Harry herceg egyedül mehet III. Károly megkoronázására?

GettyImages-1139291483
2023.03.15. 16:33
Diana hercegné volt komornyikja, Paul Burrell szerint Meghan Markle nem olyan bátor, hogy részt vegyen III. Károly megkoronázásán, így Harry herceg akár egyedül is Londonba utazhat.

Már hónapok óta találgatják, hogy Harry herceg és Meghan Markle meghívásuk esetén vajon az Egyesült Királyságba repül-e majd III. Károly megkoronázásáraviszont egyértelmű választ továbbra sem kaptunk.

Az biztos, hogy a meghívót már megkapták, így rajtuk múlik, hogy elásva a csatabárdot részt kívánnak-e venni a jeles alkalmon.

Sussex hercege és hercegnéje számára ugyanakkor némi kellemetlenséget okozhat majd, ha mégis jelenlétüket teszik, mivel a tavaly év végén debütált netflixes sorozatukban, illetve a királyi sarj januárban megjelent önéletrajzi könyvében rendesen belegázoltak a királyi családba

Az ellentétek azóta sem oldódtak a felek között, erre alapozva nyilatkozta nemrég egy magazinnak a 64 éves Paul Burrell – aki több mint tíz éven át volt Diana hercegné komornyikja egészen az 1997-ben bekövetkező haláláig –, miszerint nem hiszi, hogy Meghan Markle-nek annyi vér lenne a pucájában, hogy a família elé álljon. Azt viszont elképzelhetőnek tartja, hogy Harry herceg egyedül vegyen részt apja megkoronázásán. 

Burrell állítása szerint III. Károly megőrizte erkölcsi feljebbvalóságát azáltal, hogy a történtek ellenére is meghívta a sussexieket a koronázási ceremóniára. 

Ha részt vesznek, az valószínűleg hihetetlenül kényelmetlen lesz számukra, különösen Meghannek. Nem hiszem, hogy Meghan elég bátor vagy erős ahhoz, hogy ott legyen, mivel annak a családnak a szemébe kellene néznie, akiket a busz alá lökött

– jelentette ki, hozzátéve: szerinte előfordulhat, hogy a hercegné szólt a férjének, nem tudja elkísérni az eseményre, így Harry herceg egyedül kelhet útra.

Mint megjegyezte, a labda jelenleg a sussexiek térfelén pattog, így rajtuk áll vagy bukik minden, azonban képviselőik korábbi közlése szerint nem fogják nyilvánosságra hozni a döntésüket. 

(Borítókép: Harry herceg. Fotó: Victoria Jones-WPA Pool / Getty Images)