Súlyos sérülést szenvedett a Ferencváros védője a Tottenham ellen

2024.10.03. 23:22
A szerencsejátékban 18 éven felüli, sérülékenynek nem minősülő személyek vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat.

Advertisement
Mint ismert, a Ferencváros 2–1-re kikapott a Tottenhamtől az Európa-liga alapszakaszának második fordulójában csütörtökön, a Groupama Arénában. A meccs hajrájában megsérült az FTC brazil védője, Raul Gustavo, aki mint kiderült, eltörte kulcscsontját, vállában pedig elszakadt egy szalag – adta hírül a Nemzeti Sport.

Drámai pillanatokkal ért véget az FTC és a kétszeres angol bajnok Tottenham Hotspur összecsapása az Európa-ligában. A hosszabbítás pillanataiban hosszasan kellett ápolni, majd a meccs lefújása után hordágyra téve, a szervezők által magasba tartott ferencvárosi drapériákkal takarva vitték be az öltözőbe a magyar csapat védőjét, Raul Gustavót. 

Az FTC-nek már nem volt cserelehetősége Gustavo sérülésekor, így tíz emberrel fejezte be a meccset. 

A érkőzést követően Zacher Gábor, a Groupama Aréna főorvosa osztotta meg a hírt az M4 Sporttal, miszerint Gustavo kulcscsonttörést szenvedett, a vállában pedig elszakadt egy szalag, így hosszabb kihagyásra számíthat.

A 25 éves bekk a 2024–2025-ös szezonban eddig alapembernek számított Pascal Jansennél: a bajnokságban mind a hat meccset végigjátszotta. 

A zöld-fehérek a 23. és a 86. percben kapott góllal kaptak ki a Tottenhamtől – Varga Barnabás a 90. percben ugyan szépített, mindez a lényegen, vagyis a három pont sorsán már nem változtatott. 

A Ferencváros a válogatott mérkőzések miatti szünetet megelőzően még egy meccset játszik, az előző NB I-es idény ezüstérmesénél, a Paksi FC-nél vendégeskedik majd vasárnap este. Az Európa-ligában legközelebb október 24-én lesz jelenése, a francia élvonalban jelenleg 9. helyen álló OGC Nice érkezik majd az Üllői útra. 

A Tottenham két forduló után a 3., az FTC mindössze a 31. helyen áll a 36 csapatos El-mezőnyben. 

LABDARÚGÁS, EURÓPA-LIGA
LIGASZAKASZ, 2. FORDULÓ
Ferencvárosi TC–Tottenham Hotspur 1–2 (Varga B. 90., illetve Sarr 23., Johnson 86.)