Pandora, Gabriella
7 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A hétvégén röppent fel a hír, hogy Kaija Saariaho, finn zeneszerző egymillió eurót ajánlott fel a Helsinki Zenei Központnak (Helsingin musiikkitalo), a város legfontosabb koncerttermének. Egyetlen kérése, hogy vegyenek egy orgonát.

  A dolog elég meglepő, mert nem nagyon szokás ekkora összegekkel megdobni Európában kulturális közintézményeket. 

  Mint a poszt kommentjeiből kiderül, a kezdeményezéshez mások is csatlakoztak, és a felajánlás most 2,7 millió eurónál jár. (Meg persze az is, hogy a legtöbb kommentelő szerint furcsa, hogy egy zeneszerzőnek ennyi pénze van, hiszen azok közismerten mind szegények.)

  Az egyik hozzászóló szerint amúgy a különös feltétel mögött az áll, hogy Kaija Saariaho egyik darabjában legutóbb - szentségtörés! - egy digitális orgonát használtak. Ő meg inkább fizet, csak vegyenek végre egy rendes hangszert.

 • Szilágyi Máté videós kollégánk a Margit híd budai hídfőjénél járt, amikor valami nagy zajt hallott. Odament, és akkor látta, hogy egy munkagép rádőlt az egyik villamosmegállóra, küldött is róla két fotót.

  Kollégánk szerint személyi sérülés nem történt, de elküldtük kérdéseinket a BKV-nak és a rendőrségnek.

  Frissítés:  A rendőrség a honlapján írt a balesetről.

  "A Budapest II., Árpád fejedelem útja és Vidra utca kereszteződése közelében egy építési területen munkavégzés közben rádőlt egy 70 tonnás daru a villamosmegállóra. Személyi sérülés nem történt. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a Vidra utcát teljes szélességében lezárták. A rendőrség az eset körülményeit vizsgálja."

 • Orbán Viktor tegnap újabb parádés parlamenti válasszal szórakoztatta a Fidesz-frakciót. Ahogy akkor írtuk, Demeter Márta, az LMP-frakció tagja érdeklődött nála a szaúdi Gaith Pharaon ügyéről, illetve a zűrös néhai üzletemberhez fűződő viszonyáról. A miniszterelnök minderre azzal gondolt válaszolni, hogy "Hát, ö, mélyen tisztelt elnök úr, tisztelt képviselő társam! Boldog karácsonyt kívánok!"

  De a videón nem is ez a méltán nagy figyelmet kapott válasz volt a legtanulságosabb, hanem Orbán reakciója még Demeter felszólalása alatt:

  Dec 12 2017 9 24 AM - Edited.gif

  Ön szerint mire gondolhatott közben a miniszterelnök?

  • 1609
   Mondja csak, közben a szaúdiak pénze már úgyis nálunk van.
  • 1230
   Ejnye, de kis heves ma a kishölgy!
  • 636
   Ajjaj, lehet, hogy most az egyszer igazán megszorongatnak? Loooooooool.
  • 379
   Hát magácska meg hol hagyta a férjét?
 • Trafóház a Csarnok téren
  Trafóház a Csarnok téren
  Fotó: Olvasónk / Urbanista

  Még csak látványterveken szerepelt az új Csarnok téri hotel, amikor az Urbanistán arról ment a vita, hogy vajon kár-e azért a téglaépületért, amit el fog takarni. (Szerintem kár.)

  Mondjuk arra azért nem számítottam, hogy az eltakarás ilyen izléses lesz, mint arra Vak Varjú kommentjében  felhívta a figyelmünket. 

  Nem is tudom, van-e bárhol máshol Budapesten olyan, hogy egy ablakra ráfalazták a szomszéd házat.