Ágnes
-13 °C
0 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy száz évvel ezelőtti építészévkönyvet porolt le a Lechner Tudásközpont és kanyarított belőle egy posztot. Leírják mi volt akkoriban fontos a szakmának, milyen új szabályok voltak, miegymás. A legizgalmasabbak benne - a csőposta mellett - a reklámok. (Jó persze friss épületekről is beszámolnak, de 1917-ben a háború vége felé már nem igazán pörgött az ipar, nem véletlen, hogy a Budapest100 sem ragaszkodik egy ideje a százesztendős házak tematikához.)

  Hogy mit próbáltak eladni az építőiparban?

  Tulajdonképpen nem sok izgalmasat, ugyanolyan termékeket, mint ma: tetőszerkezet, tűzriasztót, tűzálló üveget, sőt üvegválaszfalat és a Villeroy & Boch marketingesei is elégedetten nyugtázhatják belelapozva, hogy az elődeik már száz éve is nyomultak Magyarországon mettlachi lapokkal "modernül berendezett mintatermeikben".

  Nekem speciel ez az üvegbeton-hirdetés a kedvencem egy korabeli magyar multitól:

 • A képen az látható, ahogy a mostani és az előző elnöki pár megérkezik a beiktatás előtti ankétra a Fehér Házba. 

  Kép: Independent

  Míg Barack Obama megvárja feleségét a kocsi mellett, és együtt sétálnak fel a lépcsőn, addig Donald Trump nem szarozik azzal, hogy az asszonyra várjon. 

  Mondjuk ez annak fényében nem meglepő, hogy Melania Trump egyrészt nő, másrészt bevándorló, és a Donald ezek közül egyik csoportot sem szívleli.

  A teljes videó az Independent oldalán található.

 • Két hete nincs fűtés és meleg víz a váci mentőállomáson, az ott dolgozók -12 fokra ébrednek reggel. A mentősöknek PB-gázzal kell fűteni, erről posztolt az egyik ott dolgozó nemrég:

  A Velvet meg is kereste az Országos Mentőszolgálatot, akik azt válaszolták, hogy január elején mindkét kazán elromlott, de azóta csak az egyiket sikerült megjavítani, így az állomásnak csak az egyik részét fűtik. Reményeik szerint napokon belül elhárítják a problémát.

 • A Szinyei Merse Pál Gimnázium Facebook-csoportjában este hat órára hirdettek gyertyagyújtást és megemlékezést az intézményhez a hajnali busztragédia áldozatainak emlékére.

  De az iskolához már dél óta sokan érkeznek gyertyát gyújtani.