új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Köszönjük a figyelmet, zárul mára a Futballbazár, ezzel pedig a 2023-as futballnyárra. További bejelentésekkel és az est későbbi részében hivatalossá vált transzferekkel a hétvégén folytatjuk!

    Addig is jó éjt, jó szurkolást mindenkinek!

  • A Football-Italia azt írja, eldőlt, hogy Mason Greenwood sem lesz a Lazio futballistája. Ugyan a korábbi hírekből arra lehetett következtetni, a szexuális erőszakkal vádolt, az ügyben tavasszal felmentett csatár szerződését felbontotta a Manchester United, valójában csak arról van szó, hogy közölték vele, az első kerettel nem léphet pályára a jövőben... Azaz köti őt is az átigazolási piac határideje. Jelen pillanatban úgy tűnik, Törökországban, vagy Szaúd-Arábiában lehet esélye egy új szerződésre a 21 éves angol tehetségnek.

  • Az olaszoknál este nyolc óra volt a határidő. Amelyik üzlet eddig nem köttetett meg és került regisztrálásra a FIFA TMS-rendszerben, abból már nem is lesz semmi ezen a nyáron. Persze bejelentések még jöhetnek a határidőig végbement, de eddig nem kommunikált megállapodásokról. 

  • A kupagyőztes Zalaegerszegtől a portugál másodosztályú Academico Viseu labdarúgócsapatához szerződött Eduvie Ikoba. A magyar klub a honlapján számolt be az átigazolásról – írta a Magyar Távirati Iroda. A 25 éves, amerikai-nigériai csatár 2019-től egy szezonon keresztül, majd tavaly nyár óta újabb egy évig szerepelt Zalaegerszegen

  • A Chelsea-től távozó háromszoros angol válogatott szélső, Callum Hudson-Odoi a Nottingham Forest játékosa lett – jelentette Fabrizio Romano. A 22 éves támadóért 3 millió fontot fizet most a Forest, bónuszokkal együtt pedig 5 millióra rúghat ez az összeg.

  • Angol sajtóhírek szerint az utolsó pillanatban borulhat a londoni klub és a Bayern München közti 80 millió eurós üzlet, a Fulham ugyanis már a sikeres orvosi vizsgálatot követően visszarendelte a portugál középpályást, a bajorok által csábított Joao Palhinhát. A londoniak pálfordulása annak köszönhető, hogy a 28 éves játékos helyére kiszemelt Scott McTominay átigazolásáról nem tudtak megállapodni a Manchester Uniteddal.

  • 19 óra után újabb üzlet már nem születhet Németországban, maximum távozók lesznek a Bundesligában.

  • Fabrizio Romano jelenti, Luka Jovics az AC Milanba szerződik a piaczárón. A szerb támadó a Fiorentinától érkezik, a milánóiak pedig sajtóhírek szerint egy petákot sem fizetnek a kölcsönvételéért, „csupán” a fizetését vállalják át. A szerződésben nincs opció és jövő júniusig szól.

  • Rob Holding a jelek szerint mindenben megállapodott a Crystal Palace-szal, így a Sky információi szerint 4 millió font ellenében a piros-kékekhez szerződik. Holding 2016-ban a Boltontól érkezett az Arsenalhoz, azóta 162 tétmeccsen viselte az „ágyúsok" szerelését.

  • A londoni klub hivatalosan is bejelentette Cole Palmer szerződtetését, a Manchester Citytől igazolt támadó-középpályás 40 millió font plusz 2,5 millió fontnyi bónuszopció ellenében került Pep Guardiolaéktól a Stamford Bridge-re. Palmer megvásárlásával a Chelsea már 1 milliárd 20 millió fontnál jár, ami a játékjogvásárlásokat illeti a múlt nyáron indult Todd Boehly-érában. Csak ezen a nyáron 419 millió fontnál jár a csapat! 

    Palmer a 20-as mezt kapta Londonban és hét plusz egy évre írt alá új együttesénél.

