Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Megfenyegették a Simon-ügy egyik szemtanúját

2004.05.17. 14:38
A hétfői tárgyaláson több tanú megerősítette, hogy valamilyen "eszközzel" is bántalmazták Simon Tibort: állítólag láttak egy "vipera" nevű, fémből készült speciális ütőeszközt az egyik támadónál. A Fővárosi Bíróság az eltérő szakvélemények miatt egyszerre hallgatja meg az ügyben eddig kirendelt három orvos szakértőt.
Tanúk meghallgatásával folytatódott a Simon Tibor válogatott futballista halálos bántalmazása miatt indult büntetőper. A hétfői tárgyaláson kiderült: ismeretlenek megfenyegették az eset egyik szemtanúját, egy rokkantnyugdíjas asszonyt; erről maga az érintett számolt be a Fővárosi Bíróságon. A következő tárgyaláson újra meghallgatják az orvos szakértőket, jövő héten pedig a perbeszédeket követően várhatóan kihirdeti elsőfokú ítéletét.

Megfenyegetett szemtanú

"Csak próbáljatok nyilatkozni, ki lesz nyírva a családotok" - idézte fel a telefonban hallottakat a bíróság előtt sírva az idős asszony. Elmondta: a fenyegetésre még a nyomozás idején került sor. Az asszony leányával és gyermekkorú unokájával járt a cselekmény helyszínén, a bántalmazást néhány méterről nézte végig. Simon Tibor vérző arccal menekült a közeli szórakozóhelyről és közben azt hajtogatta üldözőinek: "jól van, jól van, igazatok van" - idézte fel a történteket az asszony. Négy férfi percekig ütötte, rúgta Simont, egyiküknél valamilyen eszköz is volt a tanú szerint. "Mindenütt ütötték, de elsősorban a fején" - tette hozzá erősen felindult állapotban az idős asszony.

A hétfői tárgyaláson több tanú megerősítette, hogy valamilyen "eszközzel" is bántalmazták Simon Tibort. Egyikük a helyszín közelében úgy hallotta másoktól: egy "vipera" nevű, fémből készült speciális ütőeszközt láttak az egyik támadónál.

A Fővárosi Bíróság várhatóan a következő, szerdai tárgyaláson egyszerre hallgatja meg az ügyben eddig kirendelt összesen három orvos szakértőt. Azért vált szükségessé ennyi orvos szakértő kirendelése, mert szakvéleményeik között ellentmondás mutatkozott a tekintetben, hogy Simon Tibor egy súlyos erőbehatástól szenvedett-e halálos sérüléseket vagy több ilyen is érte.

Halálos testi sértés vagy gyilkosság?

A Ferencváros egykori válogatott futballistája, később pedig a Sopron szakvezetője a fővárosi Café Allure nevű szórakozóhely előtt 2002. április 21-én történt bántalmazás után két nappal halt meg. Emiatt az ügyészség négy ember ellen emelt vádat, a történteket halált okozó testi sértésnek minősítette. A Fővárosi Bíróság bírája azonban a büntetőper első tárgyalásán februárban közölte, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján a cselekmény akár emberölésként is minősülhet. Ezért még akkor elrendelte a három, szabadlábon lévő vádlott előzetes letartóztatásba helyezését.

Az eljárás során az elsőrendű vádlott - aki korábban már állt bíróság előtt más erőszakos bűncselekmények miatt - Simon Tibor bántalmazásában bűnösnek vallotta magát, a halálos eredményt illetően azonban nem. Három vádlott társa, akik a szórakozóhely biztonsági őrei voltak, tagadták azt is, hogy egyáltalán bűncselekményt követtek volna el.