Magyar Péter: Orbán Viktor a saját propagandájának hatása alá került

2024.09.07. 18:01
Orbán Viktor kötcsei sajtótájékoztatója kinyitotta a bicskát Magyar Péter zsebében, aki azonnal szembesítette a miniszterelnököt a valósággal. A Tisza Párt elnöke úgy gondolja, hogy a kormányfő teljesen elvesztette a realitásérzékét, és a saját propagandájának hatása alá került. Úgy látja, a miniszterelnököt a saját emberei teljesen elszigetelik a valóságtól, és úgy hordozzák körbe, mint a 80-as évek végén Grósz Károlyék a magába zuhanó Kádár Jánost.

„Ma Kötcsén hosszú évek óta először a miniszterelnök megállni kényszerült az újságírók előtt, és úgy tett, mint aki válaszol érdemi kérdésekre. De valójában egy megöregedett, megfásult, a realitásérzékét teljesen elvesztett, a valóságtól elszakadt, búcsúzó vezetőt hallottunk, aki a saját propagandájának hatása alá került” – írta Magyar Péter Orbán Viktorról a Facebookon a miniszterelnök kötcsei sajtótájékoztatója után.

A katasztrofális költségvetési és gazdasági adatok ellenére a miniszterelnök arról beszélt, hogy a gazdasággal minden rendben van. Nem érdekelte az elszálló államadósság, a rekordszinten lévő költségvetési hiány, a zuhanó ipari termelés, az ismét növekvő infláció és a magyar emberek gyorsuló elszegényedése

– sorolta az ellenzéki politikus.

Magyar Péter arra is rávilágított, hogy Orbán Viktor szerint a közlekedés csodálatos kezekben van Lázár János építési és közlekedési miniszternél, miközben egyre gyorsuló ütemben hullik szét a MÁV, soha ilyen rossz késési adatokat nem láttunk, a vasúti kocsik és mozdonyok átlagéletkora 45 év, a vasúti pálya harmadán korlátozások vannak, és a miniszter minden fejlesztést leállított, miközben a saját kastélyához vezető utat újíttatja fel 3,5 milliárd forintért – sorolta a Tisza Párt elnöke.

Úgy vezeti félre környezete Orbánt, mint Kádár Jánost Grósz Károlyék

„Orbán szerint rendben van, hogy miközben az egészségügyben, a MÁV-nál és az oktatás területén a legalapvetőbb dolgokra sincs pénz, eközben 650 milliárd forint adófizetői pénzen vesz felesleges irodákat a vejétől, Tiborcz Istvántól” – vetette Magyar Péter a kormányzat szemére.

Felhívta a figyelmet, hogy miközben a folyamatos pénzkivonások és a hibás kormányzati döntések miatt egészségügyi válsághelyzet van, a miniszterelnök szerint folyamatosan fejlődik az egészségügy.

Felidézte, hogy bár Orbán Viktor egészségügyi államtitkára és a közlekedési minisztere elismerte a napokban, hogy az uniós források korrupció miatti befagyasztása okán állt le minden fejlesztés, a miniszterelnök szerint itt vannak az uniós források.

A magyar állam nem működik, de Orbán Viktor ezt már nem érzékeli. A saját emberei teljesen elszigetelik a valóságtól, és úgy hordozzák körbe, mint a 80-as évek végén Grósz Károlyék a magába zuhanó Kádár Jánost. Kár érte, nem így indult. De a hazánkért még nagyobb kár

– fogalmazott a legnagyobb ellenzéki párt vezetője.

Hozzátette, hogy a Tisza Párt a magyar emberekkel közösen azért dolgozik, hogy mielőbb lezárhassuk az Orbán–Gyurcsány-korszak kudarcos húsz évét, és egy békés, élhető, tiszta, igazságos Magyarországot építsünk. 

A Závecz Research augusztus végi kutatása alapján a Tisza Párt a teljes népesség körében 20 százalékon áll, mindössze hat százalékkal lemaradva a Fidesztől. A biztos részvételt ígérő, pártot választók között pedig 33 százalékon áll Magyar Péter pártja, kilenc százalékkal az Orbán vezette Fidesztől.

Orbán Viktort tüntetők fogadták Kötcsén

Orbán Viktor miniszterelnök szombat délután érkezett Kötcsére, a jobboldal hagyományos, zárt körű piknikjére, ahol beszédet is mondott.

A kormányfőt a bejáratnál tüntetők fogadták, de így is megtartotta rögtönzött sajtótájékoztatóját, amelyen az egészségügyről és a gazdaságról is beszélt.

A miniszterelnök megszólalásai éles kritikát váltanak ki az ellenzéki politikusokból, ugyanis szerintük azok egyáltalán nem felelnek meg a valóságnak. Az egészségügyről szólva kifejtette, hogy nyolcezer orvossal több van, mint 2010-ben, megemelték a béreket, egyre több klimatizált helyiség van. „Minden évben megyünk előre” – tette hozzá.

A kormányfő a romokban lévő MÁV-ért felelős Lázár Jánost sem győzte dicsérni. „A leghatékonyabb miniszterünk felelős a közlekedésért, az elmúlt évtized legnagyobb szenzációját ő érte el” – mondta az építési és közlekedési miniszterről.

Orbán Viktor a gazdasági növekedésről leszögezte, hogy ebben az évben a magyar növekedés Európában az országok első harmadában található, de akkor lesz elégedett, ha az első helyen leszünk.