Monte Carlóban is imádják a Rókatündért

2016.03.07. 11:01

Vasárnap este nemcsak Budapesten, a Magyar Filmdíjak átadóján lett Balsai Mónika a legjobb színésznő, de a Monte Carlo-i filmfesztiválon is díjat nyert a Liza, a rókatündér címszerepéért. A törpeállamban tizenharmadik alkalommal rendezték meg II. Albert monacói herceg védnökségével a vígjátékok nemzetközi filmfesztiválját, ahol nemzetközi zsűrit Gabriele Muccino olasz filmrendező, Robert Davi amerikai színész, Barmaq Akram afgán forgatókönyvíró-rendező és Vincent Le Leurch francia újságíró alkotta.

Lassan már tényleg nem lesz lassan olyan hely a Földön, ahol ne kapott volna valami díjat a 2015-ös év legjobb magyar vígjátéka. Korábban többek között Portugália, Belgium, Hollandia, Spanyolország, Brazília és az Egyesült Államok is díjesővel ünnepelte Ujj Mészáros Károly morbid vígjátékát, amiben a főszereplő Liza mellett sorra meghalnak a belészerető férfiak.

A Rókatündér megállíthatatlan sikercunamija egyben Andy Vajna filmszakmai kormánybiztos sikere is: a Filmalap ugyanis 220,36 millió forintnyi filmgyártási támogatással járult hozzá a forgatáshoz. Ráadásul a Liza, a rókatündért nem csak a filmfesztiválokon szerették az ítészek, az Index kritikusa is odavolt érte.

Ha még eddig nem tette volna, itt olvashat egy interjút a Liza készítőivelegy másik interjút a zeneszerzővel itt, egy riportot az egyik forgatási helyszínről pedig emitt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.