Lukács
7 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Migration Aid szeretett volna néhány gyermekes menekült családot néhány napra nyaralni vinni valahová. Felmerült egy település, Őcsény, ahol az egyik panziós szívesen látta volna a családokat saját panizójában. Olyan embereket, akik törvényesen érkeztek Magyarországra, akiket a magyar állam hivatalosan befogadott, így a magyar állam oltalma alatt állnak, az országban pedig szabadon mozognak.

  clk

  A település lakói pedig rettegéssel teli gyűlölettel reagáltak: a panzióst életveszélyesen megfenyegették, azt mondták, levágják a fejét, furgonját téglával dobták meg, az autó kerekeit kiszúrták.

  Az őcsényi balhét egy lakossági fórum előzte meg, amiről többen is beszámoltak így, vagy úgy, viszont most szerdán feltette a település az önkormányzat oldalára a fórum jegyzőkönyvét. Első ránézésre úgy tűnik, erősen meghúzták a szöveget - persze nyilván nem is kerülhet bele az utolsó legkisebb kis bekiabálás is -, de így is 22 oldalas az anyag. A jegyzőkönyvet olvasva egészen higgadtnak tűnik a vita, persze ha az ember látta a videós beszámolókat, tudja, hogy ehhez képest vérre menő üvöltözés volt ott.

  Itt és most önkényesen kiemelek 10 mondatot a jegyzőkönyvből azoktól, akik ellenezték a menekültek nyaralását a faluban:

  • Mi igenis nem akarunk senkit!
  • Ez olyan, amikor a gyereket ceruzával megbököm kicsit, hogy ilyen lesz a szuri, utána meg jönnek és felvágják a hasát
  • Nem velünk szimpatizáló és irántunk érdeklődő, hanem a híradásokból és a Facebookról jól ismert, az európait megvető, lenéző, zsebre dugott kézzel és unott pofával őgyelgő, a nőket és a gyerekeket unalmukban zaklató migránsokat fogunk kapni
  • Van hova vinni őket, menjenek nyaralni a befogadó táborba
  • Hogy gondolja, hogy olyanokat betesz az iskola mellé, hogy azt nézzék, hogy kit és hogyan lehet majd félre húzni, vagy esetleg behúzni a Csengettyűs házba és amikor tud, akkor kiszabadul?
  • Én sem vagyok híve az empátiának
  • Az emberek nem akarják ezt, félnek a muszlimoktól
  • Azért nem jutunk közelebb, mert önök észérvekkel szeretnének alátámasztani egy elmebeteg, nem normális, nem értelmezhető dolgot
  • Legyen keresztény, és utána nyaralhat
  • Vigye őket a maga családjához, a maga gyerekeihez
 • Volt nemrég egy posztunk arról, hogy a kormánymédia simán levágta Lázár Jánost egy fotóról, mert kínos lett volna, ha ott virít a (ma már üldözött) régi barát mellett.

  Olvasónktól most kaptunk két fotót, ami még tökéletesebb példa a rendszer működésére. Az alaphelyzet a következő: Hatvan polgármestere összeveszett a Fidesszel, úgyhogy ott nyírják, ahol tudják. Alább az látható, hogy a polgármester hogyan (nem) szerepelt a fideszes megyei lapban a hatvani Bosch központ alapkőletételén, és hogy volt valójában a szituáció.

  1.: Alapkőletétel Horváth Richárd hatvani polgármester nélkül:

  megyehatar
  Fotó: Olvasó

  2.: Alapkőletétel polgármesterrel (balszélen Horváth Richárd):

 • Az Újpesti kocsiszín igazán különös épület, leginkább azért, mert Angyalföldön van (szemben az Angyalföld kocsiszínnel, amelyik meg Újpesten - ahogy arról már korábban is írtunk). Több régi, szép városi remíznek szerencséje volt, ideális otthont adhattak az elnéptelenedésükkor épp terjedőben levő nagy élelmiszerboltoknak. Így volt ez az angyalföldi Újpestivel, amelybe előbb a Match költözött, majd annak kivonulása után jó időre a CBA. 

  Tegnap azonban egy olvasónk rémülten riasztott minket, hogy a fél éve üresen álló épületet bontani kezdték. Hitetlenkedve fogadtuk, mert védett ipari emlék, ráadásul azok közül is a kivételesen jól hasznosíthatók egyike. 

  Bődey Janó fotós kolléga szerencsére egyből a helyszínre pattant, hogy lefényképezze a "bontást", amiről kiderült, hogy tulajdonképpen átépítés. Sőt a munkásoktól azt is megtudta, hogy az egyik részén Rossmann, a másikon Lidl lesz.

  A képek alapján mintha a színvilága is javult volna a háznak, szóval úgy tűnik, teljes happy end a történet vége.

 • Szerda este kezdődik Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál, és idén visszatért a szervezők tavaly jó szokása, nevezetesen hogy felkérnek egy fiatal filmest, hogy készítsen egy rövidfilmet, ami beharangozza a fesztivált. 

  "Mindössze azt kértük tőle, hogy a film önmagában, mint szerzői rövidfilm is megállja a helyét, mivel nem egy direkt reklámfilmet kértünk, hanem olyat, ami a Primanima fesztivál után, önmagában is nézhető. És még egy megkötés volt: budaörsi helyszíneken forogjon a film."

  Tavaly ez a Semmi bogár volt Visky Ábeltől, amiben két olyan ember sétálta végig az esős Budapestet, akik valaha régen jártak, most pedig Püsök Botond készítette el az M. Kapitányt, amiben Rainer-Micsinyei Nóra fiatal színészként elmegy az első magyar szuperhősfilm meghallgatására. Többet nem mondanék el.

  A filmet a szerdai megnyitón is levetítik, egyébként pedig itt, az Indexen lehet megnézni. A fesztiválról mindent meg lehet tudni a hivatalos honlapon.