Olthatók a 12 év felettiek, de nem térdelünk le, sőt figyeljük az újra drámai kínai vírushelyzetet

IMG 7653
2021.06.10. 19:29
Sok minden kiderült ezen a csütörtökön, amire nem is gondoltunk korábban. Orbán Viktor azt mondta, hogy nincs több ilyen klassz hely, mint Magyarország, ahol több a vakcina, mint ahányan oltásra jelentkeztek. Megtudtuk azt is, hogy tíz nap plusz szabadságot kapnak a vírus elleni védekezés hősei, és jön az adófizetési halasztás. Hírösszefoglalónk egy eseménydús, napsütötte csütörtökről.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a csütörtöki Kormányinfón, és elmondta, hogy Magyarország legyűrte a járvány harmadik hullámát, ráadásul az egyetlen olyan hely az EU-ban, ahol több vakcina áll rendelkezésre, mint ahányan oltásra jelentkeztek. 

A miniszterelnök bejelentette, hogy engedélyezik a 12–15 év közöttiek oltását, őket már regisztrálni is lehet, a szülőké lesz a döntés ebben az ügyben. Hozzátette: két operatív törzs jön létre a napokban, az egyik a társadalmi élet, a másik a gazdaság újraindításával foglalkozik. Ennél is izgalmasabb, hogy tíznapos, rendkívüli, fizetett szabadságot kapnak azok, akik részt vettek a védekezésben. Ideértve többek között az egészségügyi és szociális szférában dolgozókat.

A gazdaság újraindítását elősegítő adózási intézkedések számos területet érintenek, a szerdán késő este megjelent Magyar Közlönyben számos újdonság van. A két legfontosabb talán: változik a Szép-kártya, jön az adófizetési halasztás.

Egy évtized után már nem Csányi Sándor áll A 100 leggazdagabb magyar idei listájának élén. A június 10-én megjelenő 2021-es rangsort Mészáros Lőrinc vezeti 455 milliárdos vagyonnal. Mint mondja, vállalatának sikereit a gyerekeinek is köszönheti. A péntek reggel az Indexen megjelenő exkluzív nagyinterjúban szó lesz arról, milyen szerepet szán nekik cége irányításában, illetve szokatlan módon a magánéletébe is betekintést enged az olvasóknak.

Magyarországra szabták ki a legtöbb büntetést az uniós pénzekkel történő csalások miatt 2016 és 2020 között – derül ki az Európai Unió csalás elleni hivatalának (OLAF) éves jelentéséből.

A hétfőn őrizetbe vett Tóth Csabát – aki a HardGuard biztonsági cég helyszíni vezetője, és a Borkai-videó ügyében is érintett volt – előzetes letartóztatásba helyezték. 870 millió forintos költségvetési csalással gyanúsítják.

Jogi senki földjén hasítanak a balatoni elektrojetek. Az Index kinyomozta, mi a helyzet a magyar tengeren: milyen motorral, kik hasíthatnak az egyszerű strandolók nagy bánatára. 

A magyar kultúrától idegennek tartja Orbán Viktor azt a gesztust, hogy a futballpályákon a rasszizmus elleni küzdelem jegyében egyes országok sportolói letérdelnek. Azt mondta: „A magyar ember a Jóisten, a hazája előtt térdel le, és ha megkéri a szerelme kezét.”


Három nap alatt letesztelték a dél-kínai Kuangtung tartomány teljes lakosságát, majd egyes térségeit hermetikusan lezárták, hogy megpróbálják megfékezni a koronavírusos megbetegedések kiújulását Kuangcsouban, vagyis az Európában Kantonként ismert metropoliszban. Nem túl fényes a helyzet, jön a delta-variáns.

Cuki, szőrös, ölelgetni való, mosómedvére hajazó külső, Japánban, Kínában és Szibériában őshonos. Na ki ő? Segítünk: a britek legújabb ádáz ellensége