2024. június 21. 15:00
Szlovákia
Ukrajna
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország
Ausztria
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Magyar Péter: Akár még az ATV-ben is vitáznék Orbán Viktorral

2024.06.14. 13:23
Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke a Klubrádiónak arról beszélt, hogy bármikor kész vitatkozni Orbán Viktorral akár a köztévében, akár az ATV-n.

„Miniszterelnök úr régen egész jól vitatkozott, a legutolsó az nem sikerült annyira, úgy emlékszem, 2006-ban, de még van idő. Ő jobban tudja, mikor lesz, mert nyilván ő fogja megnyomni a startgombot. Én bármikor kész vagyok vele vitatkozni, akár a köztévében, vele akár még az ATV-be is bemegyek” – jelentette ki Magyar Péter csütörtök este a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.

A Tisza Párt alelnöke megjegyezte, hogy EP-választások okán már kihívta Orbán Viktort vitára, de ő Deutsch Tamást küldte maga helyett. Szerinte a miniszterelnök innentől fogva nem fog tudni elmenekülni a vita elől, mivel a Tisza jelenleg 30 százalékon áll a választók körében, és arra számít, hogy ez a szám még növekedni fog.

Magyar Péter szerint az országgyűlési választás előtt már olyan szoros lesz a verseny, hogy lehet, pont a miniszterelnöknek lesz érdeke a vita.

Mint megírtuk, Magyar Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt hétfőn, ahol a műsorvezető Rónai Egon rögtön a műsor elején egy dokumentumot adott át a Tisza Párt alelnökének. Ebben a csatorna összegyűjtötte, hogy az elmúlt időszakban összesen hányszor foglalkoztak Magyar Péterrel, valamint hányszor hívták meg vendégként, végül a Tisza Párt alelnöke egy heves szóváltás után felállt, és kivonult a stúdióból.

Az ügy ezzel nem ért véget, ugyanis hétfőn késő este Magyar a közösségi oldalán közzétett egy posztot, amelyben személyes, a vallási-felekezeti hovatartozásra vonatkozó adatokat közölt az ATV munkatársairól. A Tisza Párt alelnökének ezen lépésére többen is reagáltak.

Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke például úgy nyilatkozott, Magyar Péter törvénysértést követett el, Tényi István volt fideszes politikus pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult bejelentéssel az ATV munkatársainak vallási hovatartozását részletező bejegyzés miatt. 

Nem új keletű a konfliktus

Magyar Péter a Klubrádiónak csütörtök este az esettel kapcsolatban arról beszélt, hogy már korábban is volt konfliktusa a csatornával, ugyanis szerinte az ATV meghamisította Magyar Péter nemzetközi sajtónak adott interjúját, amelyben a háborúhoz, illetve az Európai Unióhoz való viszonyával kapcsolatban nyilatkozott.

Olyan mondatokat adtak a számba, amiket én soha nem mondtam és nem is akartam mondani

– fogalmazott a politikus.

Az ATV szerint félrefordítás történt, és Magyar Péter szerint a csatorna csak akkor volt hajlandó bocsánatot kérni és helyreigazítást közölni, amikor a Tisza Párt alelnöke felemelte a hangját a vezérigazgatóval történő telefonbeszélgetésében.

Magyar Péter szerint ezt követte a hétfői meghívás, amelyben azt ígérték neki, hogy kizárólag a választási eredményekről fognak beszélni. Megjegyezte, hogy a műsorvezető, Rónai Egon nem említette neki a piros dossziét, ahogy azt sem, hogy problémájuk lenne a politikussal.

Nem kell mindent eltűrni. Nekünk nem csak arra adtak a választók felhatalmazást, hogy a politikai elitet, ezt az összefonódó, korrupt, egyébként összejátszó, az országot leépítő politikai elitet, hanem a hozzájuk tartozó médiát is váltsuk le

– fogalmazott az esettel kapcsolatban Magyar Péter, hozzátéve, hogy nem akar médiaháborút kirobbantani, de addig nem fog bemenni az ATV-be, amíg a szóban forgó interjúnak nem lesznek következményei.

A listázás jelenségével kapcsolatban a minap egy cikkben idéztük fel a közelebbi múlt hasonló eseményeit. Bodolai László ügyvéd, az ELTE és a Pázmány Péter Tudományegyetem külsős oktatója és az Index jogi képviselője pedig egy véleménycikket közölt a történtekről lapunkban.