Cecília
4 °C
6 °C

Tiborcz összeállt Mészáros Lőrincékkel

GettyImages-174273537
2018.08.23. 11:02 Módosítva: 2018-08-23 13:10:23

Jelentősen átalakul a Mészáros Lőrinc-féle Appeninn Holding Nyrt. tulajdonosi szerkezete és menedzsmentje, a Konzum-csoport és a Tiborcz István érdekeltségében lévő BDPST ugyanis stratégiai partnerségre lép.

A Budapesti Értéktőzsdén bejelentett tranzakciónak megfelelően

a Konzum PE Magántőkealap értékesíti a tulajdonában lévő, 20,59 százalékos részvénycsomagot a Tiborcz István érdekeltségében lévő társaságnak.

Az Appeninn Holding irányítása a 33,2 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkező Konzum-csoportnál marad. A társaság operatív vezetése két új taggal bővül: Tomcsányi Gábor vezérigazgató, Somfalvi Péter vezérigazgató-helyettes lesz.

"A következő időszakban a legfontosabb célunk az lesz, hogy a lehető legteljesebben kiaknázzuk a két társaság közötti szinergiákban rejlő üzleti potenciált” – mondta Tiborcz a közlemény szerint. Azt is írják, hogy a jövőben közös befektetéseket terveznek a régiós ingatlanpiacon. 

Tóth Judit vezérigazgató elmondta: a BDPST Group prémiumkategóriás ingatlanokra fókuszál, elsősorban leromlott állapotú, műemléki épületek helyreállítására. Az Appeninn pedig egyébként is éppen jól jövedelmező ingatlanokat keres, az elmúlt hónapokban például megszerezték a Club Aliga többségi tulajdonát, de például a Spar és az Aldi is már Mészároséktól bérel üzlethelyiségeket.

Az Appeninn a következő másfél-két évben további 69 ezer négyzetméter „A” kategóriás irodaépületet venne, 80-100 kiskereskedelmi egységet és több mint 35 ezer négyzetméter „A” kategóriás irodát fejlesztene.

Régóta beszéltek arról, hogy a turisztikai vonalon végzett, az üzleti ügyekben is szívesen részt vevő Orbán Ráhelt a Mészáros-birodalomból leginkább a szállodai szál érdekli. Azzal, hogy férje, Tiborcz István ilyen módon összeáll Mészáros Lőrincékkel, ez a törekvés is transzparensebbé válhat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?