Térkép, Galéria, Videó
Ez a poszt a következő Percről percre része:

Még mindig bajlódnak az árammal

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerint szombat éjszaka óta nincs elzárt település az országban, és 24 alsóbbrendű mellékút felszabadításán dolgoznak még. Fejér megyében egy, Komárom-Esztergomban 14, Veszprém megyében három, Győr-Moson-Sopronban, Somogyban és Tolnában pedig egyaránt kettő-kettő út járhatatlan még, írják. (MTI)

  • A Magyar Közút munkagépeiknek sikerült felszabadítani a 7529-es jelű, Zalaszentbalázs és Gelse közötti mellékutat, így utolsóként a megyében itt is megszűnt a teljes útzár, közölte a cég szóvivője. Az utat elzáró hófalat két irányból, kanalas gépekkel és hómarókkal együttesen tudták megbontani. (MTI)

  • Vasárnap hajnalban újabb feladatot kaptak az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái, a győri honvédek egy KRAZ, valamint egy URAL típusú terepjáró tehergépjárművel Ganna településre indultak utat takarítani, illetve menteni a még mindig veszteglő autókat, mondta a honvedelem.hu-nak Sályi Gergő törzsőrmester, az alakulat protokoll-zászlósa.

  • A 6209-es számú út 18+250 és a 26+965 km szelvénye közötti, Sárkeresztúr és Sárosd szakasza járhatatlan már csak Fejér megyében. A rendőrségi közlemény szerint a közútkezelő gépei várhatóan délig ezt is meg tudják tisztítani.

  • A 13-as számú főút Kisbér és az M1-es felhajtói közötti szakaszain is megtisztították az utat, így már nincs lezárt út Komárom-Esztergom megyében, írja a police.hu. Az itt rekedt tehergépjárművek folyamatosan hagyják el a megyei rendőr-főkapitányság illetékességi területét.

  • Állampolgári köszönetről számol be legújabb közleményében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. Eszerint faxon továbbította hozzájuk köszönőlevelét egy mozgásában korlátozott asszony, aki autóbusszal utazott hazafelé, mikor 2013. március 15-én hajnalban Környe és Patárpuszta között elakadtak a havas úton. "Utastársaival gyalog indult el a kijelölt melegedőbe, helyenként combig érő hóban bukdácsolt. Útközben találkoztak a bajba jutottakat kereső rendőrökkel, akik felvették szolgálati gépjárművükbe, és mint ahogy az asszony köszönő levelében fogalmazott »úgy lelkileg, mint fizikálisan« segítettek rajta" - írja a police.hu.

  • Az E.ON szerint az üzemzavar több mint 35 ezer fogyasztói helyet érint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, monda a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Takács Judit. Ez már tízezerrel kevesebb, mint szombat este volt. A megye valamennyi településen megoldották a vízellátás és a szennyvízelvezetés problémáit.

  • Majdnem minden fő- és mellékutat megtisztítottak mostanra Zala megyében, már csak a Zalaszentbalázs és Gelse közötti útszakasz járhatatlan, közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. zalai ügyelete. Ezen a mellékúton a szél kettő és négy méter közötti magasságú hófalat emelt. A közútkezelőnél azt remélik, délelőtt ez a szakasz is járhatóvá válik. A megye területén elakadt járművek nincsenek már. (MTI)

  • A rendőrség hajnali közleménye szerint a 81-es út Komárom-Esztergom megyei szakaszán is járhatnak már a kocsik és a teherautók Győr és Székesfehérvár felé egyaránt.

  • Az ORFK hajnali négyes közleménye szerint az M1-es autópályát megnyitotta a rendőrség Budapest és Hegyeshalom közt.

  • legalábbis ezt írta az autópályáról a korábban már többször bejelentkező Petra. Ez csak azért baj, mert a rendőrség korábban azt közölte, hogy akinek fogytán van a benzine, az az érintett szakaszon Bábolnánál tud tankolni. Azt tehát, úgy tűnik, mégsem tudni, haladni viszont igen.