  • A Barcelona és az Atlético Madrid már megállapodott abban, hogy mikor teszik hivatalossá a portugál labdarúgó, Joao Félix klubváltását – számolt be a transzfer előrehaladott állapotáról a Marca.

    A madridi és a barcelonai klub már korábban megegyezett egymással az anyagi részleteket illetően, és a középpályás is kifejtette szándékát, hogy a katalánoknál folytassa pályafutását. Képben volt még szaúdi ajánlat, de az Aston Villától szintén keresték.

    A transzfert a közös szándék ellenére sokáig azt tette bizonytalanná, hogy az üzleti fair play szabályok értelmében a Barcelona nem regisztrálhatta őt, ezt azonban időközben játékosok távozásával sikerült megoldani

    (legutóbb Ansu Fati került a Brightonhoz), így szabadult fel elég hely, ahová megérkezhet végre Joao Félix. A játékos pénteken délelőtt már igazoltan hiányzott az Atlético edzéséről.

  • Az angol élvonalbeli Brighton bejelentett Ansu Fati érkezését. A klub megerősítette azt, amiről tegnap már a nemzetközi sportsajtó is beszámolt: a 20 éves labdarúgó a 2023–2024-es idényben a Barcelona kölcsönjátékosaként futballozik náluk.

    Roberto De Zerbi, a Brighton vezetőedzője kiemelte: mindkét fél számára nagyszerű üzletet kötöttek.

    Biztos vagyok benne, hogy Ansu segítségével új célokat érhetünk el, mi pedig segíthetünk neki abban, hogy visszajusson arra a szintre, amelyre hivatott.

    David Weir technikai igazgató hozzátette: Ansu Fati a világ egyik legtöbbre értékelt fiatal játékosa, aki kora ellenére máris rendkívüli tapasztalattal rendelkezik úgy a hazai, mint a nemzetközi versenysorozatokat tekintve.

    Fati a 2019–2020-as szezonban mutatkozott be a Barca első csapatában, rekordok sorát döntötte meg, majd sokszor bajlódott sérüléssel. A felnőtteknél 112 meccsen lépett pályára, 29 gólja mellett 10 gólpassza van.

  • A Sky Sports információi szerint az első, 55 millió euróról szóló ajánlaton jelentősen emelve, bónuszokkal együtt 80 millió körüli összegért a Bayern München szerződteti a Fulham portugál középpályását, Joao Palhinhát. A 28 éves játékossal már csak a személyes feltételeket illetően kell egyezségre jutnia a bajoroknak – várhatóan ezzel nem is lesz probléma, így a kötelező orvosi vizsgálatokat követően még ma bejelenthetik az átigazolását Münchenben. 

  • Az Aston Villa bejelentette, hogy az idény végéig kölcsönvette az FC Barcelona francia védőjét, Clément Lenglet-t. A 28 éves bekk az előző idényt szintén a Premier League-ben töltötte, a Tottenham színeiben 35 tétmérkőzésen szerepelt.

  • Zeke Márió már az előző idényben is a KTE-nél futballozott, akkor azonban még csak kölcsönbe érkezett a lila-fehérekhez. A bekk 28 bajnokin jutott szóhoz és egy gólt is szerzett a végül bravúrezüsttel zárult 2022–2023-as idényben. A Kecskemét hivatalos honlapján leírtak szerint a csapat már júniusban szerette volna kivásárolni Zekét a fehérvári szerződéséből, ám a piros-kékek akkor még visszarendelték a játékost. A védő a szezon elején három meccsen is pályára lépett a Vidiben, ezzel együtt az átigazolási időszakban sikerült a két klubnak megegyeznie, így mégis visszatért Kecskemétre. A bekk a hivatalos megfogalmazás szerint „hosszú távra kötelezte el magát” a liláknál.

  • A Nottingham hivatalosan is bejelentette Nuno Tavares szerződtetését. A portugál szélső védő idény végéig szóló kölcsönvételéért 1 millió fontot fizetett a kétszeres BEK-győztes klub, mely az idény végén további 12 millióért végleg meg is vásárolhatja Tavares játékjogát.

