Jobbikos cigányozásba fordult az ülés

2013.09.16. 14:51

A vak komondoros Balogh József és az exjobbikos társát leköpő Zagyva György Gyula mentelmi jogát is kiadhatják. A nőalázó Illés Zoltán nem kapott büntetést, de vajon bocsánatot kér-e nyilvánosan? Az ülésteremből az LMP-s Szél Bernadett, az állatkertből annak lakói kommentálják az ülést.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Szinte rátapadtak a monitorra a fejes domolykók Kontrát Károly államtitkár felszólalása alatt.

  • Éppen egy mangalicának mutattuk meg a parlamenti közvetítést, amikor a pápai húskombinát volt a téma. Nem győztünk bocsánatot kérni.

  • Harangozó Tamás az emberek szétsarcolása miatt emelt szót, Kontrát válaszában deklarálta, hogy a kormány mindig igazat mond. ("Jó reggelt kívánok, hazudta Kovács László"). Mondjuk annyiban tényleg igaza van, hogy az, hogy a bírságok közvetlenül a rendőrség kasszájába kerültek, a bírságolásban tette érdekeltté a rendőröket. De tény: nem boldog országot épít az a kormány, amelyik a rendpártiságra hivatkozva arra használja a rendőrséget, hogy sarcolja a lakosságot.

  • A nap trollja: Budai Gyula

  • Budai Gyula vidékfejlesztési minisztérium parlamenti államtitkár: remélem nem politikai haszonszerzés céljából tette fel a kérdést, azzal elkésett, a minisztérium pedig ki fogja fizetni az élőállat-beszállítókat, ne aggódjon.

    Holnap Fazekas Sándor miniszter találkozik a nagy termelőkkel, hogy megvitassa az általuk meghatározott követeléseket. "A kormány nem hagyja magára a termelőket, a pápaiakat. Mindent el fogok követni, hogy megmaradjon a 920 munkahely Pápán" – mondta Budai, aki szerint a kialakult helyzetről Gyurcsány kormánya tehetett. "Mi mindent megteszünk, hogy kifizessük a beszállítókat".  "Ígéretekkel tele van a padlás. Kormányon most önök vannak, az önök felelőssége, hogy megmaradjon a munkahely és gazdálkodhatnak tovább a sertéstenyésztők." – mondta a képviselő, aki nem fogadta el a választ. A parlament viszont igen.

  • Bréking: a Fidesz megtorpedózza a trafiknépszavazást!

    Csoda kell, hogy a 2014-es országgyűlési választások előtt összejöjjön a referendum, pedig a Fidesz által kinevezett választási bizottságon átcsúszott a kezdeményezés.

  • A Föd barátai nevű szervezet már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy Afrikában régóta  földrablás zajlik. Kevés csúszópénzért akár ingyen is földhöz lehet jutni ott. Ez Magyarországon is megfigyelhető, kezdte interpellációját Lengyel Szilvia. A Nemzeti Földalapkezelő a képviselő szerint nagyrészt politikai alapon osztogatja a földeket a szimpatizánsoknak. Egy nagy uniós projektet is felmondtak azért, hogy a földet haszonbérbe adhassák. Most 200 000 hektár föld kiosztása zajlik jelentős részben a nemzeti parkok területén, miközben az Állami Számvevőszék komoly szabálytalanságokat tárt fel az NFA 2012-es tevékenyslégében. Az eredmény a képviselőnő szerint az lesz, mint Afrikában: a vidék elszegényedése, elvándorlás és a természetvédelem háttérbe szorulása.

  • Szavazzon - Ki üljön fel a gázsütőre?

    Ha már gyurcsányozás, akkor muszáj ezt is megkérdeznünk!

    „Nem hiszek a makogóknak, a bárgyúknak, a taktikázóknak, a szenvedély nélkülieknek, mert ilyen politikusokkal nem lehet leváltani a mostani rendszert. Aki hideg és langyos, az üljön fül a gázsütőre”. Ön szerint igaza van Gyurcsány Ferencnek?

