új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Azt említve, hogy Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, Orbán Viktor azt mondta, hogy a szabályokat be kell tartani, és minden adót be kell fizetni. A leggazdagabbak százas listáján lévők 80 százaléka még mindig a baloldalhoz köthető, és egy ilyen listán is egyensúlyra kellene törekedni. A kormányfő jelezte, hogy ő üzlettel nem akar foglalkozni.

  • A térdelősdivel a legkevésbé sem szimpatizálok – jelentette ki Orbán Viktor. Semmi helye az ilyesminek a sportpályákon, a sport másról szól. Az ilyen gesztusoknak az értelme kultúrafüggő. Valószínűleg mi másképp gondolkodunk erről, mint a britek vagy az írek. A Jóisten előtt, a haza előtt és lánykérés esetén – ezekben az esetekben térdelünk le Magyarországon. Harcot várunk a csapattól, nem azt, hogy letérdeljenek. Ha megnézzük, hogy hogyan jött be az életünkbe a térdelés, azt látjuk, hogy volt rabszolgatartó országok találták ki; mi nem látjuk ennek a terhét, mert nem voltunk rabszolgatartó ország. Ezeket a terheket az érintetteknek kell elhordoznia. Mi, akik nem voltunk benne, nem tudunk nekik segíteni, hiába hozzák fel ezt a futballpályára.

    Orbán a szurkolókkal ért egyet, és kijelentette: ha kell, akkor a magyar csapat állva hal meg. Gulyás Gergely inkább nem mondta el még radikálisabb véleményét a Black Lives Matterről, míg Orbán Viktor a mérsékelt szárnyhoz tartozik ebben a kérdésben a kormányban. 

    A nézők kifütyülték az ír csapatot – erről azt mondta a kormányfő, hogy nem kell provokálni a házigazdát. A provokáltak pedig reagálni szoktak erre.

  • Ha a klímaadót ellenezzük, amit Brüsszel szeretne bevezetni, ezt csak úgy tehetjük meg, ha ehhez kikérjük az emberek véleményét, hogy mit gondolnak arról, hogy a lakások és a magán-személygépkocsik után is klímaadót kellene fizetni. A konzultációban szó lesz a migrációs kvótáról is. A dél-európai országok ismét sürgetik a kvótakérdés újratárgyalását. A kormányfő szerint ezt a vitát legalább két évre fel kellene függeszteni. A nemzeti konzultáció a korábbiakhoz hasonló lesz, elektronikusan is ki lehet tölteni, vagy postai úton beküldeni. 

  • Tíznapos fizetett rendkívüli szabadságot adnak azoknak, akik részt vettek a védekezésben. Egészségügy, szociális szféra, államigazgatás, katonák, rendészek – sorolja Orbán Viktor, hogy kik részesülnek ebben.

  • Nemzeti konzultációt indítanak – jelentette be Orbán Viktor. A konzultáció témája a gazdaság lesz. Szeretnék megerősíteni azt a döntést, hogy a minimálbért 200 ezer forintos szintre emeljék. Ennek érdekében a kkv-knak adókedvezményeket kell adniuk. Szeretnének megerősítést abban is, hogy a gyermeket nevelő szülők visszakapják a 2021-ben befizetett adójukat 2022-ben, az átlagbér adószintjéig. A hitelmoratórium kérdéséről is szeretnének dönteni, szakmai viták zajlanak a Bankszövetség és a kormány között. Éles vita közeleg a klímaadóról is, amelyet Orbán Viktor szerint Brüsszel szeretne kivetni.

  • A kormányfő megerősítette, hogy elindítják a gazdasági élet és a társadalmi élet újraindításáért felelős operatív törzset. Az egyiket Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve Novák Katalin miniszter vezeti majd. A két operatív törzs működéséhez szükséges források rendelkezésre állnak.

  • Ha a szülők úgy döntenek, hogy be akarják oltatni a gyerekeiket, akkor a szokott rendben kell jelentkezni. Ez hozzájárul ahhoz, hogy minél több ember védett legyen, ami gazdaságilag is kiemelkedően fontos. Egy-másfél hónapos előny az oltásban éves szinten 1 százalékos előnyt jelent a GDP-ben. Orbán Viktor kiemelte, hogy az eurózónás tagállamokban 8 százalékos a munkanélküliségi ráta, míg itthon csak 4,3 százalék. „Amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyit mi létre fogunk hozni” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

  • A kormányfő bejelentette, hogy hamarosan további oltóanyagok érkeznek. Pfizerből 6,1 millió, Modernából egymillió, AstraZenecából ötmillió, míg Janssenből négymillió adagra számíthatunk. Szputyikból kifutóban vagyunk, ebből már nem érkezik újabb szállítmány.

  • 137 ezer olyan ember van, aki nem vette fel a második oltást. Az a kérdés, hogy mit tegyenek velük. Azt a döntést hozták, hogy akinek lejárt a második oltásra kijelölt határideje, annak törölni fogják a védettségi igazolványát a nyilvántartásból. Orbán Viktor azt is bejelentette, hogy tömeges helyett készenléti oltási rend lesz.

  • Orbán Viktor kijelentette, hogy legyűrtük a járvány harmadik hullámát. Nem tekintik versenynek az oltást, de kétségkívül jó teljesítmény kell ahhoz, hogy ilyen mértékű legyen az átoltottság. Magyarország az egyetlen hely az unión belül, ahol több vakcina van, mint ahányan oltásra jelentkeztek. Az oltás egyéni felelősség kérdése már, aki akarja, az be tudja oltatni magát. A járvány azok számára ért véget, akik beoltották magukat, akik nem tettek így, azok veszélyben vannak.

  • Váratlanul Orbán Viktorral kezdődött a Kormányinfó. A helyzet megváltozását a legjobban az mutatja, hogy ismét személyesen is találkozhatunk önökkel – kezdte a kormányfő.

    scrnli 2021- 06- 10- 10-34-20.png
    Fotó: M1 / Médiaklikk
  • Orbán Viktor a tegnapi gazdaságpolitikai csúcskonferencián többek között arról beszélt, hogy a szerda délutáni kormányülésen javasolni fogja, ha sikerül elérni a GDP 5,5 százalékos növekedését, akkor a gyermeket nevelő szülőknek adják vissza a 2021-ben befizetett szja-t.