Új motort kapott a Nemzeti Együttműködés

2015.03.03. 20:20

ŐRÜLT KAVARODÁST OKOZTAK AZ ELSŐ KÉTHARMADOS SZAVAZÁSOK

Az egyik azért ment át, mert egy jobbikos inkább otthon maradt a családját védeni. A másik azért bukott el, mert Kósa Lajos eltévedt a gombok bonyolult rengetegében. Fantasztikus évek jönnek! 

BAJBAN VAN A HELYI TÉMA

Segíthet-e Vitézy Tamás bajba jutott ingyenes lapján, ha Habonyék újraosztják a jobboldali médiapiacot?

thema-1024x768
Fotó: Átlátszó.hu

SCHMITT UTÁN ÚJ MOTORJA VAN A NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSNEK

Az Alkotmánybíróság frissen hivatalba lépett elnöke szerint a testület feladata, hogy ne blokkolja a gyors kormányzati reagálást. #AB2015!!!

KI ADOTT EXTASYT A LEGFŐBB ÜGYÉSZNEK?

Polt Péter országos vizsgáltatot rendelt el, egyebek mellett azért, hogy kiderítse, hogy lehet az, hogy amióta őt kinevezték, azóta a Legfőbb Ügyészség jóval több korrupcióval kapcsolatos feljelentést utasít el, mint korábban.

ELINDULT A DRB-KÁROSULTAK KIFIZETÉSE

Szerdán kezdi az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) a DRB Bankcsoport betéteseinek kártalanítását. A kifizetések egy hónapig is elhúzódhatnak, aki viszont emiatt mondjuk megcsúszik a rezsivel, nem kell aggódnia. A bankcsoport csődje egyébként két egészségkasszát is érint. Hogy ilyesmi ne forduljon elő többet, a kormány javaslatára jön a lex Buda-Cash, addig is az MNB több brókercégnél is vizsgálódni kezdett, de nem kell aggódni, csalás-gyanú sehol nincs. 

3-5 VAGY 10 SZÁZALÉK? LÁZÁR ÖSSZE-VISSZA BESZÉLT A REKLÁMADÓRÓL

Reggel még alacsonyabb, 3-5 százalékos reklámadóról beszélt Lázár János és Rogán Antal fideszes politikusok, délután viszont LázáR már 5-10 százalékos kulcsot emlegetett az ATV-nek. Mindezt úgy, hogy előtte szépen felvezette, hogy 5 százalékos kulcsnál nincs is magasabb Európában.  

30 ÉVIG TARTHAT A TITKOLÓZÁS A PAKSI BŐVÍTÉSRŐL 

Az orosz–magyar alku részleteit, az előkészítéshez kapcsolódó hatástanulmányokat és adatokat sem ismerhetjük meg 30 évig a paksi bővítésről, döntött ma az Országgyűlés Mindez egyébként azért nagyon rossz hír, mert a kisebb nyilvánosság drágább közbeszerzéseket és ebből adódóan felesleges adófizetői veszteségeket jelent.  Korrupciókutató közgazdászok statisztikai módszerekkel kimutatták , hogy Magyarországon 100 milliárdos beruházási érték esetén 4-8 milliárd forintos árnövekedésre lehet számítani pusztán a nyilvánosság korlátozása miatt.

ILYEN SEM VOLT MÉG: A FÉNY EGYSZERRE RÉSZECSKE ÉS HULLÁM EGYETLEN FELVÉTELEN

Az nem újdonság, hogy a fény egyszerre hullám és részecske is egyben, egy bizonyos Albert Einstein 1909-ben írta le először, hogy ez így van. Arra a kísérletre kellett sokat várni, ami képes ezt vizuálisan is megmutatni. Egy svájci kutatóintézet munkatársai egy speciális módszerrel most ezt is megtették: lézersugarat lőttek egy nagyon vékony drótszálra, és a sugár két eltérő hullámhosszon futott végig a fémen. Amikor a két hullám találkozott, ott a hullámok helyett állandó részecskék látszottak. Ahhoz, hogy a hullámokat is láthassuk, a kutatók elektronsugarakat lőttek a nanodrótra.

200 GIGABÁJT EGY KISUJJKÖRÖMNYI MŰANYAGON

Alig egy évvel az után, hogy a Sandisk bejelentette a 128 gigabájtos MicroSD kártyáját, már itt is a 200 gigabájtos változat, amit a cég a barcelonai mobilkongresszuson mutatott be. A 400 dolláros, vagyis nagyjából 110 ezer forintos kártyát a cég főleg telefonokba ajánlja. A felmérések szerint a világon elkészült minden 10 fotóból 7 mobillal készül, szóval van piaca a ma még végtelennek tűnő tárhelyet adó memóriakártyáknak.

FERNANDO ALONSO NEM INDULHAT AZ ELSŐ

FORMA-1-FUTAMON, AUSZTRÁLIÁBAN

Az ok a titokzatos balesete, illetve az abban szerzett sérülése, ami csapata, a McLaren-Honda szerint most mégis agyrázkódás volt. A lényeg, hogy bár jól van, de ha rövid időn belül agyrázkódást szenvedne újra, annak már komoly következményei lehetnének, így orvosai szerint jobb, ha nem kockáztat. A balesettel kapcsolatban továbbra is folyik a találgatás, ezekről is olvashat bővebben itt.