    Nem lehet tankolni, a kút kijáratánál egy villogó rendőr elállja az utat :( Ott most lassan, kb 60-70km, de haladunk. Nem tudni meddig.

  • Bár az M1-esen forgalom éjfél után lassan megindult Győrből Budapest irányába, egyelőre kiszámíthatatlan, mennyi idő alatt sikerült célba érni az autópályán. Misi remeknek tűnő tippet adott azoknak, akik biztosabb megoldásra vágynak.

    Győr - Budapest fixen 2.5 óra (oda is, vissza is - óvatosan vezetve) a 82-es út - Veszprém - M7-es útvonalon. Az út tiszta, szinte száraz végig, nincs forgalom, talán 2 helyen van jégborda. Kicsit hosszabb, de sokkal jobb, mint állni a dugóban...

  • A Komárom–Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre megerősítette azt a hírt, hogy rendőri felvezetéssel elindult a forgalom Budapest irányába, és azt is hozzátette, sok időbe telik, amíg minden autó el tud indulni. Azt nem tudják megmondani, hogy a sor közepén vagy végén állók mikor léphetnek rá a gázpedálra, de a rendőrség szerint hamarosan mindenki jó tempóban utazhat. Akinek fogytán van a benzine, mert egész éjszaka járó motorral fűtötte a kocsiját, az az érintett szakaszon Bábolnánál tud tankolni.

  • Legalábbis ezt írja a 100-105 kilométer környékén lévő Petra. De a rendőrség tényleg megerősítette, hogy a forgalom a torlódás elején megindult, viszont sokáig fog tartani, mire ebből a hátul lévők is megéreznek valamit. Ő egyébként nemrég arról számolt be, hogy az első nagyjából egy órában 850 métert haladtak.

  • Ausztráliában, a melbourne-i F1-es pályát sikerült az ottani idő szerint szombat délutáni vihar után megtisztítani, bár az aszfalt még vizes. Így magyar idő szerint hajnali egy órakor elindult az előző napról elhalasztott időmérő, néhány perc után Vettel, Alonso, Grosjean és Räikkönen az első négy.

  • Bár lehet, hogy a szekér halad, írhatnánk át Petőfi Sándor örökbecsű sorait. A hivatalos tájékoztatás szerint éjfél körül megindult a forgalom az M1-esen, de most, nagyjából egy óra elteltével még mindig többen írnak arról, hogy ebből nem tapasztalnak semmit. Nem tudjuk, úton lévő olvasóink közül ki meddig lát el, és ki hol áll, eddig egyedül Zoltán adott viszonylag pontos helymeghatározást:

    Egy centit sem mozdul a forgalom. Elmondaná végre a rendőrség,hogy miért állítja azt,hogy elindult a.forgalom? Pedig kb. a 90. Kmnél állok Bp felé.

  • András az M1-esen van. Este hétkor hajtottak fel, abban a hitben, hogy az autópálya járható. Nem volt az.

    Du 7-kor mentunk ra a palyara bp fele. Szakaszos lezaras volt. Azota 0.35-ig 5 km jottunk. 0.05 kor felodottak a korlatozast az m1 autopalya bp fele vezeto oldalan. 0.32 kor meg nem mozdult a sor. Semmi mozgas. Tajekoztatas0

  • A rendőrség bejelentette, hogy az M1 autópálya Budapest felé vezető oldalán megindult a forgalom, az autósok rendőri felvezetéssel közlekedhetnek. Arra hívták fel az autósok figyelmét, hogy az autópálya 81. kilométerszelvényének körzetében különösen óvatosan, nagy körültekintéssel haladjanak, mert a belső sávot az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a hótól folyamatosan tisztítja.

  • Az Állami Autópályakezelő azt a figyelmeztetést adta ki éjszaka fél 12 környékén, hogy több pályaszakaszon hónyelvek, hótorlaszok megszüntetése van folyamatban, és a hómarók, ekéző gépek miatt több szakaszon (Győr, Bábolna és Komárom térségében) fennakadás van.

    Ez egészen pontosan 25-30 kilométeres folyamatos torlódást jelent a 80-110.km között Budapest irányába, ezért arra kérik az autósokat, hogy ne hajtsanak fel az M1-re Győrnél sem Budapest felé, mert előttük több 10 kilométeren keresztül folyamatos autókaraván áll Győr és Komárom között.

    De nemsokára valószínűleg véget ér az autósok rémálma, mert az Autópályakezelő szeroint várhatóan éjfél után megindulhat a forgalom a főváros felé. Azt hozzáteszik, hogy bár az 1-es út használható terelőútként, az is jégbordás, tehát óvatosan kell haladni rajta.

  • Egyszer lehet haladni az M1-es autópályán, aztán megint nem, és ez újabb több órás várakozásra kényszerített rengeteg autóst. Íme egy vélemény a kialakult helyzetről:

    Bécsből indultunk haza, miután az Útinform, Autópályakezelő is azt a TÁJÉKOZTATAST ADTA, hogy a pálya megnyitva, lehet haladni. 18.30-kor a határon átengedtek minket és 25 km kamionsort. Majd 25 perc múlva lezárták a sztrádát, még Győr előtt. De a lezárt autópályára, ahol mi már álltunk, Győrszentivánnál simán fel lehetett hajtani, több autó, kamion még fel is jött. Azóta állunk. Meddig? Egy motoros rendőr símán elfér a kocsik között, valaki tájékoztathatna.

    Tisztelt BM!

    SMS üzenete megérkezett, amennyiben még aktuális a segítsége, most jól jönne. Nem vagyok fegyelmezeten. Több információs vonalat is felhívtam, azt a tájékoztást kaptam, az utak szabadok. Nem azok. Pintér, Orbán bármilyen kisbuszába áttenném a gyerekeimet.

  • Megindult a forgalom az 1-es számú főúton, ahol a jegesedés órákra megbénította a közlekedést Ács és Komárom között - írja a Police.hu. A közútkezelő munkatársai jégmentesítették ezt a szakaszt, így Győr és Budapest felé is megnyílik a főút az autósok előtt. Ezen a szakaszon az autósok életét igencsak megnehezíti, hogy zajlik a hómarás az M1-es autópályán. A rendőrség közleménye szerint a hómarók a Budapest felé vezető oldalon a 79-es kilométerszelvénynél járnak, és a pálya tisztítását, szélesítését végzik, nehogy a szélesebb teherautók fennakadjanak. Győr felé a 67-es és 85-ös km szelvények között továbbra sem járható az M1-es.

  • Nincs már elzárt település Veszprém megyében, és ezzel az ország mindegyik települése megközelíthetővé vált - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az utolsó elzárt település Páliháláspuszta volt. A megyében nincs már lezárt főút sem, csupán öt alsóbbrendű út járhatatlan.

  • Valami gríz van Ácsnál - írta egy olvasónk, aki nem tud lejönni az M1-es autópályáról, mert rendőrautók állnak a kijáratnál. A Komárom–Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság elmondta, hogy a 67-es kilométer és az ácsi lehajtó között van torlódás, és azért nem lehet lehajtani a z 1-es főútra, mert az utóbbin balesetveszélyes a jegesedés. Folyamatban van az érintett útszakasz sózása, jégmentesítése.

    Az M1-es sztrádán Budapest irányába lépésben lehet közlekedni, mert két hómaró takarítja a pályát 80-as kilométer környékén. Jelentős torlódás alakult ki, az autók lépésben haladnak. Jó hír, hogy amikor a hómarók olyan szakaszhoz érnek, ahol nincs hótorlasz, gyorsabban tudnak haladni, tehát az autósok időnként fellélegezhetnek.

