2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Súlyos depresszióban szenved Christina Applegate, már nem élvezi az életet sem

2024.06.04. 19:59
Christina Applegate színésznő egy interjúban vallott arról, hogy a depresszió miatt csapdába esett, és nem élvezi az életet.

A színésznőnél még 2021 augusztusában diagnosztizáltak szklerózis multiplexet. A betegség a központi idegrendszert érintő gyulladásos autoimmun betegség, amelynek során az agy és a gerincvelő idegsejtjeinek védőburka, az úgynevezett velőshüvely megbomlik. Éppen a Halott vagy című sorozatot forgatta, amikor kollégája unszolására kivizsgáltatta magát, és fény derült a betegségére, ezért egy időre szüneteltették a forgatásokat, hogy elkezdhesse a kezeléseket.

Christina Applegate ezt követően 2023-ban jelentette be, hogy visszavonul a színészettől. Egy pár hónapja készült interjúban pedig azt mondta: úgy érzi, hogy a pokolban él.

A színésznő most ismét interjút adott egy amerikai podcastműsorban, ahol azt mondta: a szklerózis multiplexszel folytatott csatája miatt súlyos depresszióban is szenved, és egyszerűen nem akar élni.

Most olyan depresszióban vagyok, amilyet szerintem évek óta nem éreztem.  Olyan, mint egy igazi »Francba az egésszel« depresszió, ami engem is megrémít egy kicsit, mert nagyon fatalista érzés. Olyan sötétség csapdájába estem, amit nem éreztem már nem is tudom, mióta, talán vagy 20 éve

– idézte a színésznőt a Page Six.

A portál megjegyezte, hogy a podcastműsort még korábban, a januári Emmy-díjátadó után nem sokkal vették fel, de csak most hozták nyilvánosságra a felvételt.  Az eseményen a színésznőt is felkérték díjátadásra, aki betegsége miatt bottal érkezett a színpadra. Amikor megjelent, a közönség vastapssal fogadta a visszavonult színésznőt.

„Nem élvezem az életet”

Christina Applegate azt mondta: az elismerés ellenére az eseményt élete „legnehezebb napjának” nevezte, és a következő két napot alvással töltötte.

„Most őszinte leszek […] Nem élvezem az életet. Nem élvezem. Már nem élvezem a dolgokat

– fogalmazott a műsorban. 

Erre válaszolva beszélgetőtársa, Jamie-Lynn Sigler színésznő – aki 20 éve küzd ugyanazzal a betegséggel – próbálta biztatni őt, hogy ne adja fel a küzdelmet. „Ha egyszer eljutsz arra a pontra, ahol elfogadjuk, hogy ez így lesz, talán örökre, akkor rájössz, hogy [a  szklerózis multiplexszel való küzdelem] nem elég ok arra, hogy abbahagyd az életet, mert itt ülök veled szemben, és még mindig úgy megnevettetsz, ahogy senki más nem tud  […] nem hagyhatom, hogy feladd” – mondta neki. 

Christina Applegate később elismerte: „fél” attól, hogy terápiát vegyen igénybe a depresszió ellen, mert nem akarja kiadni magából az érzelmeit.

Annyira félek, hogy megnyílnak azok a zsilipek, és nem fogom tudni megállítani

– mondta, bár az epizód végén megígérte, hogy újra felveszi a kapcsolatot a terapeutájával.

Mindig van kihez fordulni

Magyarországon számos lelkielsősegély-szolgálat működik, a bárki számára ingyenes elérhető telefonszámok az alábbiak:

Kék Vonal (24 év alattiaknak): 116-111

Kék Vonal (24 év alatti fiatalért aggódó felnőtteknek): 116-000

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálat: 116-123

Országos Kríziskezelő: +36 80 20 55 20

Caritas Lelkisegély: +36 80 505 503

DélUtán (időseknek): +36 80 200 866

Az Index a tavaly szeptember 10-i öngyilkosság-megelőzés világnapja alkalmából minisorozatot indított, a témában megjelent korábbi cikkeket itt olvashatja:  1. rész 2. rész 3. rész 4. rész 5. rész.