Térkép, Galéria, Videó
Kapcsolódó térkép
vizallaskep

A kék oszlopok az adott szakaszon mért aktuális vízállást mutatják, a vörös oszlopok a folyó ottani legnagyobb vízállását.

Ez a poszt a következő Percről percre része:

Lassan minden a helyére kerül

Írja meg tapasztalatait vagy küldjön fotót erre a címre: tema@mail.index.hu

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Így köszöntötték a győrújfaluiak az érkező katonákat csütörtök este. A megsüllyedt részen már csak egy méterre van a víz a töltés tetejétől: itt csak katonák és katasztrófavédők és búvárok dolgozhatnak. (Kisalföld)

  • Nem csak Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc, hanem Schiffer András is piros (lilás?) kockás inget húzva állt neki homokzsákokat tölteni, ez a ruhadarab tehát egyértelműen a szezon slágere. Az LMP társelnöke ugyanakkor mégis kilóg a sorból, hiszen egy Vasas-melegítőt is magára kapott.

    936819 401165683329713 1517138778 n
    Fotó: Facebook
  • A Duna este 7 órakor Rajkánál beállította a 643-as rekordot, egy órával később viszont már négy centimétert apadt. Azért ne vegyünk rá mérget, hogy nem emelkedik még a vízszint. A Duna jó 20 kilométerrel északabbra, Pozsonynál tetőzik – egyébként már órák óta.

  • Öt család lakik életvitelszerűen Kalocsa Duna-parti üdülőterületén, nekik a napokban a folyó áradása miatt átmenetileg el kell hagyniuk otthonukat - közölte a város polgármestere, Török Ferenc. A város üdülőövezetében, a meszesi Duna-parton vannak olyan nyaralók és családi házak, melyekben életvitelszerűen laknak. A lakhelyelhagyási kötelezettség öt családot érint. (MTI)

  • Az adatok kedvelőinek: jelenleg 759 kilométer hosszússágú töltésen van árvízvédelmi készültség Magyarországon. Részletezve:

    • Rendkívüli védekezés van 191,2 km-en (a Győr-Moson-Sopron megye területén a Duna-menti és Mosoni-Duna menti, Komárom-Esztergom megye és Pest megye Budapest feletti területén a Duna-menti állami védvonalakon).
    • III. fokú védekezés van 62,4 km-en (a Rába Győr-Árpási, Győr-Koroncói szakaszán, a Marcal Győr-Koroncói, valamint a Koroncó-Mórichida árvízvédelmi szakaszán).
    • II. fokú védekezés van 113,8 km-en (a Duna Budapest alatti szakaszán a jobb parton Adonyig, a bal parton Soltig).
    • I. fokú védekezés van 392,4 km-en (a Dunán Budapest alatt Dunaföldvártól a déli országhatárig, a Marcal középső szakaszán, a Zagyva középső szakaszán Szentlőrinckáta – Hatvan között és a Mátraverebélyi tározónál).

    Forrás: Országos Műszaki Irányító Törzs

  • Az ország több pontjáról 719 hivatásos tűzoltó érkezik csütörtök este a váci és a szentendrei tűzoltó-parancsnokságra, hogy segítse a Pest megyei legkritikusabb árvízvédelmi szakaszokon a munkát - közölte a megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel. (MTI)

  • Helyszíni tudósítónk jelenti: háromszáz katona, rendőr, tűzoltó, több száz önkéntes védi a kis Győr melletti falut. A helyiek szendvicseket hoznak. A védekezés nyugodtan zajlik, az emberek meggyőződése, hogy megvédik a falut. A gáton számarányukat tekintve felülreprezentáltak a megyei politikusok.

    A katasztrófavédelem helikoptere Győr térségében
    A katasztrófavédelem helikoptere Győr térségében
    Fotó: Kerozingőzös Egyesület Facebook oldala
  • Helyszíni tudósítónk jelenti: Noha korábban elterjedtek ilyen hírek, nincs erőszakos kitelepítés a Szentendréhez tartozó Pap-szigeten. Az áramot és a gázt kikapcsolták, mint a korábbi árvizek idején is, de aki maradni akart, az maradhatott. A hatóságok összeírták a telefonszámokat, hogy baj esetén könnyen fel lehessen venni velük a kapcsolatot. Az itteni házak lábakon álltak, a korábbi árvizek idején magát a házat nem érte el a víz, de most félnek, hogy felmegy az első szintig. Amúgy nem értik az itt élők, hogy itt miért nincs árvízi védekezés, a házaik ugyanis tudtukkal belterületen állnak.

  • Helyszíni tudósítónk jelenti: A megcsúszott gátszakaszon búvárok fóliáznak, bordás támfalakat építenek. A honvédség egy kétéltűje (PTSZ) elakadt, egy próbálja kihúzni, egy pedig emberekkel és zsákokkal várakozik. A gáton át szivárog a víz (a Szigetközben kavicsos a talaj), a föld cuppog a gáton.

  • Egy nappal a tetőzés előtt, pénteken elkészül a Győrújfalunál megcsúszott gát biztonságos megtámasztása - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) csütörtök este. Korábban Siklósi Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője azt mondta, hogy megcsúszott a föld a gátfal egyik részén Győrújfalunál. Hozzátette: a történtek nem okoznak semmilyen problémát a védekezésben, a víz nem tört át, és már dolgoznak a gátrész helyreállításán. (MTI)

  • Győrben tart vezetői értekezletet péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök Hende Csaba honvédelmi miniszterrel, Pintér Sándor belügyminiszterrel és Bakondi Györggyel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjével - közölte a miniszterelnök sajtófőnöke. Havasi Bertalan elmondta: Orbán csütörtökön Győrújfaluban, Dunaszentpálon, valamint Mecsér és Nagybajcs térségében irányította az árvízvédelmi munkát.  A miniszterelnök az éjszakát egy győri laktanyában tölti, ahol folyamatosan figyelemmel kíséri az árvízi jelentéseket. (MTI)

  • Minden híreszteléssel ellentétben, holnap reggel is elindulnak a révészek Pócsmegyerről Leányfalura, aztán vissza, egészen addig, amíg ez biztonságosan megtehető.

