Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Árverezik a Viszkis-rabló autóját

2005.07.26. 18:35
A Vatera nevű aukciós portálon a tizenhét éves börtönbüntetésre ítélt Ambrus Attila Opeljét árverezik. Ambrus ügyvédje szerint viszont az autó zár alatt van.

Tulajdonok

A Fővárosi Bíróság összesítése szerint Ambrus Attila szólóban szökése előtt 31 millió, szökése után pedig 53 millió forintot, bűntársával, Orbán Gábor együtt összesen 112 millió forintot rabolt el, s a kár csak részben térült meg. Ambrus mérlege ezzel 196 millió forint. A Viszkist arra is kötelezték, hogy Orbánnal együtt 21 millió forintot, önállóan pedig 7 millió forintot fizessen meg a legnagyobb sértett OTP-nek. A hitelintézettől a rablók 156 millió forintot vittek el, a második és harmadik helyezett a Magyar Posta 23,7 millióval, illetve a Bakony és vidéke Takarékszövetkezet 7,3 millióval.
A cikk írásának pillanatában 1,3 millió forint készpénzért azonnal elvihető volt a Vatera nevű akciós portálon a Viszkis-rabló autója. A tizenegy éves sötétzöld Opel Omegát július 24 én egymillió forintos kikiáltási áron hirdette meg a tulajdonos.

Zár alatt

A hirdetés szerint az autó Komárom-Eszergom megyében található. Az oldalon az autó forgalmi engedélyének másolatára is rápillanthat a kíváncsi internetező. A papír szerint az autó tulajdonjoga csak 1997-ben került Ambrushoz.

Magyar György, Ambrus ügyvédje az Indexnek azt mondta, nincs jogtisztaság a Viszkis tulajdona körül, mert a bíróság döntése értelmében Ambrus minden tulajdona zár alá került. 200 millió forint értékig Ambrus tulajdona és bevételei is az államot valamint a sértetteket illeti. Az ügyvéd azt vélelmezte, hogy az autó is zár alatt van.

A leírás
A "Whiskys" volt Opel omegája eladó. 1994/95-ös, Magyarországon vásárolt, 2.0i 16v., benzines,136 Le, sötétzöld metál, garantáltan 156.000 km., műsz.v.: 2006 -ig. Felszereltség: manuális 5 seb. váltó, ABS, 2x légzsák, 2x elektromosan állítható és fűthető tükör, elektromos fényszóróállítás, hátsó szélvédő fűtés, gyári színezett üvegek, 2 zónás klíma, pollen szűrő, plüss kárpit, elektromosan áll. vezető ülés, 4x elektromos ablak, fedélzeti computer, gyári zene, ködfényszóró elől-hátul, infrás közp.zár, inmobiliser, szervokormány, folyamatosan szervizelve, gyári alufelnik 215/65/15 gumikkal / P 6000/, 2 db gyári kulccsal, ellenőrizhetően baleset mentesen, garázsban tartott, kitűnő műszaki állapotban, minimális esztétikai hibákkal, törzskönyvvel, tulajdonostól. (Forrás: vatera.hu)