Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Telt ház a taxisoknál a sztrájk miatt

2008.04.06. 22:13
A budapesti taxitársaságok biztosan nagyot kaszálnak a hétfői BKV-s és vasutas sztrájkon. Vasárnap este már a nagyobb cégek egyikénél sem lehetett autót rendelni hétfő reggelre.

"Hétfő reggelre? Mennyire reggelre? Fél hatra? Nem, sajnos akkorra már nem. És később sem" – ha szó szerint nem is, tartalmában minden nagyobb budapesti taxiscég diszpécserével ezt a beszélgetést folytatták le munkatársaink vasárnap este. A hétfői BKV-s és vasúti sztrájk miatt a fővárosban hétfő délelőtt várhatóan alig lesz szabad taxi.

A legtöbb taxis cégnél csak a sokadik próbálkozásra sikerült elérnünk, hogy a folyamatos foglalt jelzés után felvegye egy diszpécser a telefont. Több olyan taxistársaság is volt, amely diszpécsereivel egyáltalán nem tudtunk beszélni, a számuk folyamatosan foglaltat jelzett.

Összesen hat céggel volt szerencsénk, legalábbis abban az értelemben, hogy – bár volt, ahol hetedik nekifutásra – felvették a telefont. Azonban a 6x6, a Tele5, a Taxi4, a Taxi2000, a Budataxi és a Főtaxi ügyfélszolgálatán ugyanazt a választ kaptunk: hétfő reggelre nincs szabad autó.

A Taxi4-nél egy közlékeny diszpécser megnyugtatott: nem azért csúsztunk le a hétfői taxizásról, mert túl későn, vasárnap kilenc körül kezdtünk el telefonálni. "Már pénteken foglalt volt minden autónk hétfő reggelre" – mondta.

Mivel a diszpécserszolgálattal rendelkező, hálózatos taxik túlnyomó részét lefoglalták, hétfőn valószínűleg a szokásosnál is nagyobb lesz a szabad autók között a mezítlábas, hálózathoz nem tartozó fuvarozók aránya. Erre azért érdemes nagyon odafigyelni, mert a többségük a hálózatok tarifáinál jóval drágábban dolgozik, akár egy néhány kilométeres útért felszámolhat 4-5000 forintot (miközben a hivatalos nappali kilométerdíj 240 forint).