Ez a poszt a következő Percről percre része:

A Fidesz nyerte a választást

Percről percre a választási kampány hírei, a választási eredmények az Indexen. Minket olvasson, ha mindent tudni akar arról, milyen lesz az új parlament.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az előbb telefonáltak a JESZ-től, hogy a valasztas.hu-n egymás alatt szereplő Sütő János Zoltán és Sütő János Zoltán nem ugyanaz az ember, hanem apja és fia! Az apát, Sütő János Zoltán helyi roma vezetőt Keszthelyen, fiát a szomszédos megyéhez tartozó Körmenden akarta bevetni a párt, egyelőre az első nem jött össze.

    jesz.png
  • Serényen gyűjtik az aláírásokat a Fidelitas aktivistái – ez a címe annak a fényképalbumnak a Fidelitas Facebook-oldalán, ahová az ajánlásgyűjtésekről töltöttek fel rengeteg képet. A nagy serénységben sikerült teljesen olvashatóan befényképezniük a több mint ötezres Facebook-oldalra egy olyan ajánlóívet is, melyen az aláírók neve és személyi azonosítója is látszik. Mindenesetre mi most inkább kitakartuk F. Szabolcs, C. Fanni, K. Kristóf, R. István és a többi harkakötönyi választópolgár nevét és adatait. A február 21-én, négy napja felöltött kép egyébként kilenc lájkot gyűjtött be, de ez csekély píárnyereségnek tűnik a tucatnyi adatvédelmi és választási szabály megsértéséhez képest.

    fidelitas
    Fotó: Fidelitas
  • A miniszterelnök már a kampány elején beveti a cuki kisgyerekeket, ez vajon mit jelent?

  • Vasárnap lesz a megismételt fóti választás

    Az előző kört az Összefogás jelöltje nyerte, de mivel szervezett szállításra érkeztek panaszok, a bíróság furcsa ítéletekben megsemmisítette az eredményt. A Fidesz egyébként már tavaly is kifogyott a fóti polgármester-jelöltekből, a baloldal győzelme várható március 2-án.

  • Na nem mintha eddig nem abban lett volna, de a mai felhozatal egészen pazar.

  • A helyben erős Jobbik, valamint a Fidesz jelöltje, Szabolcs Attila között ádáz plakátháború tört ki a csöndes kertvárosi városrészben a hétvégén.

  • Spirk kolléga már megírta, milyen fantasztikusan működik (nem működik) a választási informatikai rendszer, a bakikból pedig minden napra jut, az Összefogás pedig mindenki másnál jobban szív ezek miatt. Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke Twitterén arról írt, a helyi választási iroda vezetőjének félreklikkelése miatt jelöltjük neve mellé egy nem létező párt neve került, és órákon keresztül úgy is maradt:

    tegnap nyirbatorban a hvi-vezeto felreklikkelt. jeloltunk hirtelen a nemletezo e14 jeloltje lett es a rendszer uj kozoslistat is teremtett. es ez igy is maradt kb 6 oran keresztul. holott az urlap masrol szolt mar-mar sajnalom az informatikai rendszer feleloseit.

  • Az őskeresztény közösségből alakult párt, akiknek Jézus sugallta a párttá alakulást, már két jelölt ajánlásait is leadta a valasztas.hu adatai szerint, nyilvántartásba vételük még döntésre vár. Varga Péter Miklósné Pável Márta, a közösség vezetője a budapesti 18-as vk-ban, Marton Janka pedig Tolna 2-ben (Dombóvár) indulna.

    Az AQUILA vezetőjével készült interjúnk itt olvasható, tényleg ajánlom!

  • Németh Szilárd rezsitábornokot és csepeli polgármester sok mindennel lehetne a jó ízlés határain belül maradva is támadni, a helyi Összefogásnak ez most mégsem teljesen jött össze.

    Németh Szilárd csepeli polgármester a csepeliek pénzéből faragtatott síremléket egy Csepelhez nem köthető borsodi község egykori MIÉP-es polgármesterének. Szabó Szabolcs, az Összefogás országgyűlési képviselőjelöltje, Szenteczky János, az MSZP csepeli elnök-frakcióvezetője és Horváth Gyula, a DK csepeli elnöke rendkívüli képviselőtestületi ülés összehívását kezdeményezik, továbbá követelik, Németh Szilárd adjon választ a rokoni szálat is rejtő kerületi támogatással kapcsolatos kérdésekre!