    A gondot az okozza, hogy kialakultak újabb hótorlaszok, amelyek belógnak a pályára, és ezekben elakadhatnak a nagyobb méretű járművek, például a teherautók. Ezeket a torlaszokat el kell takarítani, hogy az autósok mindkét sávban biztonságosan közlekedhessenek.

  • A rendőrség közölte, hogy befejeződött a 82-es főút 25. kilométerénél árokba csúszott kamion műszaki mentése, ezért a főúton újra lehet közlekedni. Veszprém megyében így már nincs lezárt út, és már csak egyetlen település, Páliháláspuszta van elzárva a külvilágtól. A mentésen folyamatosan dolgoznak.

  • Az esti órákban megindult a forgalom szombaton a hegyeshalmi határátkelő osztrák oldalán, ahol napközben körülbelül 25 kilométeres kocsisor alakult ki - közölte az osztrák rendőrség. A torlódás azért alakult ki, mert a teherautók nem tudtak behajtani az M1-esre, és emiatt mindhárom sávot blokkolták a kamionok.

    A személyautó-közlekedés délutánra normalizálódott, a teherautó-forgalom estére indult meg. A nap egy részében a határtól Pándorfaluig (Parndorf) állt a teherautósor. A személyautó-forgalmat először a golsi lehajtónál leterelték az A4-esről, délutánra azonban szabaddá tettek egy sávot a számukra.

    Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelem szóvivőjének közlése szerint a kamionstopot délben oldották fel. Az osztrák rendőrség tájékoztatása szerint az osztrák oldalon a korlátozás feloldása után először szakaszosan engedték tovább a kamionokat. (mti)

  • Olvasónk jelenti, hogy az M1-es autópályán Budapest irányába a 106-os kilométerkőnél állnak, tehát még jóval Tatabánya előtt. Közel fél órája mindenki áll, jó ideje, leállították a motorokat. Előtte több mint egy óra volt a 115-ös kilométertől eljutni a 106-osig, addig legalább időnként csurogtak.

  • A 82-es főút 25-ös kilométerénél elkezdték kimenteni a korábban árokba csúszott kamiont, és munka idején teljesen lezárták az utat a zirci Tesco és a bakonyszentkirályi elágazó között. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a megyében egy település, Páliháláspuszta még nem megközelíthető. A megyében már csak hat alsóbbrendű bekötő-, illetve összekötő úton van korlátozás.

  • Budapest és Tatabánya között nem járható az M1-es autópálya, mert folyamatosan dolgoznak rajta a hókotró munkagépek. A sztrádán több tíz kilométeres a torlódás.

  • Befejeződött a 710-es úton felborult, juhokat szállító kamion műszaki mentése. A tragikus balesetben az állatoknak körülbelül fele elpusztult, a többit egy közeli telepre szállították. Még vizsgálják, hogy mitől borult fel a kamion - mondta Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A helyszínről két könnyű sérültet szállítottak kórházba.

  • Délután 5 órára mindkét sávon, mindkét irányban helyreállt a forgalom az M1-es autópályán, de a forgalmat csak szakaszosan engedik rá a pályára.

    Kossa György tűzoltó dandártábornok,  országos iparbiztonsági főfelügyelő a szombati sajtótájékoztatón elmondta, hogy a pálya bábolnai szakaszán 110 kilométer/órás szél fújt, amely 2,5 és 5 méteres hótorlaszokat emelt. Emiatt körülbelül 14 ezer ember került a hó fogságába, 4000 személykocsiban és 2700 teherautóban. Tatabánya felé 30, Győr felé 15 kilométeres sor alakult ki.

    A mentési munkálatokban 2000-nél több hivatásos tűzoltó és ezernél több önkéntes, illetve a polgári védelem munkatársai vettek részt. A mentést két helikopter és két tank is segítette. A katasztrófavédelem a legkritikusabb helyszínre 20 melegedőbuszt vezényelt.