no

Lesz még egyáltalán jó film idén?

2013.07.24. 09:37
2013 eddig a gagyi blockbusterek és a vérszegény folytatások éve volt. Az agyzsibbasztó Die Hard 5, a bárgyú A magányos lovas, a hányós-fingós Nagyfiúk 2, a szürke Star Trek 2, a felejthető Szörny Egyetem és a többi popcornfilm áradatából szinte csak a Z világháborúval, a Vasember 3-mal és az Erőnek erejévellel lehettünk elégedettek. Ilyen vérszegény hat hónap után lesz egyáltalán nézhető film a mozikban a messiásként várt Elysiumon és az agyonreklámozott Hobbiton kívül? Természetesen igen: Robert De Niro négy jó filmmel, Stallone kettővel jelentkezik karácsonyig.

Vérmesék (szeptember 13.)

Bár Robert De Niro augusztusban lesz 70, az év második felében négy sikergyanús filmben is láthatjuk. Az első ezek közül Luc Besson őrült vígjátéka, az itthon egy bárgyú szóviccel Vérmeséknek átkeresztelt The Family lesz, amit a zseniális író-rendező a Szállító és az Elrabolva folytatásai között talált ki. A történet középpontjában egy öreg amerikai gengszter (naná, hogy De Niro alakítja) és a családja (Michelle PfeifferDianna AgronJohn D'Leo) áll, akik feldobták a maffiózó ismerőseiket a rendőrségnek, ezért most egy tanúvédelmi program keretében Franciaországban kénytelenek bujkálni, felügyelőtisztjük, Tommy Lee Jones segítségével.

Vérmesék

A beilleszkedés nagyon nehezen megy. A gyerekek verik és kirabolják az iskolatársaikat, az anyuka gyújtogat, az apuka pedig megszokásból összeveri a házukban matató szerelőt. Természetesen a család régi ismerősei is átruccannak Európába egy jó kis vendetta kedvéért, akik között ráadásul olyan veterán Maffiózó-mellékszereplők is akadnak, mint Dominic Chianese (a kultikus sorozatban Junior) és Vincent Pastore (Pussy).

Szupercella (október 18.)

Míg De Niro maffiózókat verő maffiózóként tér vissza a vászonra, a 67 éves Sylvester Stallonétegy olyan biztonsági szakértőként láthatjuk ősszel, akinek szuperbiztonságosnak hirdetett börtönökből kell megszöknie. A korábban The Tomb néven futó Escape Planben ráadásul végre teljesül az akciófilmrajongók egyik régi álma: Stallone és Schwarzenegger jól összeveri egymást. Aztán persze kibékülnek, és együtt próbálnak megpattanni a világ legszigorúbban őrzött, üvegfalú, high tech fegyházából, hogy kiderítsék, kinek állt érdekében átverni és nehézfiúkkal összeveretni a nagy szabadulóművészt.

ESCAPE PLAN - Trailer

A 70 millió dollárból leforgatott film érdekessége, hogy eredetileg Bruce Willisnek szánták a főszerepet és Antoine Fuqua lett volna a rendező. De mivel a hollywoodi producerek a 80-as évek közepe óta egy Stallone Vs. Schwarzenegger-meccsről álmodoztak (csak erről akkor a Stallonére betegesen féltékeny Schwarzi hallani sem akart). Az Exbendables 1-2 után viszont kiderült, hogy az ilyesmi a nézőknek is bejön, a két öreg akciósztárhoz lett igazítva a történet.

Last Vegas (november 1.)

Akinek nem jött be a Másnaposok 3, annak A nemzet aranya-széria atyja, Jon Turteltaub idén ősszel elhozza az igazi Las Vegas-i fejen pörgést. Igaz, a szóviccelgetős című Last Vegasban nem a kockás hasú Bradley Cooper és a dagadt Zach Galifianakis issza magát ájulásig a bombanők gyűrűjében, és nem lesz benne Józsa Imre-hangon vinnyogó, perverz kínai sem, csak olyan nyugdíjas színészlegendák, mint Robert De Niro, Morgan Freeman, Michael Douglas és Kevin Kline.