    Az ellenzéki sajtóközleményből még az is kiderül, hogy a síremlék 300 ezer forintba került, ráadásul a néhai pácini polgármester, Barati Attila nem kötődött Csepelhez, valamint "nagyon valószínű", hogy a síremléket Németh Szilárd egyik rokona készítette

  • Hallgatott a Fidesz az ácsi polgármester kritikájára

    Lakatos Béla ácsi polgármesterrel még tavaly év végén interjúztunk, amikor is a fideszes városvezető keményen kritizálta Farkas Flóriánt és az általa vezetett Országos Roma Önkormányzatot. Egy héttel később pedig Lakatos egyenesen felfüggesztette fideszes párttagságát, hogy így tiltakozzon a választási törvény kisebbségeket érintő rendelkezései ellen. Most viszont visszavonja párttagsága felfüggesztését – hogy miért békélt meg a Fidesszel, az ebből a cikkből kiderül.

  • A valasztas.hu szerint Sütő János Zoltánt, a Zala Megyei Romákért Szervezet elnökét a régi-új MDF először a Zala 02-es vk-ban, azaz Keszthelyen akarta indítani, majd miután ez valamiért nem jött össze, bevetették a Vas 03-as vk-ban, azaz Körmenden. Még Zala megyei jelölt korában Sütőről a helyi lap azt írta, „a kisebbségi politika mellett, a jóléti állam megteremtésén kíván tenni, illetve munkálkodni″. Nem csoda, hogy ezzel az erős üzenettel az ország szinte bármely pontján be lehet vetni, kincset ér az ilyen univerzális jelölt!

    Frissítés: a JESZ nem az unverzális jelöltet, hanem az univerzális családot találta meg, ugyanis az azonos névvel rendelkező apa és fia indul Vasban és Zalában. Vagyis jelen állás szerint csak Vasban.

    jesz.png
  • Kedd reggel így áll a pártvezetők népszerűsége lájkban kifejezve a Facebookon. Vona Gábor megdöbbentően erős, Mesterházy Attila pedig sokat jött fel az elmúlt hetekben. A nagy lájkverseny vesztese egyelőre Gyurcsány Ferenc, akitől baloldali kollégái folyamatosan elszakadnak. Az LMP-s Schiffer Andrást pedig az egész láthatóan hidegen hagyja.

    Tehát a toplista:

    1. Orbán Viktor - 223 ezer
    2. Vona Gábor - 178 ezer
    3. Mesterházy Attila - 166 ezer
    4. Bajnai Gordon - 114 ezer
    5. Gyurcsány Ferenc - 92 ezer
    6. Schiffer András - 11 ezer
  • A tavaly májusban a Heti Válaszban őszödi tanúként aposztrofált politikai kalandor, az MSZP vasi tagbeléptetési botrányakor ismertté vált Szabó Bálint az Egyenes Beszéd tegnapi adásában ismét az őszödi beszédről hordott össze mindenfélét. Legfontosabb állítása az volt, hogy Rózsa Flores Eduardo kutyája, Tito 2006-ban még élt. Az adás közben egyszer csak elővette a telefonját, és egy elég nehezen kivehető fotót mutogatott, melyen állítólag

    Rózsa Flores Eduardo és a pásztói fidelitasosok Eduardo szurdokpüspöki házában sütögetnek fidelitasos és asszem magyar zászlók társaságában, meg egyébként Tito kutya ugrándozása közepette.

    szabobalint.png
    Fotó: ATV
  • Ifjabb Lomnici Zoltán, a CÖF jogi szakértője államtitoksértéssel vádolja Gyurcsány Ferencet. Ezt pedig arra alapozza, hogy az ATV-ben Gyurcsány nemrég arról beszélt, 2009-ben valaki az asztalára tette az őszödi összegző jelentést, ráadásul a volt miniszterelnök abból - legalábbis Lomnici szerint - részleteket fedett fel a műsorban. (mno.hu)

  • Az Összefogás belvárosi képviselőjelöltje, Kerék-Bárczy Szabolcs a Facebookon osztotta meg gyanúját, miszerint lehallgatják a telefonját:

    Az ATV-ből hazafelé utazva a taxiban egy barátommal beszéltem telefonon, amikor 20:39-kor a beszélgetésünket egy olyan hang szakította meg, mintha víz bugyborékolna. Pár másodpercig hallgattam, hátha véget ér, majd letettem a telefont. Kis idő múlva visszahívott barátom, aki azt közölte, hogy amíg én bugyborékolást hallottam, ő pár másodpercig a saját beszélgetésünk gyorsított felvételét. Ez még akkor is jó jel, ha nyilván törvénytelen a lehallgatásom. Megyünk előre, egyenesen élvezem a kampányt!

