Biztonsági őrökkel erősít a BKV

2007.07.06. 13:47
Augusztus közepétől biztonsági emberek őrzik a kisföldalatti összes lejáratát, hogy az állomásokra ne juthassanak be a bliccelők. A közlekedési cég napokban írt ki közbeszerzési pályázatot az őrzési feladatokra, jelenti az Infó rádió.

Az Infó rádió úgy tudja, hogy a BKV mintegy negyven biztonsági őrt szerződtetne augusztus közepétől a kisföldalatti őrzésére. Mivel az őrzési díj túllépi a közbeszerzési értékhatárt, a közlekedési cég pályázatot írt ki, amelyre biztonsági cégek jelentkezhetnek.

Az Infó rádió értesülése szerint minden lejárathoz egy vagy kettő biztonsági őrt állítanának, hogy teljesen kiszűrjék a blicccelőket.

A biztonsági emberek csak a jegyeket és a bérleteket kérhetnék el, nem bírságolhatnak és pótdíjat sem szabhatnak ki. A jegy vagy bérlet hiányában egyszerűen nem engednék be az utazni szándékozót.

A pályázat szerint a megbízás augusztus közepétől december végéig szólna. Jelenleg mintegy 500 ellenőre van a BKV-nak, a külön szerződtetett biztonsági emberek óradíja 700-800 forint.

Az InfoRádió megkérdezte a BKV sajtóirodáját, ahol elmondták, csak a közbeszerzési eljárás lezárta után adhatnak részletes tájékoztatást.