Gerzson
4 °C
8 °C

Demszky marasztalja Gergényit

2006.11.09. 14:20
A főpolgármester személyesen arra kérte Gergényi Pétert, Budapest rendőrfőkapitányát, hogy változtassa meg szándékát, és ne menjen nyugdíjba az év végén.

Demszky Gábor először délelőtt, újságírók előtt beszélt arról, hogy maradásra kéri a főkapitányt. Röviddel ezután személyesen látogatott el a XIII. kerületben lévő rendőrpalotába Gergényi Péterhez.

Demszky Gábor a négyszemközti találkozón is arra kérte a rendőrkapitányt, hogy maradjon Budapesti Rendőr-főkapitányság élén - közölte a főpolgármesteri hivatal, a megbeszélés részleteiről azonban nem tudott beszámolni. Így nem lehet tudni, sikerült-e a főpolgármesternek maradásra bírnia a főkapitányt.

A főpolgármester a főváros szempontjából fontosnak tartaná, hogy Gergényi Péter a helyén maradjon. Erre utal az is, hogy a délelőtti sajtótájékoztatóján azt közölte: kormányzati szereplőkkel is tárgyalni kíván az ügyben.

Budapestnek szüksége van egy jól felkészült rendőri vezetőre - hangoztatta a városvezető, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy Gergényi Péter közel három és fél éves tevékenysége alatt a bűnüldözési statisztikák javultak.

Budapest Európa legbiztonságosabb fővárosa ma, szeretnénk, ha ez így is maradna, ezért arra kérem a főkapitányt, maradjon a Budapesti Rendőr-főkapitányság élén - mondta a főpolgármester.

A főkapitány szakmai hitelességét jól jelzi az is - tette hozzá, hogy beszámolóját a Fővárosi Közgyűlés pártjai támogatták, és, mint mondta, munkáját korábban "egymással versengve" dicsérték.

Az MTI-nek arra a kérdésére, mit gondol, mindezek fényében miért kíván nyugdíjba vonulni Gergényi Péter, Demszky Gábor azt mondta: "fogalmam sincs".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!