Angelika
-3 °C
3 °C

Nem tarthatnak felvonulást a neonácik a Várban

2003.01.17. 15:36
Nem tarthatja meg felvonulását a Vér és Becsület, de más civil szervezet sem tarthat demonstrációt a Budai Várban egész februárban. A területet az I. kerületi önkormányzat kulturális rendezvény számára biztosította. Ha valaki mégis tüntetne, a rendőrség oszlat.
Nem tarthat neonáci felvonulást a Budai Várban a Vér És Becsület Kulturális Egyesület (VBKE). Január 20. és február 28. között kulturális rendezvényeket tartanak a Várban, az I. kerületi önkormányzat más szervezeteknek adta meg a hozzájárulást a közterület használatbavételéhez - áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.

Felszlatják a tüntetéseket

A gyülekezési törvény értelmében a kulturális rendezvény nem tartozik a bejelentésre kötelezett rendezvények közé, ezért az bejelentés nélkül megtartható. A területfoglalás miatt azonban semmilyen demonstráció megtartását nem engedélyezik az adott időszakban, a rendőrség erről tájékoztatta a Vár területén rendezvényt tervező civil szervezeteket.

A BRFK közleménye szerint amennyiben mégis sor kerül demonstrációra, a törvény rendelkezései szerint feloszlatják - zárul a közlemény.