Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Már Európában az új vírusvariáns

IMG 7653
2021.11.26. 20:50
Európában is megjelent az új, dél-afrikai vírusvariáns, Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a jövő héten is folytatódik az oltási akcióhét. Napi hírösszefoglaló, avagy ezekről írtunk pénteken az Indexen.
  • A jövő hét folyamán is folytatja a kormány az oltási akcióhetet, a már ismert konstrukció alapján – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban pénteken. A kormányfő szerint növelték a kapacitást, az eszközök rendelkezésre állnak, így az egészségügy bírja a nyomást, és nem fog összeomlani újabb hullámok esetén sem. A műsorban szó volt mindezeken túl az Európát érintő migrációs nyomásról, a rezsiharcról és az adócsökkentésekről is. Részletek itt!
  • Európában is megjelent az új, dél-afrikai variáns. A hírt a belga egészségügyi miniszter közölte, miután a hét elején dél-afrikai szakemberek hívták fel a figyelmet egy új, gyorsan fertőző változatra. Belgiumban és Hollandiában – az amúgy is súlyos járványhelyzet és az új mutáns miatt – mától azonnali szigorításokat vezettek be. Bővebben itt!
  • Szárnyaltak a gyógyszergyárak és a Zoom, az olaj és a turizmus a nap vesztese. A forint is közelítette a 370-et az euróval szemben. Részletek itt!
  • Az Index új sorozatot indított, amelyben hazai sportolókat mutat be egy kicsit más szemszögből. Ezúttal nem az érmek, eredmények, pontok, gólok kerülnek előtérbe, hanem ők maguk mesélnek saját lelkivilágukról, belső és külső küzdelmeikről. A harmadik epizódban a Vasas és a női röplabda-válogatott feladója, Király-Tálas Zsuzsanna beszél arról, milyen volt egy röplabdaedző lányaként pozitív megerősítés nélkül felnőni, miként tudott egyszerre az élvonalban és a gimnáziumban helytállni, milyen extra felelősséget jelent a csapatkapitányi titulus, miért tűnnek a játékosok zsoldosoknak, és hogyan lehet kiheverni egy külföldi kudarcot, valamint a szurkolóktól érkező mocskolódást. Olvassa el interjúnkat itt!
  • Bár hivatalosan november 26-án, vagyis ma van Black Friday, tulajdonképpen már az egész november az őrült leárazásokról, a vissza nem térő akciókról szól. De vajon valóban kihagyhatatlanok ezek az ajánlatok? Miért érzünk ilyenkor késztetést a vásárlásra? És mi a helyzet a fenntarthatósággal? Ennek jártunk utána a Budapesti Gazdasági Egyetem Marketing Tanszékének vezetőjével. Bővebben itt!
  • A fővárosi ingatlanok eladása után fizetendő jutalék összegéről és egy újabb telek eladásáról is szó van azon a felvételen, amelyet pénteken hozott nyilvánosságra az Anonymus-maszkos alak. A beszélgetésben Gansperger Gyula és egy korábbi wallisos kollégája ismertetik részletesen a fővárosi jutalékos rendszer működését, és az elhangzottak alapján 10 százalékot kell fizetni az adásvételek után. A videó megjelenése után Bajnai Gordon feljelentést tesz, Karácsony Gergely pedig a fővárosi vizsgálóbizottság elé várná Anonymust. 
  • Wunderlich József bocsánatot kér, a Vígszínház tanácskozik. A Vígszínház művésze megbánta, hogy közösségi oldalán vádolta meg Rudolf Pétert azzal, hogy színigazgatóként fontosabb számára a jegybevétel a járvány idején, mint kollégái egészsége. Egy későbbi posztjában azt is sérelmezte, hogy egy kolléganőjét leváltották a Sirály című előadás főszerepéről, mert nem akart vetkőzni. Rudolf Péter mára megbeszélésre hívja össze a Vígszínház művészeit. Részletek itt!
  • Puzsér Róbert nem kertel. A publicista Indexen megjelent kritikájában nem kíméli az RTL-t, arról ír, hogy az X-Faktor tizedik évada eddig soha nem tapasztalt penetráns szégyennel büntet. Puzsér Róbert írása. Bővebben itt!

FEMINA. A történelem során voltak olyan időszakok, amikor az emberek messzire merészkedtek, mai szemmel bizarrabbnál bizarrabb bájitalokat találva ki, amelyekről azt gondolták, hogy garantáltan segítik őket abban, hogy választottjuk menthetetlenül és végérvényesen beléjük bolonduljon. A Femina sorra vette ezeket.  • Vennék
  • Bankszámla