Fekete Dávid a vallás felé fordult a börtönben

2022.07.08. 10:55
Több mint egy év után szabadulhatott a börtönből Fekete Dávid, aki jelenleg édesanyja otthonában van házi őrizetben már napok óta. Az énekes a rács mögött átértékelte életét, és a vallás felé fordult, amivel a jövőben is vannak tervei.

Fekete Dávidot még 14 hónappal ezelőtt tartóztatták le, mivel 320 millió forintos kárt okozott sikkasztással és csalással. A vád szerint összesen 21 bűncselekményt követhetett el, amiért akár 15 évre is rács mögé kerülhet. A napokban engedték ki a börtönből, jelenleg az édesanyjánál van házi őrizetben, és hogy ez továbbra is így maradhat-e, arról csak az elkövetkezendő napokban fog dönteni a Győri Törvényszék.

Mint arról a volt megasztáros ügyvédje, dr. Kaposi Gergely beszámolt a Blikknek, az énekes abban bízott, hogy már egy hónappal ezelőtt hazamehet, ám végül nem így lett. Öröm az ürömben, hogy gyermekei, Ádin és Máté épp a nagymamájuknál voltak, így velük is találkozhatott hazatérése után. Kaposi hozzátette, nagy volt a boldogság, ikrei a nyakába ugrottak, mivel az elmúlt időben nem találkozhattak személyesen az apjukkal. 

Ahogy azt az ügyvéd kifejtette, az énekes hite sokat erősödött a börtönben. Már korábban is Istenhez fohászkodott, mikor zátonyra futott házasságáról és kétes múltjáról kerültek napvilágra információk, ám a rácsok mögött még inkább a hitbe kapaszkodott. 

Dávid rengeteget olvasta a Bibliát a börtönben, és teológiai tanulmányokat is folytatott. Szeretne a hittudománnyal sokkal mélyebben foglalkozni. Sőt, táborokban és rendezvényeken tartana előadásokat fiataloknak, akiknek a saját példáján keresztül mutatná meg, hogyan kezeljék a korán érkező sikert, illetve hogyan kerüljenek közelebb Istenhez

– mondta a lapnak Kaposi, hozzátéve, hogy abban bíznak, az egykori megasztáros szabadlábon maradhat, amíg végbe nem megy a büntetőeljárás. Illetve megjegyezte, Fekete nagyon eltökélt, dolgozni szeretne, mivel az eljárás még sokáig elhúzódhat, és szeretne még lehetőséget kapni énekesként.