    Kerék-Bárczytól egyébként sem áll távol a titkosszolgálati világ: nemrég posztolt egy képet a Facebookon, melyen Laborc Sándor volt NBH-főigazgatóval és az ő egykori jobbkezével, a volt III/III-as Glemba Zoltánnal pózol egy jótékonysági ruhaosztáson.

  • Kétszázötven jelöltet vettek nyilvántartásba hétfő este 7 óráig az egyéni választókerületi választási bizottságok - írja az MTI a Valasztas.hu-ra hivatkozva.

    A választási bizottságok a Fidesz-KDNP jelöltjei közül 105-öt vettek nyilvántartásba, ez azt jelenti, hogy már csak egy jelöltjüket kell nyilvántartásba venni ahhoz, hogy mind a 106 országgyűlési egyéni választókerületben indulhassanak.

    Az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP szövetség jelöltjei közül 74-et vettek nyilvántartásba, a Jobbiknak 45, az LMP-nek 6, míg a többi jelölőszervezetnek ennél kevesebb hivatalos jelöltje van. Hétfő estig 386 jelöltet jelentettek be, köztük van a már 250 nyilvántartásba vett jelölt, a többiekről a bizottságok még nem döntöttek.

  • Ezzel a subjecttel kaptam levelet a 4K!-tól, akik ezek szerint nem állnak valami jól, mondjuk meg is lepett volna, ha igen. De nem csak az ajánlások kellenek nekik, hanem az ajánlásokat gyűjtő aktivisták is, és bár sosem építettem még pártot, annyit azért sejtek, hogy talán nem az ajánlási időszak félidejében kellene nekiállni toborozni a talpasokat.

    Még egy hét van az aláírásgyűjtésre, és ha nem húzunk bele, nem lesz annyi jelöltünk, hogy az egész országban lehessen az országos listán szavazni a 4K!-ra. (...) Gyűjts aláírásokat! Nem mersz ismeretlen embereket arról győzködni, hogy írjanak alá a 4K!-nak? Nem probléma,járd végig az aláírásukért regisztráltakat! (Előny, ha biciklivel vagy) Egy fokkal bátrabb vagy? Gyere standolni a terekre! Sok aláírást lehet összegyűjteni az utcán járó emberektől. Merész vagy? Gyere kopogtatni! Járjuk a házakat, és úgy kérünk aláírást. Ijesztőbbnek hangzik, mint amilyen valójában ;)

    Egy másik levélben pedig arra panaszkodtak, hogy a pártprogramokat gyűjtő cikkünkbe az övék nem került be, hát tessék, ezen nem fog múlni.

  • az ellenzéki állításokkal szemben, ezt mondta a házelnök egy csongrádi lakossági fórumon, amit Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselővel közösen tartott. Még a következőkre tért ki az MTI beszámolója szerint:

    • ismét növekedési pályára állt a magyar gazdaság
    • az államadósság is csökkent
    • több mint 4 millió ember dolgozik, a nők és a fiatalok foglalkoztatottsága húszéves pozitív rekordokat dönt
    • és nem a közmunka miatt!
    • el akarják kerülni a 2002-es hibát, amikor ugyan "jó irányba tartott az ország, a Fidesznek mégis kevesebb szavazót sikerült elvinni az urnákhoz, mint a szocialistáknak"
    • ezért az ország fejlődése derékba tört.

    A lakossági fórum után Kövér László és Farkas Sándor Szentesre utazott, ahol a kommunizmus áldozatainak emléknapjának előestéjén egy megemlékezésen vesznek részt.

  • A csapat az Összefogás üzenetein dolgozik, a nappalt éjjé tették: behúzták a sötétítőt!

    Forrás: Mesterházy Attila/Facebook
    Forrás: Mesterházy Attila/Facebook
  • sőt:

    Eddig, és ne tovább! Azt a rézfánfütyülő rézangyalát!

    Aki a ráolvasásokat mondja: Fricz Tamás politológus, a Békemenet szervezője, a "következmények nélküli ország" kifejezés örökös jogtulajdonosa.

    Akire a ráolvasásokat mondja: Gyurcsány Ferenc, aki "ördögi" módon mutatja fel a világ rohadt struktúráit, de maga is újra- meg újratermeli a rohadást. De ami igazán nagy baj, hogy a mélybe húz olyan "tiszteletre méltó államférfiakat", mint Orbán Viktor. 

    tumblr n0i9t9ujZl1t04x43o1 500.gif

    Mit mást is lehetne ehhez hozzátenni: Sok sikert az ördögűzéshez!

  • Azt, ami a cukiság mögött van

    csak egy Szarvashoz hasonló, érző szívű művész láthatja meg.

  • Tessék, alig indult el a választási maraton, máris oda az igazság!