Last Vegas előzetes 2

A nagy nyuggerbuli keretsztorija mindössze annyi, hogy Douglas karaktere, Billy úgy dönt, feleségül vesz egy 30 éves bombázót (vicces kikacsintás a nőfaló színész magánéletére, hiszen a nála 25 évvel fiatalabb Catherine Zeta-Jones a felesége), de előtte még szervez egy legénybúcsút a barátainak. A két vodkanarancstól fejre álló öregek a trailer alapján pont olyanok, mint Gizmó gonosz testvérei a Szörnyecskékben: ha éjfél után esznek, és mellé medencevíz meg diszkófény éri a bőrüket, őrült tombolásba kezdenek. A film ezek alapján még úgy is nagyon ígéretes, hogy Kevin Kline helyett Jack Nicholsont kellett volna bevenni a szépkorú bulikommandóba.

American Hustle (december 25.)

A Napos oldallal és a Sivatagi cápákkal legalább egy tucat díjat begyűjtő kultrendező, David O. Russell nem akart változtatni a bevált recepten, és a legújabb, akrácsonyra időzített filmjéhez is megtartotta főszereplőnek Bradley Coopert, Jennifer Lawrence-t és az év második felében csupa jó filmben felbukkanó Robert De Nirót. A sztori azonban most nem két idegroncs fiatal őrült szerelmi története lesz, hanem vérbeli krimi, az 1970-es évek egyik leghíresebb maffiaellenes FBI-akcióijáról, az Abscamről. A film főszereplője Richie DiMaso, a korrupt városi tanácsnokoknak és a maffiózókkal barátkozó szenátoroknak hadat üzenő FBI-ügynök (Bradley Cooper), aki az 1978-ban kezdődő, majd éveken át tartó, beépülős nyomozáshoz egy hírhedt szélhámos, Irving Rosenfeld segítségét kéri. Őt a pocakos Torrente-hasonmásnak maszkírozott Christian Bale alakítja.

A friss Oscar-díjas Jennifer Lawrence ennek a svindlernek a szeszélyes és természetesen gyönyörű felesége, így egyáltalán nem lennénk meglepve, ha szerelmi háromszögbe keveredne a két főhőssel. Amit tovább bonyolít majd, hogy a vörös Amy Adams a filmben nemcsak Irving szélhámos tettestársa, de egyben a szeretője is. A mellékszerepekben Jeremy Renner egy Elvis-frizurás polgármesterként, De Niro pedig egy Victor Tellegio nevű gengsztercézárként brillírozhat. Mi az év filmje, ha nem ez?

Grudge Match (december 25.)

A Warner stúdió év végi nagy dobásában a mozgókép-történelem két leghíresebb bokszolója, Rocky Balboa és Jake La Motta fog összecsapni. Pontosabban a két szereppel összenőtt Sylvester Stallone és Robert De Niro, akik ezúttal Henry 'Razor' Sharp illetve Billy 'The Kid' McDonnen néven fognak ugrálni a ringben. Az eddig kiszivárgott sztori szerint De Niro még vén fejjel sem tudja megbocsátani Stallonének, hogy az évtizedekkel korábbi, utolsó meccsükön elvette tőle a bajnoki övet, és így kénytelen volt a bokszról átnyergelnie az étteremvezetésre.

Rocky Balboa Vs Jake La Motta!!!

Razor eközben fényes sportkarriert futott be. Ám amikor kifogy a pénzből, előáll a rekordbevételt generáló bokszgála ötletével, ahol végre a régi nagy ellenfele is visszavághatna neki. Csakhogy bekavar a képbe egy jól karban bombázó, akit az idén 60 éves Kim Basinger alakít. A filmre biztosan tódulni fog a nép, mert a népszerű Adam Sandler-vígjátékok (Csontdaráló, 50 első randi, Ki nevel a végén) és a Bölcsek kövére 2 atyja, Peter Segal rendezte a Ne légy barom 2-t jegyző Doug Ellin forgatókönyvéből. A legfanatikusabb bokszrajongók egyébként évek óta várják Rocky és Dühöngő Bika összecsapását, több videóban is összevágták már a két mozilegenda csatáját.

Melyik filmet várja idén a legjobban?