    Tavares az előző idényt Marseille-ben töltötte, ugyancsak kölcsönben.

  • Fabrizio Romano arról ír, a Fiorentina nyitott arra, hogy egyelőre csak kölcsönszerződéssel kerüljön a Manchester Unitedhoz a nyár egyik legfőbb kiszemeltje, Szofjan Amrabat. Ugyanakkor az üzlet így többe kerülne az MU-nak, Erik ten Hag együttese a kölcsönvételre, majd a későbbi opcióra többet költhet, mintha ezen a nyáron egyben kifizetné a marokkói középpályás vételárát, így pedig végleg megszerezné Amrabat játékjogát.

    Romano hozzáteszi, a sajtóban megjelent Fulham-pletykának semmi alapja, Amrabat csakis az MU-ra koncentrál.

  • Az ausztriai átigazolási időszak utolsó napján szerződtette a 12 csapatos osztrák élvonalban 10. helyen álló Austria Lustenau a dán Nikolai Baden Frederiksent, akit télen vett kölcsön a Ferencváros a holland Vitessétől – szúrta ki a Nemzeti Sport Online.

  • A Bajnokok Ligája- és Premier League-címvédő Manchester City bejelentette a Wolverhamptontól szerződtetett Matheus Nunes átigazolását. A 25 éves középpályás ötéves szerződést írt alá Pep Guardioláéknál.

    A sajtóhírek szerint 53 millió fontos (mintegy 62 millió eurós) átigazolási díjon felül a 25 éves portugál válogatott középpályás jövőbeli eladási összegéből tíz százalék illeti meg a „Farkasokat”.

    Nunes egy éve 45 millió euróért érkezett a Sporting CP-hez, a Wolvesban 41 tétmérkőzésen szerepelt.

    A portugál a City negyedik nyári érkezője Matteo Kovacic, Josko Gvardiol és Jeremy Doku után.

  • A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Union Berlin bejelentette Leonardo Bonucci szerződtetését – számolt be a Magyar Távirati Iroda. A 121-szeres olasz válogatott védő jövő nyárig szóló szerződést kötött a berlini klubbal, amely a magyar válogatott középpályását, Schäfer Andrást is foglalkoztatja.

    Bonucci 2006 májusában az Internazionale színeiben debütált a Serie A-ban, de később a másodosztályú Bari játékosaként keltette fel a Juventus figyelmét, amely 2010 nyarán szerződtette őt. Végül egy egyéves milánói kitérőt leszámítva teljes karrierjét a Zebráknál töltötte. A klasszis futballista a torinóiak színeiben 502 mérkőzésen lépett pályára, nyolc bajnoki címet nyert a csapattal.

    Az olasz válogatottban Marcello Lippi irányítása alatt 2010 márciusában mutatkozott be, legnagyobb sikerét a 2021-es Európa-bajnokságon ünnepelte, itt jó barátjával, Giorgio Chiellinivel fantasztikus párost alkottak a védelemben és hatalmas szerepük volt abba, hogy a gárda megnyerte a kontinensviadalt.

    Az Union az előző idényben története legjobb eredményét elérve negyedik volt a Bundesligában, így a Bajnokok Ligája csoportkörében lesz érdekelt, ahol a Napolival, a Real Madriddal és a Bragával került azonos kvartettbe – emelte ki az MTI.

  • A Telegraph információi szerint az al-Ittihad nem adta fel, hogy megszerezze a Liverpool egyiptomi klasszisát, Mohamed Szalah-t. A 31 éves támadóért állítólag PL-rekordot jelentő 150 millió fontot sem sajnálnának a szaúdiak. Korábban Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere kizártnak titulálta, hogy idén nyáron bármilyen ajánlat esetén is elengedjék a játékost, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, nagy veszélyt jelent az angol klubok számára, hogy Szaúd-Arábiában jóval később zárul az átigazolási piac, mint az európai topligáknál...