    Ma reggel írtuk, hogy Varga Mihály a Material Plastik Kft. új prémium üzemcsarnokának átadásán fog szónokolni. Ez meg is történt, de az átadón a MiniszterÚr kicsit túltolta a pozitív víziót:

    a magyar gazdaság tavaly negyedik negyedévi 2,7 százalékos bővülése azt jelenti, hogy az Európai Unió 28 tagállama közül Magyarország produkálta a negyedik legnagyobb növekedést, és vezeti a visegrádi négyek mezőnyét is

    Ezt az állítást Szalai kolléga gyorsan összevetette a tényekkel, amiből kiderül, amellett, hogy a kiragadott adat minősített esetével állunk szemben, a magyar gazdaság valójában stagnálás közeli állapotban van, a visegrádi négyeknek meg a közelében sem járunk.

  •  A TASZ érthetően elmagyarázza a vonatkozó szabályokat, és azt is, mi a baj azzal, ha kevesebb a kampány.

    Miért nem lesz idén kampány?
  • Vasárnap, a jelölési folyamat félidejében a Fidesz-KDNP-nek már 98, a baloldali összefogásnak 39 jelöltjét vették nyilvántartásba. A Jobbiknak is megvolt már 22 jelötje, de a JESZ 4, az SMS (Seres Mária Szövetségesei) és az Új Magyarország Párt 2-2, az LMP, a Magyar Cselekvő Párt, és A Haza Nem Eladó Párt is elkönyvelhetett már 1-1 fix indulót.

    Feltűnt, hogy milyen lomha a jelöltállítással egyébként már 2010-ben is vért izzadó LMP. De a zöldeknél azt mondák nekem, hogy valójában már 30 jelöltnek megvan az 500 ajánlás, csak a biztonság kedvéért gyűjtenek még párat a biztonság kedvéért, és utána mennek a választási bizottsághoz.

  • Hétfőn tényleg nyeregbe pattantak a fideszesek, Rogán rezsibejelentésével egy időben Balogh Zoltán beizzította a régi, jól bevált fegyvert: áprilisra időzítve 10 milliárd forint összköltségű egészségügyi béreemelésre tett ígéretet. „Több tízezer forinttal” fog emlkedni a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, a védőnők és az alapellátásban dolgozó fogorvosok finanszírozása és bére. (MTI)

  • Rogán Antal bejelentette: a kormány megvizsgálja a közműszámlákon szereplő alapdíjak jelentős csökkentésének vagy teljes megszüntetésének lehetőségét, és azt is, hogyan lehetne a szolgáltatókra terhelni a mérőórák cseréjének, a bekötési, bekapcsolási díjak, illetve a fejlesztési hozzájárulások költségeit is. 

  • Megdöbbenve nyomkodom a billenytűket: a Tárki most publikált felmérése szerint a Fidesz-KDNP, az LMP és a Jobbik szavazói szerint a rendszerváltás inkább "megérte", míg az MSZP, az Együtt-PM és a DK szavazói nem annyira boldogok a rendszerváltás miatt. (MTI)

    Elhibázott volna a Fidesz pozsgaysta fordulata? Feleslegesen kardoskodik a baloldal 1989 közjogi értékei mellett?  Simán előfordulhat.

  • Észak-Pesten valaki nagyon unhatja már a CÖF bohócos plakátjait. Egy olvasónk ugyanis a Dunakeszi úton és a régi Fóti úton kettő, illetve négy plakátot fedezett fel, melyet mérsékelten kreatív módon értelmeztek újra.

  • Na ez a szolgen az a jolly joker, ami szinte bármelyik párt programjába belefér.

    Például a Jobbikéba:

    Valljuk: ha munka van, akkor minden van.

    És az Együtt-PM pártszövetségébe:

    Az Együtt–PM Szövetség azt vallja: ha munka van, minden van.

    A legszebb az egészben, hogy még az oldalszámok is megegyeznek: ahogy Török Gábor politológus kiszúrta, mindkét párt a kilencedik oldalon szerepelteti a szlogent.

    Szerencsére az aduász nemcsak pártprogramokban süthető el, legalább ilyen jól hangzik interjúkban és gyárlátogatások alkalmával is. Ezt Orbán Viktor már 2006-ban is jól tudta, Hende Csaba honvédelmi miniszter és Klimon István, az Összefogás borsod megyei jelöltje viszont csak mostanában teszteli a szlogent.

  • Az MDF nehezen értelmezhető utódszervezetének sikerült egy olyan plakátot állítania, ami úgy néz ki, mintha már a daliás kilencvenes években is ott hirdette volna a polgári értékeket (köszönjük FA-nak a képet!)