Matthew Perry fortyogott a dühtől utolsó napjaiban

GettyImages-1442471226
2023.12.17. 10:05
A színész pénteken nyilvánosságra került boncolási jegyzőkönyve nemcsak arra a kérdésre ad választ, hogy pontosan mi vezetett a Jóbarátok Chandler Bingjének halálához, hanem arról is árulkodik, hogyan teltek az utolsó napjai.

Mint megírtuk, Matthew Perry október 28-án a saját otthonában lelte halálát 54 éves korában, és azóta folynak találgatások azzal kapcsolatban, minek a következtében történhetett mindez. Erről a toxikológiai vizsgálat eredménye adhat pontos képet, ám a Page Six által megszerzett boncolási jelentésből már megtudhattuk, hogy a színész szervezetében opioidszerű buprenorfin volt, aminek hatását a halálában szerepet játszó tényezők közé sorolták. Kiderült, Perry ketamininfúziós terápiát kapott, és a legutóbbi kezelés körülbelül másfél héttel a halála előtt történt. A szervezetében lévő ketamin azonban nem származhatott ebből az infúziós terápiából, mivel a gyógyszer felezési ideje három-négy óra, vagy annál kevesebb. A színész egyébként a tavaly megjelent memoárjában kitért a ketaminra, megemlítve, hogy nem szereti a szert, mivel amikor egy svájci rehabilitációs intézetben kezelték vele, úgy érezte, haldoklik tőle. Sőt, kijelentette, hogy a ketamin nem neki való, mivel másnap rosszul érezte magát.

A ketaminhasználattal kapcsolatban a Page Six megkérdezte Bankole Johnson doktor szakvéleményét is, aki megállapította, a színész rekreációs céllal használhatta a szert, ami együttesen fogyasztva a buprenorfinnal – amit később megtaláltak a szervezetében – kész katasztrófával ér fel. A Perry aneszteziológusa által elmondottak egybecsenghetnek az orvos szavaival, mivel ahogy a boncolási jelentésben áll, úgy határozott, a színésznek nincs többé szüksége a ketamininfúziós terápiára, mivel már nincs gond a depressziójával, így nem e célból fogyaszthatott ketamint. Perry egyik ismerősének elmondása szerint a halála előtti napokban kifejezetten jó hangulatban volt. A Page Six által közölt újabb részletek ugyanakkor az előbbiek mellett egyéb részleteket is feltárnak azzal kapcsolatban, hogyan teltek Perry utolsó napjai.

Egy halom gyógyszert találtak a lakásán

Ahogy a portál részletezi, az általuk megszerzett jelentésben az áll, hogy a színész a halála előtti hetekben dühös volt, és gonoszan viselkedett, mivel tesztoszteroninjekciókat kapott. Mindamellett, hogy Perry szervezetében a halálos dózisnak minősülő ketamin az opioidszerű buprenorfinnal keveredett – ami fájdalomcsillapításra és az opioidfüggőség kezelésére szolgál –, szedett egy készítményt fogyás céljából, egy másikat a cukorbetegsége miatt, illetve nikotinos nyalókát is használt. A jegyzőkönyv alapján a férfi próbált leszokni a dohányzásról, asszisztense szerint napi két doboz cigarettát szívott el. Ezen kívül pedig megjegyezték, hogy a színész életminőségének megőrzése érdekében erősen támaszkodott a felírt és vény nélkül kapható gyógyszerekre.

Az asszisztens hálószobájában több nyitott, üres, félig megtöltött gyógyszeres üveg volt, amelyet az elhunytnak írtak fel, valamint vény nélkül kapható gyógyszerek, vitaminok, emésztést segítő szerek, illetve többféle tablettával, kapszulával, cukorkával és leheletfrissítő pirulával töltött edények

– olvasható az orvosszakértői jelentésben, amelyben azt is megjegyezték, Perry fürdőszobájában vényköteles kenőcsök, emésztést elősegítő szerek és szájöblítők is  voltak.

(Borítókép: Matthew Perry 2022. november 17-én. Fotó: Gregg DeGuire / Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport