európa legnagyobb kulturális fesztiválját... ha színházba megyek, ha egy hosszú filmet nézek meg este a moziban, ha egy buliról tántorgok haza, akkor nem tudok olyan helyeket, ahol enni lehetne valamit éjjel. Nem is éjjel. Elég, ha este 10 van, és marad az éhhalál.
Igazán az érdekelne, hogy hová menjünk Budapesten éjjel enni.
Üdv,
T. Ági

Tovább

Helikopterleszálló-tornyos csodahotel épül a Keletinél

2009. február 4., 09:30 Módosítva: 2014.06.30 15:51

Sadia már eddig is sok különleges dolgot vadászott le a netről, de amire most bukkant, az minden képzeletet felülmúl. Egy 11 emeletes, helikoterleszálló-pályás csodahotel a Keleti Pályaudvar közelében, a Baleseti Sebészet mellett. Ráadásul mindez egy ingatlanreferens kínálja egy lakáshirdetési portálon (!), közel kilencmilliárd forintért! Elképesztő. Képedjen el Ön is! Látványtervek és a hirdetés az ingatlan.com-on.

2,3 milliárdos hirdetés az ingatlan.com-on. Eladó egy körúti ház!

2009. február 3., 18:15 Módosítva: 2014.06.30 15:51

A legutóbb bemutatott erzsébetvárosi telek kapcsán megindult a (komoly érvekkel, számokkal alátámasztott) tippelgetés, hogy mennyibe kerülne itt egy ház. Nos találtunk egyet, nem is olyan messze. Igaz ez sok szempontból jobb fekvésű, hiszen a körúton van! Bár a Józsefvárosban és még csak nem is Palotanegyed oldalon, na de egy ilyen méretű projektnél nem ezek az ingatlanos bűvszavak számítanak. A hirdetést felfedező 8ker blogon, az épület fotója is látható.

Tovább

Hogyan képzelték el a mai Budapestet negyven éve? Szexbolt a Corvin közben, Borat a Vörösmarty téren - napi linkek

2009. február 3., 08:40 Módosítva: 2014.06.30 15:51

 

Az 1kep bloggere ajánlotta figyelmembe ezt a remek orosz oldalt.  Rengeteg újrafényképezett kép Szentpétervárról: mai állapotokba belemosódó háborús pillanatfelvételek. A legfurább, hogy egy csomó akár Pesten is lehetne. (Aki megfejti, mik azok a nagy ballonok, amiket cipelnek, dicséretben részesül.) További városos, ingatlanos, épületes linkek alább:

Tovább

Minden lakásnak saját blogot! Járatlan utak az ingatlanhirdetésben

2009. február 2., 12:00 Módosítva: 2014.06.30 15:51

Nem is olyan rég jelent meg egy hangos képriport a The New York Times oldalán, egy fickóról, aki maga árulta a lakását az utcán egyesével leszólítva az embereket, szórólapokat osztva és egy nagy kartonlapon mutogatva az ingatlan adottságait. Sikeréhez mondjuk biztos hozzájárult azért, hogy írt róla a NYT (az Urbanistáról nem is beszélve). Nem rossz ötlet, biztos hatékony is, amíg nem alkotnak plexipajzsos rendőrsorfalra emlékeztető formációt a szendvicsemberek. Persze a megszokottól eltérő sajátlakás-hirdetésekkel nem csak az utcán de a neten is találkozhatunk.

Tovább

Két hónapja nem tették helyre a korlátot

2009. február 2., 11:00 Módosítva: 2014.06.30 15:51

"A két fotót összeköti a KORLÁT. Kidöntötték, úgymaradt. Akárcsak két megállónyival délebbre a volt Kilián Laktanya oldalánál, vagy épp északabbra a Margit-híd budai hídfőjénél." - írja a Városjáró blog "Kis pesti szokásos" címmel. Hogy pontosan kinek kellene helyre állítania (közvetlenül a BKV-nak vagy az utat kezelő Fővárosi Önkormányzatnak) az szinte mindegy. /A baloldali fotó a 8kerről származik/

Kreatív madáretető. Hogyan csalogassunk cinkéket a sokadik emeletre?