  • Bitay Márton Örs államtitkár üdvözli, hogy Lengyel Szilvia képviselőnő hozzá hasonlóan látja a rendszerváltás utáni 20 év földhasználati politikáját, amely a családi gazdálkodások érdekeivel ellentétes volt. A politikus szerint a szocialisták által kiválasztott cégekhez került 10 ezer hektár, "amit Bajnai kormánya az utolsó pillanatban meghosszabbított." Most 250 ezer hektár termőföldre írt ki a kormány pályázatot, "ami segítette a helyben lakó gazdálkodók földhöz jutását." Ezt a padsorokból hőőőőőő felkiáltás fogadta. "1990 óta csökkent a gazdák száma, de idén először nőtt. Szántóból 25, legelőnél 60 hektáros átlagos birtokméret" létezik, ami az államtitkár szerint jó eredmény. Lengyel Szilvia szerint atlátható földpályázatra van szükség, "nem szürkemarhaburgerre a McDonald'sban. A választ nem fogadta el, a parlament megszavazta.

  • Önök meg, ha volt olyan, hogy pannon puma, még azt is agyonütötték.

    Ezt még a fideszes Kontur Pál mondta az egyik MSZP-s képviselőtársának 2010 júliusában.

  • Figyelem, kormányzati öninterpelláció következik. A fideszes Bohács Zsolt az edzői életpályamodellről érdeklődik, amellyel a ma külföldön dolgozó nagy mestereket haza lehetne hozni. "Mivel senki nem keresett meg, azt gondoltam, hogy itthon nincs rám szükség" - idézte egy külföldön dolgozó edző nyilatkozatát a képviselő. A sport állami támogatása csökkent, az edzők nem keresnek jól, ami hosszú távon nagy veszéllyel fenyeget.

  • Bitay Márton Örsöt a frakciónkban senki nem ismerte, de a mai beszéde alapján Ertsey Kata megállapította: "ez az államtitkár sokra viszi még". Nyilván a Fideszben. Amúgy kevés nagyobb disznóság van annál, mint hogy a kormány kiosztja a hortobágyi nemzeti park földjeit a haveroknak. A fidesznél tényleg azt gondolják, hogy ha az előző kormány alatt loptak, akkor az felmenti őket minden bűncselekmény alól?

  • Megfejtés: a legbizarrabb mosdó a parlamentben. Egy kb. 8 méter magas, kör alapterületű piszoár a kupulateremnél, alulnézetből – csodálkozik rá a parlamenti mosdó belsőépítészeti megoldásaira tudósítónk.

  • Idén nyáron Martfűn megtörtént az, amit már megjósoltak, és amihez hasonló eddig csak Nápolyban történt, mondja az MSZP-s Szabó Imre. Annyi a különbség, hogy az olasz városban a maffia, itthon viszont a kormány intézkedései miatt omlott össze a szemétszállítás. Martfűn két hétig nem szállították el a szemetet, ami komoly járványveszéllyel is fenyegetett. Átalakították a hulladékkezelés rendszerét, jelentősen emelkedett a hulaldékártalmatlanítás díja és más költségek is. Hiába a rezsicsökkentés, ha a lakosság sokkal többet fizet ma a szemétszállításért mint 2012-ben.

  • "A sport varászeszköz az emberiség kezében. Játékos formában nevel" – kezdte válaszát Simicskó István államtitkár, emlékeztetve, hogy "az edzők gazdagították Magyarország aranytartalékát". Meg kell becsülnünk a magyar sportban dolgozó szakembereket. "Sportbarát kormány vagyunk, korszakalkotó változás indult el az utánpótlás nevelésben. A 16 kiemelt sportág támogatásában óriásit léptünk előre: 2020-ig 135 milliárd forinthoz segítjük ezeket az olimpiai ágazatokat." Az elődök nem voltak sportbarátok, el is mentek az edzők. A mostani szabályozás akár egymillió forint nettó jövedelemhez segítheti az eredményes edzőt. A fideszes Bohács Zsolt  közölte: "természetesen elfogadom" a választ. Megnyugtató a számára, hogy az előző kormány után valódi támogatást kapnak az edzők.

  • Orbán Viktor nincs itt

    De Kötcsén ott volt. Videó a jobboldali Szárszóról!

  • Hamarosan kiderül, igaza volt-e olvasóinknak, miszerint nem fog bocsánatot kérni múlt heti ámokfutásáért!

