Messit bemutatták Párizsban, újabb bizarr sztorik az Örsről

IMG 7653
2021.08.11. 20:36
Lionel Messit bemutatták Párizsban. A hatszoros aranylabdás szerint új klubja készen áll arra, hogy minden trófeát megnyerjen. Ott voltunk Gyurcsány Ferenc kocsmai beszélgetésén, újabb bizarr sztorik érkeztek az Örs vezér téri galeriről, miközben úgy tűnik, csődbe megy az Adrialin szállásközvetítő iroda. Ezekről írtunk szerdán az Indexen, íme, a nap legfontosabb témái!
  • Lionel Messi Párizsba szerződése kapcsán mondhatnánk, hogy a labdarúgásban az arabok már a spájzban vannak, de inkább a világfutball került fel már korábban egy közel-keleti spájz polcára – a polcok közül mindenesetre a legértékesebbre. Szabados Gábor sportközgazdász írását – többek között arról, hogy mi célja van az arab olajtőkének a futballban – ide kattintva olvashatja el!
  • Az argentin szupersztárt szerdán délelőtt mutatták be a Paris Saint-Germainnél. A hatszoros aranylabdás támadó többek között arról is beszélt a sajtótájékoztatón, hogy új klubja készen áll arra, hogy minden trófeát – köztük a Bajnokok Ligája-serleget – begyűjtsön. Olvassa el itt, hogy miket mondott még Messi.
  • Még mindig az Örs! Megtelt az Index levelesládája az Örs vezér téri galeriről szóló cikkünkre reflektáló írásokkal. Ahogy arról beszámoltunk, a forgalmas csomópontban egy néhány fős szedett-vedett galeri tartja rettegésben a járókelőket évek óta. Olvasóink elképesztő történetei félelmet, megaláztatást és tehetetlen dühöt egyaránt tükröznek, azonban egy közös bennük: az agresszív banda rémuralmának megtörését várják el az illetékesektől. Olvasóink beszámolóit ide kattintva nézheti meg!
  • Körülbelül száz fő verődött össze kedd este egy II. kerületi kocsmában, hogy meghallgassák Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció elnökének gondolatait. Ebben nem is lenne különösebb hírérték, az esemény mégis fontos lehet azok számára, akik szeretnék megérteni, hogy Magyarország egyik legnépszerűtlenebb politikusának fóruma miért vonzza mégis tömegével a fiatalokat. Az úgynevezett Gyurcsány-jelenségnek jártunk utána.
  • Hiába fizették be időben horvátországi szállásukat, nem tudta elfoglalni a lefoglalt apartmant az a fiatal pár, akik pénteken indulnának Sibenikbe – tájékoztatta szerkesztőségünket az egyik pórul járt utazni vágyó. Az Adrialin szállásközvetítő iroda csődbe megy, a részletekről itt olvashat!
  • Az újranyíló Gödör Klub megnyitására szervezett eseményen találkoztunk utoljára Jordán Tamással. Szinte remegett a levegő körülötte, annyi energiát sugárzott a hetvennyolc éves művész. Most sem tűnt fáradtnak. Gyászolja a POSZT-ot, ősztől újra havi tizenöt előadásban játszik, és szabadidejében politikamentes vitaműsort moderálna. Kérdeztük volna a lányáról is, de erről a témáról nem kívánt beszélni. Bővebben itt!
  • Egyre többen vallanak Perjés János ellen: repülő vasszék, elmaradt fizetések. A Spirit Színház alapító-igazgatója a Független Előadó-Művészeti Szövetség állítása szerint először együttműködött a vizsgálóbizottsággal, később elhatárolódott az eljárástól, majd azt nyilatkozta, hogy az egyesület nem küldött neki írásos dokumentumot a vádakról. A FESZ cáfolja ezt az információt. A botrány folytatásáról itt olvashat!
  • Végre nem a protokolláris jelleg dominált a Magyar Olimpiai Bizottság szerdai értékelő sajtótájékoztatóján, amelyen a vasárnap befejeződött tokiói ötkarikás játékokon mutatott magyar szereplés volt a téma. Persze ehhez kellett az Index is, mert kérdéseinkkel kizökkentettük a MOB vezetőit – Kulcsár Krisztián elnököt, Vékássy Bálint főtitkárt és Fábián László sportigazgatót – a megszokott kerékvágásból. A részletek itt!
  • Mindössze három hetük van az eddig be nem oltott egészségügyi dolgozóknak, hogy a ma már rendeletbe foglalt jogszabályi követelményeknek eleget tegyenek. Sokan vérző szívvel hagyják el a pályát a szigorítások miatt. Van, aki nem enged az elveiből. Bővebben itt!

FEMINA. Észak-Korea kommunista diktatúrájában az élet minden területe szabályozott, és rengeteg dolog számít tabunak: ilyen többek között a szex témaköre is. A problémáról és annak következményeiről a Femina írt.

DÍVÁNY. Nemrégiben előkerült források szerint Amerikában a fehér többség a keresztény humanizmus nevében sokszor egészen elképesztő brutalitással igyekezett az indián fiatalokat őseik felejtésére ítélni és engedelmes amerikai állampolgárrá nevelni. A Dívány történész szerzője a Carlisle iskola gyakorlatát mutatja be.