  • cikkünk a témában:

    Utolsó korzózás a dunakeszi Duna soron

    A katasztrófavédelem szerint nem kizárt, hogy evakuálni kell Dunakesziben a Duna soron lakókat, ha a folyó továbbra is ilyen gyorsan emelkedik: a Duna vízszintje az elmúlt 24 óra alatt 70 centiméterrel emelkedett. A helyiek szerint senki nem költözött ki eddig és valószínűleg nem is fog. Hozzátették, hogy csak néhány ház van az utcához közel, de azok földszintjén is garázsok vannak leginkább. Ezeket már körbezsákolták. „A probléma inkább a házak megközelítésével lesz” − mondta egy ott lakó.

  • A Dunán Budapesten este 8 órakor 751 centiméteres vízállást mértek - derül ki az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) legfrissebb adataiból. Esztergomnál este 8-kor 7 métert, Komáromnál 763 centimétert, Nagybajcsnál 859 centimétert mértek. A legfrissebb előrejelzés alapján Nagybajcsnál szombat reggelre, Komáromnál vasárnap reggelre, Esztergomnál pedig vasárnap estére várják a tetőzést. Budapesten várhatóan hétfőn napközben tetőzik a Duna. (MTI)

  • Helyszíni tudósítónk jelenti: Információink szerint nincs elég fólia, és a világítás sem megoldott a kritikus éjszaka előtt álló Győrújfalunál. A hadsereg fáklyákat hoz a helyszínre, de ennél erőteljesebb világítás, reflektor, kellene. Jelenleg a gát magasítása folyik, két buzgárt lokalizáltak, de van még több. A gátat is magasítani kell még a Duna tetőzése előtt.

  • mert ott játszik a fociválogatott Kuvait ellen? A 43. percben amúgy 0-0-ra állunk. A mai modern labdarúgásban már nincs lebecsülhető ellenfél!!!

    Vacsora a laktanyában
    Vacsora a laktanyában
    Fotó: Orbán Viktor facebook oldala
  • "Hogy ne a víz legyen az úr - Segítünk!" – áll a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közleményében. És hogy miért pont Dunabogdányban? Na, azt nem tudjuk. Egy biztos: az 1720-as években egy-egy zsidó kocsma és mészárszék működött itt.

  • Orbán Viktor Komáromban, Győrújfalun, Dunaszentpálon, Mecséren

    2013. jún. 6. csüt. - Komárom, Győrújfalu, Dunaszentpál, Mecsér
  • Helyszíni tudósítónk jelenti: Nem reflketorokat hoztak a fáklyák mellé, ennél sokkal érdekesebb dolog történt: közterületi világítást szerelnek fel, két-három lámpát egymástól kb. ötven méterre. A hálózat többet nem bírna el.

  • Nincs szükség a kitelepítésre, de biztos, ami biztos. A járművek készenlétben állnak. (Kisalföld)

  • Az árvíz miatt díjmentesen használhatják az M1 autópálya zsámbéki és komáromi csomópont közötti szakaszát a 3,5 tonnánál nehezebb teherautók 2013. június 6-án 19 órától - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön. A közlemény szerint az átmeneti intézkedést az 1. számú főút párhuzamos szakaszainak teljes lezárása tette szükségessé. (MTI)

  • Pár órával hátráltatja a munkálatokat, hogy a település határában megcsúszott a Mosoni-Duna gátja egy szakaszon - mondta Nagy Imre Attila, a töltés mellett a védekezést irányító polgármester. Éjfél helyett reggelre érik el a biztonságos szintet. Nem a folyó, hanem a falu felőli oldalon csúszott meg egy ötvenméteres szakasz egyharmada. A gátkorona szintje a történtek ellenére is 80-90 centivel a víz fölött van. (MTI)

  • "Az árvízi védekezésben résztvevők és a védekezés irányítói megdöbbenéssel párosuló felháborodással fogadják, hogy megfeszített erőfeszítéseiket minden alapot nélkülöző rémhírek kérdőjelezik meg" – áll az Országos Műszaki Irányító Törzs közleményében. Védművet, gátat fel nem adnak, védvonalat más település védelme érdekében át nem vágnak. A védekezés jelenlegi szakaszában gátszakadás nem történt. Hatósági közreműködéssel kitelepítésre nem került sor.

  • 1-0-ra vezetünk az árvíz sújtotta Győrben Kuvait ellen.

  • 969640 10151677971986093 175045276 n
    Fotó: Facebook
  • "Minden olyan gyorsan történt, kedden délután háromkor jöttem munkából az A3-as autópályán, akkor még sehol se volt víz, lehetett közlekedni, de 15 perc múlva már mindent lezártak” - írta egy szemtanú a szerdai alsó-bajorországi, deggendorfi gátszakadásról.

  • de még mindig 1-0-ra vezetünk, már csak 12 percet kell kihúzni. Amúgy reggel olvastam a Nemzeti Sportban, hogy a kuvaiti fociszövetség elnöke rettegve hívta fel övéit Győrben, hogy nem vitte-e el őket a víz.

  • 383440 10151658128931405 2016754961 n
    Fotó: Jobbik Magyarországért Mozgalom facebook oldala