  • Roman Jaremcsuk a Valencia labdarúgója lehet,

    a Bruges 27 éves ukrán középcsatára egy évre kölcsönbe kerülhet

    a spanyol alakulathoz.

    Egy belga újságíró, Sacha Tavolieri hívta fel a figyelmet arra: amíg a belga csapat csütörtökön az Osasunával találkozott európai kupamérkőzésen, addig Jaremcsuk Valencia felé vette az irányt.

    Sajtóhírek szerint a spanyol klub egymillió euróért juthat hozzá,

    és megfelel a szakvezető, Rubén Baraja elvárásának, aki kifejezetten magas befejező csatárt keresett csapatába. Az ukrán 191 centiméter magas.

    Jaremcsuk szerződése belga anyaegyesületénél 2026 nyaráig érvényes.

    A Dinamo Kijevben nevelkedett futballista 2017 nyarán 2 millió euróért került a Genthez, amely 2021-ben 17 millió euróért adta el őt a Benficának. A portugálok egy évvel később ugyanezen az áron adták tovább a Bruges-nek.

  • A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Dortmund leigazolta a Werder Brementől az előző idény társgólkirályát, Niclas Füllkrugot – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

    A 30 éves német válogatott támadó három évre szóló szerződést írt alá a sárga-feketékkel, akik a elmúlt idényben az utolsó fordulóban, nyert helyzetből bukták el a bajnoki címet a Bayern Münchennel szemben.

    A Dortmund a Bundesliga első két fordulójában eddig csak két gólt szerzett, így szüksége volt egy gólerős játékosra. A brémaiak csatára az előző kiírásban 16 bajnoki gólt szerzett, így a francia Christopher Nkunkuval – aki nyáron a Leipzigtől a Chelsea-hez igazolt – holtversenyben végzett az élen a mesterlövészek rangsorában.

    Füllkrug tavaly, nem sokkal a katari világbajnokságot előtt mutatkozott be a német válogatottban, a nemzeti csapatban eddigi kilenc fellépésén hétszer volt eredményes.

  • Távozott a labdarúgó NB I-ben legutóbb bronzérmes Debreceni VSC-től Antonio Mance, aki a kupagyőztes Zalaegerszegnél folytatja pályafutását – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

    A hajdúsági klub pénteki közleménye szerint a 28 esztendős horvát támadó télen érkezett az együtteshez, amelynek színeiben 17 bajnokin kétszer, a Magyar Kupában pedig egyszer volt eredményes.

    A ZTE ezzel egy időben arról számolt be, hogy a többszörös utánpótlás válogatott támadó – aki Magyarországra 2020 augusztusában került, amikor kölcsönbe érkezett a Puskás Akadémia gárdájához – kétéves szerződés kötött a klubbal.

  • Gianluca Di Marzio úgy tudja, az SS Lazio bejelentkezett Mason Greenwoodért, az angol támadónak pedig tetszik a római klub ajánlata. A 21 éves támadóval múlt héten bontott szerződést a Manchester United, miután bár lezárult szexuális zaklatási pere, az angol klub női csapatának játékosai megvétózták a visszatérését az MU keretébe. Korábban egy másik olasz klub, az AS Roma érdeklődött iránta, ám José Mourinho együttesénél úgy döntöttek, mivel jelenleg rossz Greenwood sajtója, nem kockáztatnak meg egy PR-katasztrófát, inkább eltekintenek a tehetség megszerzésétől. Maurizio Sarrit és Laziót a jelek szerint jobban érdeklik a futballszakmai szempontok...

  • Sergio Reguilón sikeresen túlvan a kötelező orvosi vizsgálatokon a Manchester Unitednél, amely egy évre kölcsönbe kapja meg a 26 éves spanyol labdarúgót a Tottenham Hotspurtől. Távozását, illetve érkezését hivatalosan még nem jelentették be, de az innentől kezdve formalitás.

