Olimpia 2004

Fazekas aranyat vesztett, Gyurkovics ezüstöt nyert

Sokkolta Magyarországot az elvett aranyérem

2004. 08. 24., 23:56 | Frissítve: 2004. augusztus 25., szerda 00:59

Negatív doppingtesztje ellenére elvették az olimpiai bajnok Fazekas Róberttől az aranyérmét. Diszkoszvetésben így a litván Alekna nyert, Kővágó Zoltán a harmadik. Gyurkovics Ferenc meglepetésezüstöt ért el a súlyemelők 105 kilós versenyén. Szenzációs győzelmet aratott a férfi kézilabda-válogatott és Majoros István kötöttfogású birkózó. Zsivoczky Attila pontszerző helyen végzett a tízpróbázók versenyén.

Az Egyesült Államok huszonöt, Kína huszonnégy, Japán tizenöt aranyéremmel vezeti az athéni olimpia éremtáblázatát. Magyarország, Fazekas Róbert diszkoszaranyának elvétele után, a tizenötödik helyre csúszott vissza.

Athéni magyar érmesek és pontszerzők
Aranyérem (3): Nagy Tímea vívó, Igaly Diana sportlövő, Annus Adrián atléta.
Ezüstérem (6): Nemcsik Zsolt vívó, Gyurta Dániel úszó, Krutzler Eszter súlyemelő, férfi párbajtőrcsapat, Gyurkovics Ferenc súlyemelő, Kővágó Zoltán atléta.
Bronzérem (2): Cseh László úszó, Kővágó Zoltán atléta.
Negyedik hely (7): Risztov Éva úszó, Mincza Ildikó vívó, Kovács Ágnes úszó, Mohamed Aida vívó, Cseh László úszó, Likerecz Gyöngyi, Varga Viktória súlyemelők.
Ötödik hely (4): Kovács Ágnes úszó, férfi kardcsapat, női párbajtőrcsapat, Varga Gábor-Hírling Zsolt evezősök.
Hatodik hely (6): Cseh László úszó, Varga Gabriella vívó, Pars Krisztián atléta, Gál Róbert tornász, női vízilabda-válogatott, Zsivoczky Attila.

Elvették Fazekas aranyérmét

Negatív doppingteszte ellenére elvették Fazekas Róbert diszkoszvetőtől az olimpiai aranyérmét. A szombathelyi atlétát valaki Magyarországról jelentette fel, majd a verseny utáni doppingvizsgálaton megalázó módon vettek tőle vizeletet. A szabályosnál kevesebb minta gyűlt össze, a diszkoszvető önkényesen elhagyta a doppingszobát. Fazekas és barátja, a kalapácsvető olimpiai bajnok Annus Adrián kedd délben autóval Magyarországra indult. Kővágó Zoltán, a verseny harmadikja ezüstérmes lett, győzött a litván Alekna.
Sokk>>>
Amikor azt hittük, hogy megvan a negyedik>>>
Kollégánk a doppingszoba előtt várta Fazekast>>>

Ki az a Gyurkovics?

Klikk a képre!

Amit Fazekastól elvettek, azt a tatai Gyurkovics Ferenc súlyemelő teljesen váratlanul majdnem megnyerte. A 105 kilogrammosok küzdelmében néhány esélyes el sem indult, mások váratlanul kiestek a versenyből. Gyurkovics sokáig vezetett, végül az Európa-bajnoki ezüstérmes orosz Beresztov előzte csak meg, így a magyar a második lett. A magyar súlyemelők két ezüstéremmel és két negyedik hellyel fejezték be az olimpiát, a sportág éremtábláján a kilencedik helyen végeztek.
Gyurkovics majdnem megnyerte>>>

Mi volt a legnagyobb meglepetés az olimpia tizenegyedik napján?
 106
 1
 8
 6
 1

Éremért játszhat a Skaliczki-csapat

Hatalmas bravúrt hajtottak végre az előzetesen legfeljebb az ötödik-hatodik hely megszerzésére esélyesnek tartott férfi kézilabdázók. A Koreai Köztársaság válogatottját magabiztosan verték meg és jutottak a legjobb négy közé. A döntőbe jutásért a világbajnok horvát válogatotton keresztül vezet az út.
Lendvayék elsöpörték Dél-Koreát>>>

Érmes lehet Majoros

Majoros István bejutott a kötöttfogású birkózók 55 kilogrammos súlycsoportjának szerdai elődöntőjébe. A 2000-es magyar Európa-bajnok a negyeddöntőben 6-1-re verte az esélyesebb kubait. A szövetségi kapitány szerint Majorosnak a döntőben a helye, ehhez egy ukrán birkózót kell legyőznie. Deák Bárdos Mihály a selejtezőkben, meglepetésre, elvérzett.
Majoros útja a négy közé>>>

Pontszerző Zsivoczky

Klikk a képre!

Hatodik lett összetettben a tízpróbázó Zsivoczky Attila. A világbajnoki negyedik helyezett atléta az utolsó számban, az ezerötszáz méteres síkfutásban remekül teljesített és 8287 ponttal a negyedik lett. A győzelmet a cseh Roman Sebrle szerezte meg.

Hatodik a női pólóválogatott

Pontszerző helyen végzett a női vízilabda-válogatott, az eredménynek mégsem lehet örülni. Az oroszok elleni helyosztón is vereséget szenvedett a Faragó-csapat, így négy vereséggel és egy győzelemmel a hatodik lett.
Faragó távozik az olimpia után?>>>

Döntőért hajtanak a kajak-kenusok

A keddi előfutamok után a kajak-kenus férfiaknak még lapátolniuk kell a döntőkért. Janics Natasa ötszáz méteren kajak egyesben az elődöntőbe jutott és Kovács Katalinnal a női kettesek ötszáz méteres előfutamát is megverte.
A viharos szelet is legyőzték>>>

Irak bronzérmes lehet

Két dél-amerikai csapat, Argentína és Paraguay került az olimpiai futballtorna döntőjébe. Megszakadt Irak nagy sorozata, így az argentínok ellen 3-0-s vereséget szenvedett Olaszországgal játszhat a harmadik helyért.

N;
hirdetés