Judit
3 °C
7 °C

Telt ház a taxisoknál a sztrájk miatt

2008.04.06. 22:13
A budapesti taxitársaságok biztosan nagyot kaszálnak a hétfői BKV-s és vasutas sztrájkon. Vasárnap este már a nagyobb cégek egyikénél sem lehetett autót rendelni hétfő reggelre.

"Hétfő reggelre? Mennyire reggelre? Fél hatra? Nem, sajnos akkorra már nem. És később sem" – ha szó szerint nem is, tartalmában minden nagyobb budapesti taxiscég diszpécserével ezt a beszélgetést folytatták le munkatársaink vasárnap este. A hétfői BKV-s és vasúti sztrájk miatt a fővárosban hétfő délelőtt várhatóan alig lesz szabad taxi.

A legtöbb taxis cégnél csak a sokadik próbálkozásra sikerült elérnünk, hogy a folyamatos foglalt jelzés után felvegye egy diszpécser a telefont. Több olyan taxistársaság is volt, amely diszpécsereivel egyáltalán nem tudtunk beszélni, a számuk folyamatosan foglaltat jelzett.

Összesen hat céggel volt szerencsénk, legalábbis abban az értelemben, hogy – bár volt, ahol hetedik nekifutásra – felvették a telefont. Azonban a 6x6, a Tele5, a Taxi4, a Taxi2000, a Budataxi és a Főtaxi ügyfélszolgálatán ugyanazt a választ kaptunk: hétfő reggelre nincs szabad autó.

A Taxi4-nél egy közlékeny diszpécser megnyugtatott: nem azért csúsztunk le a hétfői taxizásról, mert túl későn, vasárnap kilenc körül kezdtünk el telefonálni. "Már pénteken foglalt volt minden autónk hétfő reggelre" – mondta.

Mivel a diszpécserszolgálattal rendelkező, hálózatos taxik túlnyomó részét lefoglalták, hétfőn valószínűleg a szokásosnál is nagyobb lesz a szabad autók között a mezítlábas, hálózathoz nem tartozó fuvarozók aránya. Erre azért érdemes nagyon odafigyelni, mert a többségük a hálózatok tarifáinál jóval drágábban dolgozik, akár egy néhány kilométeres útért felszámolhat 4-5000 forintot (miközben a hivatalos nappali kilométerdíj 240 forint).

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?