Will Smith pofonjánál arcvédő volt Chris Rockon?

327B8W8-highres
2022.03.31. 15:40
Az Oscar-pofon visszhangja továbbra is bezengi a világsajtót, nincsen óra, hogy ne látna napvilágot egy-egy elképesztő elmélet vagy hír a gálán történtek után. A legújabb teória szerint az ütést elszenvedő humorista arcvédőt viselt, amikor a felháborodott Smith nekiesett.

Ahogy arról az Index is beszámolt, Will Smith egy feleségét sértegető poén miatt esett neki a 94. Oscar-gálán humorista kollégájának. Az eset a jelenlévőket és az egész közvéleményt sokkolta, a pofon körülményeit az akadémia és a Los Angeles-i hatóságok is vizsgálják, azonban akadnak olyanok is, akik szerint továbbra is erősen kérdéses, mennyire volt őszinte és nem megrendezett a jelenetsor.

Ezt szerették volna egy Twitteren terjedő képpel is bizonyítani, amelyen valóban egy arcvédőszerű elem látható Rock bal szeme alatt a pofon előtti másodpercekben.

Ugyan a fotó valóban teljesen életszerűnek tűnik, és pontosan megmutatja, hogy valami valóban van Chris Rock arcán, a fotóról hamar kiderült, hogy vélhetően egy manipulált, utólag módosított képről van szó – fedte fel a turpisságot a Gizmondo.

A lap szerint ugyanis a képet az AFP képügynökség munkatársa készítette, akinek eredeti képén jól látható, hogy semmi sincs a humorista arcán Will Smith tenyerét leszámítva. A Gizmondo szerint a képet ráadásul nem egy manuális képszerkesztő segítségével varázsolták ilyen élethűre, a fotót valószínűleg egy mesterséges intelligenciát felhasználó, akár mobiltelefonra is letölthető programmal manipulálták.

Hiába így a reménysugár, az azóta elnézést kérő Will Smithnek szembe kell néznie a tettét vizsgáló akadémiai vizsgálattal, ami miatt akár a szervezetből is kizárhatják, emellett pedig a Los Angeles-i hatóságoknál bajba kerülhet, ugyanis az ügyészség Chris Rock feljelentése nélkül is megvádolhatja a fejét elvesztő színészt.

(Borítókép: Chris Rock és Will Smith az Oscar-gálán 2022. március 27-én. Fotó: Robyn Beck / AFP)