Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Egyelőre ismeretlen Fehér Miklós halálának oka

2004.01.26. 22:11
A boncolás sem derítette ki, mi okozta pontosan a Benfica játékosának vasárnap esti halálát. A magyar válogatott csatárát, Fehér Miklóst valószínűleg szerdán szállítják haza Portugáliából, de a temetés időpontja még nem ismert. Klubja elhalasztotta az Académica Coimbra (Buzsáky Ákos csapata) elleni hétvégi mérkőzését. A huszonnégy évesen elhunyt csatár holttestét már átszállították Lisszabonba és a Luz-stadionban ravatalozzák fel.
A hétfői, négy és fél órás boncolás során nem sikerült meghatározni, pontosan mi okozta Fehér Miklós vasárnapi halálát. A magyar válogatott csatár a Guimaraes-Benfica mérkőzés hosszabbításában esett össze, majd az orvosok kétszer újraélesztették, de a harmadik kísérlet eredménytelen volt. A huszonnégy éves játékos a kórházban vesztette életet. Az első hírek szerint a halált szívinfarktus okozta, míg a magyar válogatott volt orvosa azt mondta, ő nem észlelt semmilyen problémát Fehérnél.

Az orvosok semmilyen sérülésnek, károsodásnak nem találták nyomát - tájékoztatott az AFP jelentése szerint a portugál legfőbb ügyész. A végleges diagnózis várhatóan a szövettani vizsgálatok eredményének ismeretében születik majd meg.

A holttestet a boncolás után Guimaraesből elszállították Lisszabonba, ahol a szurkolók a Luz-stadionban kialakított ravatalnál vehetnek búcsút a futballistától.

Fehér Miklós holttestének hazaszállításáról, illetve a temetés körülményeiről a portugál sportminisztérium, a Benfica, a portugáliai magyar nagykövetség, a Külügyminisztérium, valamint a Gyermek- Ifjúsági és Sportminisztérium (GyISM) illetékesei egyeztetnek. A lisszaboni nagykövet, Balla János, az MTI-nek azt valószínűsítette, hogy szerdán a Benfica különgépével szállítják haza Fehér Miklóst. Az egyeztetések még nem fejeződtek be, így a temetés körülményeiről kedden lehet majd többet tudni.

A Benfica elhalasztja a következő mérkőzését, amelyet vasárnap, Académica Coimbra elleni játszott volna. A bajnokit várhatóan február 10-én pótolják majd be az ellen a csapat ellen, amelyben Buzsáky Ákos is szerepel. Az egyesület szimpatizánsai kezdeményezték, hogy vonultassák vissza a 25-szörös válogatott csatár 29-es mezszámát.