Brutális olimpiai selejtezőre számít a női pólóválogatott kapitánya

2020.01.27. 14:52

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya brutális olimpia selejtezőtornára számít, amely az utolsó lehetősége lesz a magyar csapatnak arra, hogy kivívja a tokiói indulást. A kapitány erről hétfőn beszélt az M4 Sporthíradójában azt követően, hogy csapatával szombaton bronzérmet nyert a Duna Arénában rendezett Európa-bajnokságon, írja az MTI.

A magyar, az olasz, a görög és a holland csapat közül kettő ki fog esni. Ott már egy mérkőzésen belül akár egy rossz passzon, vagy egy kapufán is múlhat az olimpiai részvétel

- nyilatkozott Bíró Attila, és hozzátette, az volt a terv, hogy hazai környezetben harcolják ki a tokiói indulást, ugyanakkor volt B opció is, ennek fényében írták ki erre a szezonra a bajnoki idényt és a nemzetközi kupákat is.

A selejtezőt március 15. és 22. között rendezik Triesztben, ahonnan jelen állás szerint még két európai válogatott juthat ki az olimpiára. Amennyiben a dél-afrikai pólóválogatott nem vállalja az indulást az olimpián, akkor abban az esetben az ő helyüket is egy európai csapat kapná meg.

A szövetségi kapitány kiemelte, hogy az elmúlt fél évben rendkívül sokat fejlődött az együttes, amely kis szerencsével még előrébb is végezhetett volna a budapesti Eb-n. Szerinte ez a rendkívül fiatal csapat képes arra, hogy akár hétről hétre fejlődjön, ezért bízik abban, hogy meglesz az olimpiai kvalifikáció, Tokióban pedig akár egy nagyot is tudnak majd villantani.

Az Európa-bajnoki szereplésről szólva kiemelte Keszthelyi Ritát, aki nemcsak a vízben, hanem a parton is vezér volt, kiegyensúlyozott és gólerős játékával komoly támaszt nyújtott a csapatnak. Hozzátette, a magyar klasszis mellé többek között felnőtt Gurisatti Gréta, míg Leimeter Dóra Európa egyik legjobb balkezes játékosává vált, az olyan fiatalok előtt pedig, mint Vályi Vanda vagy Rybanska Natasa, nagy jövő áll.