  • "Martfűn a közbeszerzés kiírásának nem jelenthette akadályát a hulladékról szóló törvény , hiszen azt a közbeszerzésről szóló törvény alapján kellett kiírni, és ez létezett korábban is" – válaszolta Illés Zoltán. Az államtitkár szerint a martfűi polgármester jogszabályokkal kapcsolatos ismerethiánya vezetett a településen kialakult problémához. Egyetlen ember, a martfűi polgármsterasszony, valamint az ő kétkedése, hezitálása, saját ügyének előtérbe helyezése okozta a település problémáit. "Hála istennek a kormány döntése értelmében a katasztrófavélelem révén sikerült elhárítani a nápolyi helyzet kialakulását" – mondta Illés. A képviselő nem fogadta el a választ, sajnálva, hogy kiragadta a példaként említett Martfűt, noha a kérdés alapvetően arra vonatkozott, hogy a szemétszállítással kapcsolatos díjak a lakosság számára valójában növekedtek, miközben a kormány rezsicsökkentésről beszél. A parlament megszavazta Illés válaszát.

  • Egyre nagyobb méreteket ölt az erőszak az iskolákban, amelynek nagy részét Apáti István (Jobbik) szerint egyértelműen a romák követik el. Június elején egy 12 éves fiút orális közösülésre akartak kényszeríteni, a most elkezdődött tanévben  fiúk lányokat bántalmaztak az iskolában. Ha egy tanár szót emel ez ellen, egy "népes rokonság" haragjával találják szembe magukat. A jobbikos képviselő szigorú büntetést követel, a büntethetőségi korhatár leszállítását ezekre a cselekményekre is. Az iskolarenderőket jónak tartják, de szerinte ők kevesen vannak.

  • Az új hulladékrendszer botrányosan rossz, nem csak Martfűn van "nápolyi helyzet", magam is megtapasztaltam, hogy több megyében is elszabadult a szemét és vele együtt a betegségek is megjelentek falvakban.

  • – legalábbis ezt hihetné bárki, aki még parlamentszűz. Tudósítónk írja:

    A folyosókon folyamatos csengés jelzi a képviselőknek, hogy menjenek be szavazni. Ha az ember nem tudná, hogy mi ez, azt gondolhatná, hogy tűz van.

  • "A Nemzeti Együttműködés programja alapján az iskolában is rendnek kell lennie." – mondta Kontrát Károly. Az államtitkár példaként felhozta, hogy 2010 júliusa óta a pedagógus sérelmére elkövetett erőszak minősített esetben 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. De nem rendőrök nevelik a gyerekeket. Iskolai bűnmegelőzési tanácsadó hálózat indul az iskolában. feladata az iskolába járók bűncselekménykekel kapcsolatos védelme, sértett és elkövetői szempontból is. Az Apáti István felszólalásában elhangzott példák valóban felháborítóak, jegyezte meg Kontrát, hozzátéve, hogy mindenkivel, etnikai hovatartozás nélkül jár el a hatóság. Ezt azért mondta, mert a jobbikos képviselő többször hangsúlyozta az általa felhozott példákban szereplők roma származását.

    Apáti nem fogadta el a választ. Attól nem lesz rend, hogy egy rendőr egy hónapban egyszer bűnmegelőzési oktatást tart. "Milyen rendőrség az, amely néhány fiatalkorú elkövetőt sem tud megfékezni?" kérdezte a jobbikos képviselő. A parlament megszavazta Kontrát válaszát.

  • Nem volt kérdés, hogy a Jobbik soraiból megint érkezik egy borzalmas válasz a mélyszegénységből fakadó helyi problémákra. A Jobbik tudatosan és kegyetlen precizitással az operettrasszizmussal akar szimpátiát kelteni, még hallgatni is rossz. Megjegyzem, délelőtt a szociális bizottság tárgyalta az ózdi vízelzárások kapcsán beterjesztett irományunkat, ahol a Jobbik egy Fekete István idézettel felvértezve kezdett heves cigányozásba! Az biztos: a hejőkeresztúri modellben senki sem akar verekedni – komplex instrukciós programra lenne szükség, mindenhol!

