Keresés

21 találat az Indexről, és 4 a környékéről.

2021. október 5., 00:01

Romlik a látásunk, ragaszkodunk a szemüveghez - pedig van kényelmesebb megoldás! Romlik a látásunk, ragaszkodunk a szemüveghez - pedig van kényelmesebb megoldás!

Korábban arról kérdeztük az Index olvasóit, hogyan gondolkodnak a látásjavítással kapcsolatos eljárásokról. Kiértékelő cikkünkből kiderül, hogy a szemüveg vagy kontaktlencse népszerűbb-e, a rövidlátók vagy a távollátók vannak-e többségben. Emellett azt is megtudhatják, hogy ki alkalmas lézeres szemműtétre, és mennyi idő a műtét utáni lábadozás.

2020. december 8., 00:00

Akár edzésre is mehetünk az új generációs szemműtét másnapján Akár edzésre is mehetünk az új generációs szemműtét másnapján

Számos tévhit kering a lézeres szemműtétekkel kapcsolatban, és ezek közül a talán a legtöbb nem is a műtétre, hanem a gyógyulási folyamatra vonatkozik. Azonban a legújabb technológiának köszönhetően akár már a műtét másnapján vezethetünk, egy hét után síelhetünk.

2020. május 18., 10:44

Ugye nem akar így látni? Elmondjuk, mit tehet! Ugye nem akar így látni? Elmondjuk, mit tehet!

Homályos látás távolra vagy közelre, elmosódó betűk, állandó szürkés homály a szemünk előtt? Az öröklött vagy a korral kialakuló látáshibák szinte mindenkit érintenek. A jó hír, hogy legtöbbünk látása javítható a legújabb technológiákkal.

2019. december 6., 06:53

Mozgó célpont? A csúcstechnológiás szemlézernek nem akadály Mozgó célpont? A csúcstechnológiás szemlézernek nem akadály

Habár tudatosan mozgatjuk szemünket, az akaratlan szemrezdülések problémát jelenthetnek egy lézeres szemműtét esetén. De nem a legújabb 7D-s szemkövetésre képes gépnek! Hogy ez pontosan mit is jelent, és hogyan dolgozik egy hipergyors lézer, arról szakemberrel beszélgettünk.

2019. szeptember 17., 06:21

Plazmagömbök okozta robbanások a szemben – ez a lézeres látásjavítás Plazmagömbök okozta robbanások a szemben – ez a lézeres látásjavítás

Ellentétben az első, mechanikus eszközökkel végzett látásjavító műtétekkel, ma többféle ultramodern, ráadásul fájdalommentes módszer létezik. A jelenleg legkíméletesebb eljárást és a látásjavítás jövőjét Ferincz István kutatófizikus, a Focus Medical ügyvezető igazgatója segítségével boncolgatjuk

2019. január 24., 07:19

Ilyen egy lézeres szemműtét Ilyen egy lézeres szemműtét

Mennyi ideig tart? Tényleg fájdalommentes? Mi lesz utána? Mennyire fogunk élesen látni? Kolléganőnk úgy döntött, hogy rászánja magát a műtétre.
A nevető szem titka: a lézer

A nevető szem titka: a lézer

2014.07.31. 13:58 Módosítva: 2014-07-31 21:58:36
Egy új lézeres szemműtéti módszerrel csökkenhet a beavatkozás kockázata, és mesterlövész lehet a rövidlátóból. Hatásosabb a régi módszernél, de drágább is.