Á, semmi, csak egy taco 7 millió forintért
A taco egy mexikói gyorskaja, úgy készül, hogy fogja az ember a tortillát, rápakol mindenféle maradékot a hűtőből, aztán egy kis csili, tejföl, összehajtod, hogy le látsszon, mi van benne, és jó étvágyat. Oké, lehet hogy a szakácskönyvekben nem pont így szerepel, ez az én kézműves receptem. Juan Licerio Alcala viszont egy egészen más receptre esküszik, és kettőnk között az a fő különbség, hogy ő a Grand Velas Los Cabos Resort luxusszálló séfje, én meg nem. Mondjuk az ő taco-specialitása sem néz ki túl jól, íme:
Na de ami benne van! Az alapot a kobe-marha, a szarvasgomba és a beluga-kaviár adja, azok az összegyűrt, cukorkapapírra emlékeztető vackok meg 24 karátos aranyból vannak, ennek ellenére ehetőek. Mármint állítólag, mert szegény Juan legnagyobb bánatára még soha senki nem rendelt a 497 ezer pesóba kerülő ínyencségtől. Talán azért, mert az utcán meg 10 pesóba kerül az ortodox taco, ami valószínűleg szintén nem az én receptem alapján készül. (via)