Auguszta
-7 °C
0 °C

Szakít az AAM a BKV-val

2008.04.22. 18:37
Az AAM tanácsadócég felbontja a 2,5 milliárd forint értékű, öt évre szóló keretszerződéseit a BKV-val, erről a két cég közösen egyezett meg.

Felbontja a milliárdos tanácsadási szerződést a BKV Zrt. és az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt,- jelentette be Szűcs Zoltán, a tanácsadó cég vezérigazgatója kedden Budapesten.

A vezérigazgató a Gazdasági Rádióban elmondta, hogy a keddi - a két cég közötti - tárgyaláson egyeztek meg: szerződésszerűen felmondták az egymással kötött megállapodást.

A közlekedési vállalat felmentést adott a tanácsadócégnek az üzleti titoktartási kötelezettség alól, így a szerződéskötés és a teljesítés körülményeit hamarosan nyilvánosságra hozza az AAM, írja az MTI.

Mint arról az Index beszámolt, a BKV 2007 decemberében kötött két darab, öt évre szóló, összesen 2,5 milliárd forint értékű tanácsadó szolgáltatásra keretszerződést az AAM-mel, miután 2007-ben 6 szerződés alapján 134 millió forintot fizetett ki a BKV az AAM-nek tanácsadói szolgáltatásra.

A szerződéseket és a teljesítéseteket vizsgálta a BKV felügyelőbizottsága is, miután a BKV-nak nem sikerült hitelt érdemlően beszámolni arról, milyen teljesítések állnak a szerződések mögött.

Az elkészült dokumentumokat a BKV titokban tartotta, még a belső ellenőrzési osztály sem találkozott velük. A vizsgálat szerint a 2007-ben teljesített szerződéseket szándékosan úgy kötötték, hogy ne lépjék át a közbeszerzési értékhatárt, illetve a szerződések hiányosak voltak: nem volt rögzítve a szakértői anyagok átadás-átvételi folyamata, nem volt jogi ellenjegyzés. A vizsgálat hiányolta a pénzügyi ellenőrzést is.

A BKV többek között előterjesztések készítésére, kiemelt projektjeihez és a 4-es metró projektvezetéséhez kért tanácsokat a cégtől, utóbbira ráadásul nem a metróberuházó DBR, hanem a BKV kasszájából akart elkölteni 2012-ig 1,8 milliárd forintot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!