Mária
-6 °C
2 °C

Mérsékelt szívmegnagyobbodás okozta Fehér Miklós halálát

2004.04.14. 14:58
A portugál legfőbb államügyészség hivatalos közleményében adta hírül, hogy a 24 esztendősen elhunyt magyar játékos vérében alkohol, drog, gyógyszer és szteroid nyomaira nem bukkantak. A válogatott támadó halála egy előre nem látható balesetből is bekövetkezhetett.
Fehér Miklós, a Benfica huszonötszörös válogatott magyar csatára január 26-án a Guimaraes elleni idegenbeli portugál bajnoki labdarúgó-mérkőzés hosszabbításában váratlanul összeesett, s az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. A portugál SportTV értesülése szerint a csatár szívinfarktusban halt meg. A magyar játékost edzője José Antonio Camacho a hatvanadik percben cserélte be és a hosszabbításban - miután gólpasszt adott - rosszul lett. A felvételek tanúsága szerint, a sárga lapot kapott, mosolygó csatár előbb megfogta térdét, majd hanyatt esett.

Azóta számtalan találgatás és álhír jelent meg a 24 esztendősen elhunyt magyar játékos halálával kapcsolatban. A portugál legfőbb államügyészség toxikológiai vizsgálatok eredményére hivatkozva azt adta hírül, hogy a magyar játékos természetes okokból halt meg. "A vérben alkohol, drog, gyógyszer és szteroid nyomaira nem bukkantak a szakemberek" - áll a hivatal közleményében.

A Jornal de Noticias ezzel együtt azt írta: olyan kór okozta a játékos halálát, amit korábban egyetlen vizsgálat során sem észleltek. A lap értesülése szerint "mérsékelt szívmegnagyobbodásról" van szó, ami azt jelenti, hogy a haláleset egy előre nem látható balesetből is bekövetkezhetett.

A szakemberek eleinte szívinfarktusra gyanakodtak, de nem tudtak egyértelműen állást foglalni. A boncolást követően került sor a szövettani elemzésekre. Portugál törvényszéki orvosszakértők már február elején úgy vélték, hogy veleszületett szívrendellenesség állhat Fehér halálának hátterében.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.