  • A KDNP-s Tarnai Richárd újra szóba hozza a szemétügyeket, hogy Illés Zoltán ismét méltathassa a kormány intétzkedését. A Te szedd akció hétvégi fordulója után újabb pozitív erdményekről lehet beszámolni: már több mint 100 ezren vettek részt az akcióban és idén 1025 településen gyűjtöttek a hulladékot. A hulaldéktörvény előnye az árszabályozás és árstabilitás. 2013 márciusától 5 milliárd forint lesz a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésre is. Mekkora bevételre lehet számítani a hulladéktörvénynek köszönhetően és hogy tudják támogatni az önkormányzati cégeket, adja föl a labdát Illésnek Tarnai.

  • A másik, hogy tessenek neveket mondani. Ugyanis általánosságban vádaskodnak, általánosságban próbálnak meggyalázni, megalázni minket. Tisztelt Apáti képviselő úr, ha ön egyébként, mondjuk, az előterjesztőkre gondolt, én az előterjesztők közé tartozom, akkor ezek szerint én egy középméretű rágcsáló vagyok, azaz egy patkány vagyok? Tessék kimondani! Tessék kimondani, képviselő úr!

    Annyi segítséget adunk, hogy egy fideszes képviselő és 2012 októberében tette fel a költői kérdést.

  • Az EU-s irányelvek új irányt jelentettek az uniós országok hulladékgazdálkodásában. Az irányelvi szabályok átültetése megtörtént. A közvélemény-kutatás szerint az emberek környezettudatossága évről évre erősödik – mondta Illés Zoltán, megjegyezve, hogy ez hosszú folyamat, amiben a sajtó, az oktatási intézmények a család példamutatása is szerepet játszik. A Te Szedd! akció nem csak egy jeles napra szűkített program, hanem a tudatosságra nevelést szolgálja – mondta az államtitkár. Szerinte a jövőben a bontási hulladék begyűjtéséhez is kellenek hasonló akciók. Tarnai Richárd szerint a Fidesz-KDNP kormányzat végre tesz valamit, ellentétben a szocialistákkal, ezért elfogadja a választ.

  • Mese a hulladékról. Hol volt, hol nem volt egy hulladékgyűjtő rendszer. Az előzőt szétverték, az újat meg sem csinálták, viszont lehet ütni a szocialistákat. Happy end, Tarnai-Illés páros leül.

  • Bár az interpellációkra szánt 1 óra lejárt, a házszabály szerint a függetlenek elmondhatják interpellációjukat. Az egészségügyi ellátásban jelentős területi egyenlőtlenségek vannak, és ez sérti a gyerekek egészséghez való jogát, idézi  Szilágyi László az ombudsmannak a gyerekek egészségügyi ellátását érintő drámai jelentését. Egyre idősebbek a házi gyermekorvosok és akadozik az együttműködésük a védőnőkkel, egyes helyeken baj van a kötelező védőoltások beadásával, Marcaliban megszűnt a sürgősségi gyermekellátás. Miért nem cselekszik a kormány?

  • Nem nagyon volt ma simicskázás a parlamentben

    Pedig lenne miért: a Közgép Zrt. és az A-Híd Építő Zrt. konzorciuma 32 milliárdos közbeszerzést nyert el. Ezzel párhuzamosan a Közgép elbukott egy négy milliárdos tendert –hogy, hogy nem, az MTI reggel csak az utóbbiról számolt be, amit aztán az egész sajtó átvett, majd cikkünk megjelenése után tudósítottak csak a nyertes pályázatról.

  • Az én anyagomban ott van a tételes cáfolat, addig mondom, amíg belefér az időmbe – ment elébe Szócska Miklós annak, hogy a választ esetleg elfogadja a képviselő. Az államtitkár szerint eredményes a program: a két évtized alatt megürült praxisok negyedét sikerült feltölteni. Uniós programok tömege segíti,  az egészséges életre nevelést, a gyermekszegénység felszámolását.

    Működik a gyermeksegélyprogram 23 településen, ami az előző kormány alatti tíz térséghez képes is előrelépés – mondta Szócska. Szilágyi László nem fogadta el a választ. Sajnálta, hogy nem kapott érdemi választ. " Ön elektronikus adatgyűjtésről beszélt, a kormányzás 3-4. évében nem erről kéne beszélni. Eredmény kell, hogy gyerekorvos elérhető közeségben legyen. Vannak olyan térségek, ahol a gyermekeket hónapokon át nem látja gyerekorvos" – mondta Szilágyi. A viszont parlament elfogadta Szócska válaszát.