Natália
-3 °C
7 °C

Lezárták a móri nyomozást

2003.12.29. 17:03
A rendőrség Kaiser Ede Krisztiánt és Hajdú Lászlót gyanúsítja a 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablással. Kedden megkezdődik az iratismertetés, ezután átadják az ügyet vádemelésre az ügyészségnek.
Befejeződött a nyomozás a móri bankrablás ügyében és kedden megkezdődik az iratok ismertetése a gyanúsítottakkal - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

"A rendőrség elvégezte a szükséges nyomozati cselekményeket, ezért kedden megkezdődhet a keletkezett iratok ismertetése" - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának főosztályvezetője. Zsombok György alezredes hozzátette: nem csak a brutális móri bankrablás tartozik a nyomozáshoz, hanem öt másik súlyos bűncselekmény is, ezekben további gyanúsítottak is szerepelnek.

Az iratismertetés során a gyanúsítottak és védőik észrevételeket és indítványt tehetnek a nyomozás kiegészítésére, új nyomozati cselekmény lefolytatására - mondta az alezredes. Közlése szerint a rendőrség álláspontja továbbra is az, hogy két elkövetője van a tavaly május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablásnak.

Zsombok György közölte: az iratismertetés befejezését követően 15 nap áll a nyomozóhatóság rendelkezésére, hogy vádemelésre átadja az ügyet az ügyészségnek. Ígérete szerint az iratismertetés után sajtótájékoztatót tartanak az ügyről, de addig a nyomozás részleteiről nem nyilatkoznak. A rendőrség Kaiser Ede Krisztiánt és Hajdú Lászlót gyanúsítja a 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablással.

Kaiser Ede védője, Dezső Antal az MTI megkeresésére hétfőn azt mondta: tudomása szerint kedden sem Hajdú Lászlónak, sem Kaiser Edének nem lesz iratismertetése. A védő valószínűnek tartja, hogy kedden a másik öt bűncselekmény valamelyik gyanúsítottjával kezdik az iratismertetést. Megjegyezte: információja szerint a nyomozás még nincs lezárva, tudomása szerint Hajdú Lászlót hétfőn délelőtt még kihallgatták az ügyben.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.