Elsőről negyedik helyre visszaeső sportolót ilyen boldognak nem láttunk még

2018.08.10. 12:01

A 200 méteres síkfutás Európa-bajnoki címvédője Bruno Hortelano volt, a spanyol atléta Berlinben viszont csak a negyedik helyet tudta megszerezni. A verseny után mégis olyan átszellemülten és boldogan nyilatkozott, mintha az övé lett volna az első hely. 

„Valószínűleg a legtöbb atléta szomorú lenne a negyedik hely miatt. Én nem az aranyéremről estem vissza a negyedik helyre, hanem a lehető legmélyebbről jutottam el eddig. Ez egy elég nagy ugrás, hogy lehetnék ezután mérges. Hogy mit jelent a legmélyebben lenni? Életem legjobb formájában voltam, és aztán mindent elvesztettem. Kórházban kerülte, úgy éreztem magam, mint aki lebénult. Hetekig. Újra kellett tanulnom járni, mindent az alapokról kellett elkezdnem, a kocogást is. Sokat szenvedtem, fizikai fájdalmaim voltak, de lelkileg is megszenvedtem, pszichológussal is dolgoztam együtt. A legalját azt jelentette, hogy mindent elvesztettem, most pedig itt vagyok, hogy már semmit sem veszíthetek, ezért látnak ilyen boldognak." – mondta Hortelano.

A spanyol atléta a riói olimpia után, 2016 szeptemberében szenvedett autóbaleset. Az autót vezető unokatestvére elaludt a volánnál, amikor Madrid közelében nekimentek egy teherkocsinak. Hortelano azért is szenvedett súlyos sérüléseket, mert nem volt bekapcsolva a biztosági öve. Megsérült a koponyája és a térde, a legrosszabb állapotban jobb karja volt, kétszer is meg kellett műteni, hogy megmentsék.

A spanyol futó a teljes 2017-es szezont kihagyta, idén viszont már újra nagy formában volt, sokkal jobb fizikai állapotba került, mint korábban bármikor. Július 23-én új spanyol rekordot futott 200 méteren, 20,04 a legjobbja, de százon és négyszázon is ő a spanyol rekorder.

Csütörtökön is közel volt élete legjobbjához, csak egy századdal volt lassabb, 20,05-öt futott, de ezzel leszorult a dobogóról. A második Nethaneel Mitchell-Blake és a harmadik Alex Wilson is 20,04-et ment, az aranyat nyerő török Ramil Guliyev viszont egy másik dimenzióban mozgott, 19,76-tal zárt.