Lezárták a Normafát a jegesedés miatt

Megbénítja az országot az ónos eső - percről percre az Indexen

Index
2017.01.31. 16:16

Összefoglaló

Lezárták a Normafát
Rengeteg a baleset országszerte, szinte percenként jönnek a hírek az újabbakról
Snowboarddal lehetett munkába menni Budán
Balatoni jégpályákat zártak be
Ónos esőt hoz a szerda is az ország középső részén.
Budapesten több buszjárat csak részlegesen közlekedik.
Küldjenek képeket, videókat, híreket atema+onoseso@mail.index.huemailcímre.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az Útinform jelentése szerint Pest megye vonzáskörzetében ónos eső, Cegléd térségében havas eső esik, a Duna-Tisza közén pedig többfelé hószállingózás tapasztalható. Szántód, Kiskunhalas és Mohács környékén esik az eső.

  • A Katasztrófavédelem szerint az ónos eső miatt helyenként előfordulhatnak áramkimaradások is, ezért folyamatos kapcsolatot tartanak fenn a közműszolgáltatókkal, hogy ha szükséges, azonnal intézkedhessenek a kieső szolgáltatások helyreállításáért. (MTI)

  • Az ónos eső miatt kialakult helyzet kezelésére a katasztrófavédelem központjában operatív törzs működik, de Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér és Tolna megyében is területi operatív törzs dolgozik. Az országban kétezer tűzoltó és ötszáz technikai eszköz áll készenlétben, de ha kell, lesznek még többen is, mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. (MTI)

  • Már eddig is le volt fagyva a fél ország, de az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint az ország középső részén még jön egy kis ónos eső. A meteorológiai adatok szerint nagyobb mennyiségre délutáni, illetve az esti, késő esti órákban lehet számítani.  (MTI)