2009. február 2., 09:28 Módosítva: 2014.06.30 15:51

~dá~: Kép 040Ha volt madáretetője Öveges professzornak, akkor az valami ilyesmi lehetett. Adott a következő probléma. A madarak nem szeretnek nyílt terepen mutatkozni, inkább a bokrokban és a fák ágai közt érzik biztonságban magukat. Vagyis ott lenne célszerű etetni őket. De mi van, ha valaki emeletes házban lakik? Mert az ember ugye önző (na jó, ne általánosítsunk, de én például az vagyok) és ha már egyszer etet, akkor szeretne gyönyörködni is a cinkékben, csuszkákban, zöldikékben, meggyvágókban és fenyőpintyekben. A megoldást egy négyemeletes társasház előtt találtuk meg. 

Tovább

Választás a XII. kerületben: Lou Reed vagy Nick Cave?

2009. február 1., 16:46 Módosítva: 2014.06.30 15:51

Lou Reed's Berlin by mattbooyBlogunk témájához ugyan nem kapcsolódik szorosan (sőt lazán se), de a XII. kerület honlapján - melyet legutóbb az illegális táblák miatt látogattunk meg -, kinn van egy szavazás. A téma: "Ön melyik híresség koncertjét hallgatná szívesen kerületi rendezvényünk, a Hegyvidéki Napok (május 15-17.) keretében?" És a választási lehetőségek: Demjén Rózsi, Bikini, Zséda, KFT, Lou Reed, Sade, Nick Cave, Leonard Cohen.

Tovább

Illegális reklámtáblákat irtanak a Hegyvidéken

2009. február 1., 16:02 Módosítva: 2014.06.30 15:51

Mint írtuk, a II. kerületben komoly küzdelem alakult ki az illegális (és legális) óriásplakátok ellen - váltakozó sikerrel. A szomszédos XII.-ben viszont úgy tűnik az önkormányzat maga lépett a tettek mezejére. A Hegyvidék honlapján arra szólítanak fel mindenkit, hogy a zoldhegyvidek@bp12ker.hu címen, illetve a 06-80-200-907-es zöld számon jelezzék, ha illegális közterületi reklámfelületet látnak. A tábladöntögető akciót meg is kezdték a Krisztina körút és a Vérmező utca sarkán. Tudjuk, hogy az átadás- és önkormányzatimunka-fényképezés, az egyik legkeményebb sajtófotós feladat, mert akárhogy helyezkednek szegény fényképészek, valahogy mindig belelóg a képbe egy polgármester, államtitkár vagy miniszter. Nincs ez másként most sem, de ez persze nem von le semmit az akció értékéből. Reméljük folytatják!

800 ezer forintos négyzetméterár... Egy budapesti telekért!

2009. február 1., 09:11 Módosítva: 2014.06.30 15:51

Aki nem tudja hová helyezni a belső kerületekben egymást érő ingatlanpanamák árait, annak itt egy kis segítség. Sadia egy 800 ezer forint feletti négyzetméteráron kínált üres telket talált az ingatlan.com-on. Akkor vajon mennyit érhet itt egy épület? Az erzsébetvárosi placc helyét csak tippelgetni tudjuk, de ha igaz ami a hirdetésben van (és azokban pedig mint tudjuk, mindig igazat írnak!), akkor az Erzsébet körút közelében fekszik. A GMapson egy ilyet találni, a Kertész utcában, félúton a Dob és a Wesselényi között. Aki tud valami közelebbit róla (vagy másik, paramétereknek megfelelőt) írja meg!

Tovább

3+1 mesefilmingatlan, ahogy az ingatlanos meghirdetné

2009. január 31., 14:00 Módosítva: 2017.11.17 12:46
48

Új sorozatot indítunk az Urbanistán (már megint). A meseingatlanokból első merítésben Mazsoláék komfort nélküli tökháza, Vízipók Kristálypalotája és a Macskafogóból Giovanni Gatto penthouse lakása kerül terítékre. Plusz egy ráadás! Lássuk, hogyan tenné fel őket a netre egy ingatlanos, illetve próbáljuk meg kitalálni a rejtett hibákat!

Tovább

Széppé tesznek-e valami rútat a fények? (Meg egy csomó minden más) - hét legjobb képei az Indafotóról

2009. január 31., 10:10 Módosítva: 2014.06.30 15:51
Nagykőrösi

A világ legnagyobb projektora és a reggelköszöntő galamb. Irodaház, színház, ipari létesítmény, autóbusz, szobor és autópálya-bevezetőszakasz éjjel.

Tovább