    A Sky Sports News úgy tudja: a kölcsönadási szerződés a téli átigazolási időszakra vonatkozó záradékot tartalmaz.

    Vélhetően amennyiben a Spursnél védőhiány lép fel, úgy minden további nélkül és azonnal visszarendelhetik Reguilónt.

    A spanyol balhátvéd 2020 szeptemberében a Real Madridtól érkezett Londonba, a Tottenham 32 millió fontot fizetett érte, szerződése 2025 nyaráig érvényes.

    Reguilón a legutóbbi idényt az Atlético Madridnál töltötte kölcsönben, de ott is csupán 12 meccsen lépett pályára. A Spursben viszont egyetlen percet sem kapott még a zajló szezon elején, a csapatnak már négy tétmeccse volt.

    Az MU-nál égető szükség volt egy balhátvéd szerződtetésre, miután a poszton bevethető Luke Shaw és Tyrell Malacia is sérüléssel küzd. Reguilón mellett képben volt még a honfitárs, Marc Cucurella (Chelsea) is.

  • Dean Henderson távoztával megnyílt az út Altay Bayindir szerződtetéséhez Manchesterben. A Fenertől érkező 25 éves kapus a United történelmének első török játékosa lesz. Sajtóhírek szerint 6-7 millió euró körüli összeget kap a ötszörös válogatott labdarúgójáért a török csapat.

  • Az egyszeres angol válogatott labdarúgó, Dean Henderson öt évre kötelezte el magát úgy klubjához, a Crystal Palace-hez.

    Angol sajtóhírek szerint a londoniak

    15 millió fontot fizettek érte a Manchester Unitednek, amely további 5 millió fontra is igényt formálhat még

     – bizonyos feltételek teljesülése esetén.

    Henderson a váltásról és új csapatáról azt mondta: úgy érzi, a Crystal Palace-nél valami komoly dolog épül itt, aminek nagyon szeretne a részese lenni.

    A kolumbiai középpályás, Jefferson Lerma és a brazil támadó, Matheus Franca után Henderson a CP harmadik nyári szerzeménye.

    Henderson 14 évesen került az MU-hoz, amelynél az első csapatban epizódszerephez jutott csupán, így legtöbbször kölcsönadták. Állt a Stockport, a Grimsby, a Shrewsbury, a Sheffield United, és legutóbb valamint a Nottingham Forest kapujában.

  • A PSG-ben futballozó Juan Bernat kölcsönvételével oldhatja meg a bal szélső posztot a Benfica. A portugál együttes Fabrizio Romano értesülései szerint a következő órákban véglegesíti a 11-szeres spanyol válogatott bekk szerződését.

    Érdekesség, hogy a Benfica nyár eleje óta keresi a szintén spanyol Alejandro Grimaldo megfelelő utódját, sokáig Kerkez Milost emlegették az egyik fő kiszemeltként, aztán elhozták a Slavia Praha 22 éves cseh ígéretét, David Juráseket 14 millióért inkább. Csakhogy a háromszoros válogatott védő az első bajnokija után bokasérülést szenvedett, azt pedig egyelőre nem tudni, mikorra lehet újra bevethető...

  • A 90min információi szerint a Fulham nemet mondott a Bayern München első, Joao Palhinha játékjogáért tett ajánlatára. A német klub állítólag 55 millió eurót és további bónuszokat ígért volna a portugál középpályásért, de a londoniak ennél jóval többet szeretnének látni a futballista értékesítéséből. Érdekesség, hogy korábban a Liverpoollal is szóba hozták a 28 éves játékost, ám akkor jóval magasabb 65-70 milliós lehetséges vételárról lehetett hallani.

    A Bayernt szorítja az idő, hogy újabb ajánlatot tegyen, esetleg másik középső középpályás után nézzen Thomas Tuchel keretének megerősítésére. A kérdés azért is lett hirtelen igazán hangsúlyos, mert a bajorok épp most készülnek elengedni egy játékost erről a posztról: a már emlegetett Gravenberch személyében.